Zoals ieder jaar hebben we allemaal wel een heleboel verwachtingen van de E3. De vraag is eerder of onze verwachtingen waar worden gemaakt, of totaal de grond in worden geboord. Want wat zou ik nu graag willen zien? Een heleboel kan ik je vertellen!

The Elder Scrolls

Mocht je mij een beetje kennen dan weet je eigenlijk al direct wat mijn antwoord is als iemand aan me vraagt welke aankondiging ik graag zou willen zien op de E3. Het is bijna als liefde op het eerste gezicht, Bethesda en ik zijn een fantastische combinatie. Alles wat zij maken verandert in mijn ogen in goud en na afgelopen winter Fallout 4 meerdere keren te hebben uitgespeeld vind ik het tijd voor iets nieuws. Dat nieuws, dat mag wel een nieuwe Elder Scrolls worden.

elder scrolls map

Eerlijk is eerlijk, gemiddeld genomen zit er tussen twee Elder Scrolls games een jaar of vier en die vier jaar zijn inmiddels al verstreken. Dus ik vind het hoog tijd! Ik heb nog meer uren in Skyrim gestoken dan in Pokémon Fire Red en dat wil wel wat zeggen. De kans dat er een nieuwe Elder Scrolls gaat komen is helaas niet al te groot, met een Fallout 4 die pas een half jaar geleden is uitgekomen is de kans dat er een nieuwe Elder Scrolls komt beter gezegd behoorlijk klein. Aan de andere kant viel de aankondiging van Fallout 4 ook onverwachts uit de lucht, dus ik blijf duimen! Mocht je net zo’n enorme Elder Scrolls fan zijn als ik kun je de hype voor jezelf nog wat erger maken, in dit artikel vind je alle mogelijke theorieën over TES samengevat.

Wat we wel zeker weten!

Vorig jaar leek de E3 wel een aaneenschakeling van aankondigingen, het vloog je als confetti om de oren. Hier een aankondiging, daar een aankondiging, het feest leek niet te stoppen. Een behoorlijk aantal van deze games zijn inmiddels al gereleased, maar een aantal andere namen ook zeker niet. Ik verwacht dan ook dat we van die aankondigingen dit jaar eindelijk gameplay zullen zien. Want zonder gameplay weten de fans nog steeds niet wat ze kunnen verwachten en dan komt die hypetrain natuurlijk nooit op gang.

Tijdens de Gamescom van 2015 is Mafia III aangekondigd, dus daar kunnen we beelden van verwachten. Het laatste nieuws dat we over deze game hebben gezien stamt alweer uit april, dus een stukje gameplay kunnen we zeker verwachten!

Mafia 3Inmiddels is Battlefield 1 aangekondigd en de fans zijn hier ook behoorlijk lyrisch over, maar zoals ze bij EA zelf al zeiden was de trailer niets meer dan een trailer. Dus ze moeten de hype nog wel gaan waarmaken, daarom lijkt het mij niet meer dan logisch dat we van Battlefield 1 dikke gameplay kunnen gaan zien.

Naast de ”gewone” gameplay hoop ik natuurlijk ook op wat vette aankondigingen. Naast dat Elder Scrolls bij mij bovenaan het lijstje staat, word ik iedere E3 weer verrast met hele toffe titels, Indie of niet, voor mij zit er altijd wel een hele leuke game tussen.

Een Xbox 1.5 of een 2?

Als we Phil Spencer moeten geloven gaat een Xbox 1.5 er nooit komen, maar hij is natuurlijk niet de enige die over zulke zaken gaat. Persoonlijk vind ik dat ze bij Xbox nog lang niet voldoende spelers hebben om nu al met een nieuw apparaat aan te komen zetten, dat is eigenlijk gewoon ontzettend lullig voor de spelers die ze nu nog hebben. Wél moet Microsoft gewoon met de industrie mee blijven gaan, dus als Sony een stapje verder gaat, dan moet Microsoft op enige manier met ze meedoen. En een hele redelijke oplossing is de mogelijkheid om je console te upgraden met een extern apparaat. Hiermee laat Microsoft de keuze aan de spelers om wel of niet voor een betere speelkwaliteit te gaan, maar worden de spelers die niet willen upgraden niet direct benadeeld. Zeker in het kader van meer samenwerken met Windows 10 op de Xbox en PC is dit een behoorlijk logische stap. Nu maar hopen dat het echt zo is, anders moeten we Phil maar even laten zien dat de spelers de baas zijn!

Of ik mijn wekker om 4 uur ga zetten om de Bethesda conferentie te kunnen zien weet ik nog niet zeker, gelukkig is Microsoft voor ons wél een hele fijne tijd! Om 18:30 zit ik in ieder geval klaar de 13e!

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments