Dat moment dat een franchise 20 jaar is en jij zelf er al vanaf het begin bij was. Confronterend.

De ontwikkelaars van Mafia gooien de 20th Anniversary viering online en dat ging gepaard met een interview met de developers zelf. In het interview lees je waar ze zelf stonden 20 jaar geleden. Ook de ontwikkelaars die er bijvoorbeeld later bij zijn gekomen hebben iets geschreven. Ze blikken met name terug over hoe klein het team was ten tijde van Mafia 1 en hoe dit van bijv. van 4 man bij de start tot 25 man bij het einde groeide. Ze hadden toen apparatuur waarmee ze één acteur konden filmen voor de motion capture zodat ze de scenes goed in de game konden verwerken. Dat is een heel verschil met 18 jaar later toen bijv. Mafia: The Definitive Edition uit kwam waarmee ze een heel podium konden vast leggen voor motion capture. De kwaliteit tussen Mafia 1 en Mafia uit 2020 is een enorm verschil en dat mag ook wel met 18 jaar die er tussen zit. Als fan heb ik enorm genoten van de nieuwe versie en de ontwikkelaars gaven ook aan dat ze echt alles opnieuw hebben opgebouwd en heel veel zaken hebben toegevoegd omdat de ontwikkeling nou eenmaal meer toe liet.

Ze hebben het ook over Mafia 2, maar die ging heel moeizaam gezien die ook 8 jaar in ontwikkeling was. Dat kon je achteraf ook wel merken met sommige keuzes en uitwerkingen in de wereld van Mafia 2 zelf. De grootste stijlbreuk qua periode en hoofdpersoon is natuurlijk Mafia 3. Bij die game merk je ook dat de ontwikkeling moeilijker is gegaan omdat de open wereld game nogal veel bugs bevatte. Het was ook niet meer het typische jasje dasje en hoed type Mafia zoals deel 1. Het ging nu meer om gangs i.p.v. de maffia praktijken uit Italië (hoewel die wel zijn inbegrepen in andere personages).

In het interview werd er aan het eind ook gehint naar een nieuw Mafia project waar ze nu mee bezig zijn. Veel meer weten we helaas niet, dus of het echt Mafia 4 is, dat moet nog bekend gemaakt worden.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties