Gisteren begon ik al met deel 1, waar ik een paar steden voor GTA6 op een rijtje zette aan de hand van de suggesties uit de community. Nu is deel 2 aan de beurt, waar ruimte is voor de meer plausibele steden.

gta6voorstellen
Jullie suggesties op Facebook

Suggesties als Mexico City en Dubai zou ik persoonlijk vet vinden, puur omdat het ineens anders is allemaal. In Mexico heb je te maken met Spaanse cultuur i.p.v. puur doorsnee Noord-Amerikaans. Qua verhaal ligt er denk ik genoeg om te behandelen. De grens tussen Noord-Amerika en Mexico is een gevoelig onderwerp en gezien veel Mexicanen in Noord-Amerika willen werken om The American Dream na te jagen, zou je daar dus ook op kunnen inspelen qua verhaal. Je kan aan zo’n onderwerp makkelijk een satirische draai geven.

Qua omgevingen zou het ook eens anders zijn dan we zijn gewend. Meer ruimte voor dorre woestijnen, exotische biertjes en andere geschiedenis dan we zijn gewend. Mexico City is zelf groot en modern genoeg om er een mooie virtuele variant van te bouwen. Er zijn ook genoeg culturele feestdagen waar je naar kan verwijzen in de game of die je kan gebruiken voor een missie zoals dat in Hitman ooit gebeurde (Fiesta de la Muerte – soort Halloween).

Plausibiliteit – 60% 

Waarom zo’n laag percentage? Rockstar is bekend met Noord-Amerika en ik voorspel dat ze niet een tripje gaan maken naar Mexico City om eens het volk flink belachelijk te maken in een spel. Het gebeurde natuurlijk al wel in GTA San Andreas (it’s the Mexicans man, they be trying to rob us!), maar dan is het slechts een onderdeel, niet de hoofdmoot.

gta_mexico_by_silvereeps-d33jvce

In Dubai heb je dan weer Oosterse cultuur en rijke sjeiks. Persoonlijk weet ik te weinig van Dubai.

Plausibiliteit – 30%

Als Rockstar een vergadering zou hebben met voorstellen voor steden en iemand zei ‘Dubai’, dan is het antwoord waarschijnlijk ‘leuk idee, doen we niet’. Nu vraag ik mij wel af hoe Senne Tijdeman dat voor zich ziet.

GTA 6 in Tokio

We kunnen ook naar Tokio, zoals Voo Leijen voorstelt. De stad is groot en er is genoeg verhaal te bouwen over de Yakuza. Maar misschien krijgen we dan een replica van Sleeping Dogs (Hong Kong), of Yakuza (de game). De stad is wel levendig en het zal moeilijk worden voor de consoles om zo veel mensen op het scherm te toveren zonder framedrops. Tokio zou ik persoonlijk wel echt boeiend vinden, omdat het wederom een hele andere cultuur is en Rockstar zichzelf zal moeten uitdagen om iets nieuws neer te zetten naast de satire die we al kennen. Ik denk dat Tokio en vooral mensen in Japan al zelf satire maken, dat hoeft Rockstar niet eens te doen. Rare shit daar.

Plausibiliteit – 65%

Zoals jullie misschien al weten, heeft Rockstar ooit met het idee gespeeld om GTA in Tokio af te laten spelen (ze hebben een team naar Tokio gestuurd om te verkennen, rond de ontwikkeling van GTA San Andreas was dat). Echter zullen we het denk ik niet zo snel zien. Laat Tokio maar aan de echte experts over die daar wonen. Iedereen moet doen waar hij of zij goed in is. Je kan als Rockstar zijnde misschien experts inhuren, maar ik denk dat de ontwikkeling wel wat langer zal duren.

gta-tokyo

GTA 6 in Washington of Londen

In het kader van plausibiliteit wil ik deze twee steden even belichten. Londen ligt natuurlijk in Europa (en die steden hebben we al behandeld), maar Dashiell Arts suggereert Engeland en als we dan naar dat land gaan, is Londen zo gek nog niet. Ik weet niet of jullie ooit GTA: London hebben gespeeld? Zo ja, dan weet je dat de keuze al eerder is gemaakt om naar deze stad uit te wijken. Het was toen een soort uitbreiding van GTA 1 en je kon lekker met oude wagens rijden, Engelse taxi’s en natuurlijk aan de andere kant van de weg rijden. Londen is een mooie stad (denk ik, aan de plaatjes te zien, ben er nooit geweest) en er is genoeg keuze voor satire. Als er één volk is waar je een laag satire overheen kan gieten, dan zijn het wel de Britten (no offense aan onze lezers die bevriend zijn met Britten, of familie hebben, maar je weet waar ik het over heb).

Een grote mooie stad – check
Genoeg materiaal voor satire – check
Al bekend met Londen – check
Inspiratie voor een verhaal – check (of straatgangs, of vol James Bond gaan!)

Kijk naar Assassin’s Creed: Syndicate en je ziet gelijk dat er genoeg materiaal is om een mooie stad in kaart te brengen. Ditzelfde lijstje geldt eigenlijk ook voor Washington DC. Gelegen aan de East Coast, politiek centrum en genoeg moois om in een game te stoppen. Ik zie gelijk House of Cards (serie) voor me, met missies die echt om politieke intriges gaan i.p.v. drugs of straatbendes. Je zou ook meerdere lagen kunnen behandelen van Washington, zoals ook in GTA5 is gedaan met Trevor, Michael en Franklin. Dan heb je een personage in de wijken van Washington DC, een personage bij The White House en iemand die daartussen zit (of gewoon weer een anti-overheid hippie als The Truth, altijd leuk!)

Plausibiliteit – 75%

Het zou leuk zijn, maar ik weet niet of Rockstar een nieuwe stad gaat maken. Londen anno 2018 (wanneer GTA 6 dan misschien zou uitkomen) is anders dan Londen van bovenaf zoals in de jaren 90 van de vorige eeuw. Washington vind ik ook nog wel een goede suggestie, omdat het weer een nieuwe stad toevoegt aan het repertoire van Noord-Amerikaanse steden van de franchise. Gezien de politieke omstandigheden anno 2016, zouden er genoeg onderwerpen zijn om satirische dingen over te schrijven in het script.

gta-london-vinnie-jones-600x300

Morgen lees je het laatste deel uit deze GTA 6 suggestie reeks! We kijken dan alleen naar de stad Miami en ik zal je dan haarfijn uitleggen waarom zo’n stad nog best wel eens de meest plausibele keuze zou zijn voor Rockstar als stad voor GTA 6.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments