In de podcast die te zien is in de weekendklok van deze week laten drie prominente Xbox mannen, Xbox bedenker Seamus Blackley, Xbox 360 spil Peter Moore en de huidige baas van Xbox, Phil Spencer wat historische feitjes horen. Wij hebben er 15 leuke en bijzondere uitgepikt.

 1. Het logo en merknaam zijn groen omdat het de enige kleur was die Horace Luke, de ontwerper, nog over had nadat al zijn andere markers waren gejat, aldus Seamus Blackley. Klaarblijkelijk was het een groen die niemand wilde hebben.
 2. Het aan de man brengen van de eerste Xbox was nogal lastig omdat sommige bedrijven niet wilden geloven dat het een echt product was. EA wilde zelfs Microsoft gaan bellen toen Blackley bij hen aanklopte om zo een “volwassene” aan de lijn te krijgen die van het idee van een Microsoft game console afwist.
 3. feitje3Microsoft geloofde niet dat Halo het succes voor de Xbox zou worden. Zij hadden gewed op Oddworld: Munch’s Oddysee. Blackley opperde ook de game Malice voor de Xbox om mee door te breken. Phil Spencer liet weten dat hij het uitkomen van deze laatste zich niet eens meer kan herinneren.
 4. Bungie was helemaal niet blij dat Halo op de Xbox kwam. Jason Jones was woest dat Blackley zijn plan om er een geweldige Mac game van te maken, had getorpedeerd. Ik denk dat hij daar inmiddels wel overheen is.
 5. De eerste Xbox had een hard drive wat nogal een strijd was. Seamus Blackley had gedreigd met opstappen als deze zeer prijzige hard drive uit de machine gehaald zou worden. Maar hij beloofde ook om niet meer te klagen over de enorme Duke controller, die hij verafschuwde.
 6. De favoriete games van de drie heren zijn: Peter Moore – Crimson Skies, Phil Spencer – Voodoo Vince en Seamus Blackley – Psychonauts.
 7. DukeHet verhaal achter de Duke is een klein beetje raar. Blackley geeft aan dat deze controller zo groot was omdat iemands zwager, ofzo, een elektrobureau kende en zij een printplaat hadden gebouwd die zo groot was als een groot dinerbord. Ze hebben dat nog wel wat weten in te krimpen maar de controller bleef groot.
 8. Dat er een geheime campagne was met als doel het laten verdwijnen van de Duke. Blackley had dan wel belooft om niet over deze controller te klagen maar dit betekende niet dat hij anderen niet kon aansporen dit wel voor hem te doen. Hij heeft in het geheim een aantal Japanse developers aangespoord om verzoeken voor een kleinere controller te plaatsen.
 9. controllerToen Blackley bij Capcom kwam om over de Duke te praten, had men daar besloten om hem de 40-knops mega-controller voor Steel Battalion te laten zien. Hij zei het volgende: “Wacht, ik geef jullie de opdracht om een kleinere controller te maken en nu vragen jullie mij om een heel bureau goed te keuren?”
 10. Er is een codewoord voor E3 rampen. Microsoft’s gameplay demo’s worden live uitgezonden maar dit betekent niet dat er geen plan is voor onvoorziene problemen. Er is iemand backstage die dezelfde demo in een identieke snelheid aan het spelen is. En als dat mis zou gaan, dan staat er een video klaar om afgespeeld te worden. Het codewoord hiervoor is “Broken Arrow”.
 11. Bij de lancering van de eerste Xbox op de GDC in 2000 was de backup speler onder het toneel gezet en keek hij door de vloer omhoog.
 12. Het introduceren van de eerste Xbox was voor sommige een schok. De Xbox was gemaakt in samenwerking met processorbouwer AMD. Twee dagen voor de onthulling werd er beslist dat men toch voor Intel zou gaan en sommige AMD-vertegenwoordigers kwamen daar pas bij de onthulling achter.
 13. Halo tattooPeter Moore beweert dat zijn Halo tattoo echt is. Zijn tattoo van Halo 2 met daarop de release date is best een onderdeel van discussie geweest. Of hij nu echt was of niet. Hij blijft volhouden dat het een echte is.
 14. De strijd aangaan met Sony betekent ook dat je letterlijk in hun schoenen gaat staan. Bij het plannen van de 360 en om deze succesvol gelijktijdig met de PS3 uit te brengen heeft Peter Moore de rol van Ken Kutargi gespeeld waarin hij in een soort wargame probeerde de 360 launch om zeep te helpen. Nintendo waren ze even vergeten terwijl deze natuurlijk beide consoles vermorzelde met de Wii.
 15. Toen Peter Moore aan de CEO van Microsoft ging uitleggen dat er een 360 recall nodig was na het Red Ring of Death debacle, was hij een beetje bang voor zijn antwoord. Toen hij daar om $1.15 miljard vroeg om dit te verhelpen, aarzelde Ballmer geen moment en gaf hem direct toestemming.

 

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties