Far Cry is samen met Assassin’s Creed ongetwijfeld één van de paradepaardjes van Ubisoft. Na een uitstapje in de prehistorie, kwam men een paar maanden geleden via een gruwelijke trailer met de aankondiging van Far Cry 5.

Hope County, Montana. De plek die voor Far Cry 5 als decor dient. Mijn eerste stapjes in Far Cry waren in een woord magisch. Ik mocht direct kiezen uit drie compagnons: piloot Nick Rye, huurling Grace Armstrong of de trouwe viervoeter Boomer.

Nadat ik voor Boomer had gekozen begon ik mijn avontuur op het platteland van Hope County. Vrijwel direct keek ik verbluft om me heen, hoe elk grassprietje los van elkaar heen en weer zwaaide. Boomschors bleef zelfs vanaf dichtbij gedetailleerd, zonder te vervagen. Erg stil is het platteland echter niet, want na een paar stappen hoorde ik geschreeuw in de verte. Ik kwam uit bij een watertoren en besloot erin te klimmen om een idee van de omgeving te krijgen.

Bovenop de watertoren trof ik een sluipschuttersgeweer aan met demper. Door mijn vizier verkende ik de omgeving en vijanden die werden waargenomen werden automatisch getagd. Nu werd mij ook duidelijk waar het geschreeuw vandaan kwam, want vanuit een kerk riep een geestelijk leider zijn gewapende volgelingen toe. Een paar honderd meter verderop werd een onschuldige burger met zijn gezicht op de stoep geslagen. Ik besloot eerst een sniper op het dak uit te schakelen en vervolgens de volgelingen die apart liepen.

Midden op de weg stond een truck die geverfd was in de kleuren van de Amerikaanse vlag. Het rijden voelde erg bekend,sterker nog de hele besturing van Far Cry voelt bekend. Niet erg, want de controls van Far Cry zijn gewoon prima. Na een aantal minuten had ik mijn volgende missie bereikt en al gauw mocht ik de lucht in met het vliegtuig van Nick Rye. Het vliegen werkt perfect, maar het mooiste is toch wel de view distance die de game bied. Bergen, bossen en landschappen worden zelfs van veraf nog steeds prima weergegeven.

Nadat ik met het eerder genoemde vliegtuig van Nick Rye een aantal silo’s kapot had geschoten, wist ik het helemaal zeker: deze game is echt heel vet!

Toch snap ik na het spelen van deze vroege versie dat de game nog niet uit is. Zo kwam ik in m’n speelsessie wel wat hilarische bugs tegen. Denk aan vijanden die plots verdwenen of opeens de lucht in werden gelanceerd. Gelukkig heeft Ubisoft nog een half jaar om deze game te finetunen. Far Cry 5 gaat ongetwijfeld één van de topgames worden van 2018. En dan uiteraard Xbox One X enhanced!

 

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties