Wat nieuws van achter de schermen. Major Nelson geeft aan wat er aangepast is.

Soms is de beperkte grootte van je Party Chat irritant. Wil je net met je Facebookgroep Battlefield 4 gaan spelen op de eigen server, kom je de Party Chat niet in. Vol! Vanaf vandaag is de kans groter geworden dat je er dan toch in komt. De Party Chat op de Xbox One en de Xbox App op Windows 10 heeft meer capaciteit gekregen en is van een maximum van 8 personen naar een maximum van 12 personen gegaan. Deze uitbreiding is nu voor alle Xbox gebruikers aanwezig. Je merkt daar trouwens niets van want het is geen update op je Xbox One maar een aanpassing op de servers van Xbox Live.

Xbox Experience update

New Xbox Experience

De gebruikers die op dit moment in de New Xbox One Experience meedoen, krijgen later deze dag een update. De update voegt een aantal nieuwe functies toe.

  • Party text chat: Meer manieren van communiceren door middel van de Party text chat. Naast de voice chat komt er nu ook text chat waarmee je met je vrienden in de party kan communiceren. Onderaan je Party scherm zie je een extra knop waarop “Show text chat” staat. Deze functie zal ook op de Beta Xbox App voor Windows 10 beschikbaar zijn
  • Een gestroomlijnde Game DVR ervaring: De functionaliteit van de Game DVR snap app en de vroegere Upload app komen tezamen in de makkelijk te gebruiken Game DVR app. In de full screen stand kan je deze app gebruiken om je game clips en je screenshots te bekijken. In de snap stand kan je er opnames mee starten en stoppen
  • Animated avatars: Ze zijn er weer en ze zijn behoorlijk verbeterd. Op veler verzoek via Xbox Feedback hebben we nieuwe avatars toegevoegd. Deze zullen geanimeerd op je profiel te zien zijn maar gaan ook op andere plekken in het nieuwe dashboard zichtbaar worden. Het wisselen naar een gamerpic is eenvoudiger geworden
  • Menu: Het menu heeft een update gehad. Met de menu knop op je controller kan je nu een game of een app aan Home vastpinnen, snel een net gespeelde game starten of een game of app afsluiten met één klik op de knop.
  • Nieuwe instellingen in de Guide: In de instellingen van je Guide zijn nu wat extra functies te zien. Je kan nu het volume van je headset aanpassen en je console uitzetten of opnieuw opstarten zonder de Guide te verlaten.

Xbox One Experience

Er gaan deze week  ook weer een aantal uitnodigingen de deur uit voor de preview van het nieuwe Dashboard. Dit heeft Mike Ybarra op Twitter laten weten.

Microsoft stuurt deze uitnodigingen aan preview members via een Xbox Live bericht. Heb je een uitnodiging dan kan je je in je Xbox Preview Dashboard registreren en aangeven dat je mee wil doen met de “Preview – New Xbox One Experience.”

Abonneer
Abonneren op
2 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Gijs K
Gijs K
8 jaren geleden

Heb helaas ’t nieuwe dashboard nog niet. Still pending…. Lastig om zo geduldig te zijn!

Niels van der Grift
Niels van der Grift
8 jaren geleden
Antwoord aan  Gijs K

Ik ook nog niet, ik zie het vanzelf wel