Nieuwe week, nieuwe poll.

Een tijd geleden kwam het nieuws naar buiten dat Xbox werkt aan de mogelijkheid om eigen games via Xbox Cloud Gaming te kunnen streamen. Over deze ontwikkelingen hebben we echter al lange tijd niets meer gehoord. In afwachting van meer nieuwss op dit thema werd Phil Spencer afgelopen maand via DM gevraagd of hij een update kon geven over het spelen van eigen games via Xbox Cloud Gaming. In reactie op de vraag van de gamer liet Spencer weten ‘het zou dit jaar moeten komen’. Dit zou betekenen dat er in de loop van 2024 een grote verandering voor de Xbox-App op de planning staat.

De Xbox-app heeft niet de functie om eigen games te spelen. Samengevat zijn er momenteel twee manieren waarop games via streaming gespeeld kunnen worden, namelijk: Xbox Cloud Gaming (xCloud) en Console Streaming. In onze reeks ‘in de xCloud met de Logitech G Cloud‘ heb je hierover meer kunnen lezen. Voor beide functies bestaan aparte apps en dat is niet echt ideaal. Ook zijn er wel wat beperkingen aan Xbox Cloud Gaming.

Momenteel zijn er namelijk slechts enkele tientallen games via xCloud te streamen. Het betreffen vooralsnog uitsluitend games die onderdeel van Xbox Game Pass zijn. Een nieuwe stap zou zijn om aan de Xbox Cloud Gaming-app ook de gamesbibliotheek van de speler toe te voegen. Dat zou een zeer welkome toevoeging zijn. Gewoon, alle games die je in bezit hebt, ondergebracht onder Xbox Cloud Gaming. Het zou het hele streamingverhaal van Xbox in ieder geval een stuk overzichtelijker en toegankelijker maken. Maar wat vinden jullie?

Wat vind je van de aankomende functie om je eigen games te streamen via Xbox Cloud Gaming?

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...
Abonneer
Abonneren op
1 Reactie
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Martinspire
Martinspire
1 maand geleden

Ik ga het niet gebruiken, maar ik vind raar dat het er nog niet is. Al is het voor mij vooral de latency die ik gewoon niet meer trek.