Het aantal concurrenten die jouw kroon kunnen pakken is zojuist enorm gestegen!

Een paar weken geleden kwam Fall Guys uit voor alle consoles en werd de game free to play. Fall Guys is een knockout game waarbij je met z’n allen een obstakelkoers moet afleggen (in je eentje of in een team) om verder te komen. Als je als één van de laatste eindigt, dan lig je er uit en kan je niet door naar het volgende obstakelkoers. Als je weet te overleven en het einde bereikt, dan krijg je de felbegeerde kroon waarmee je weer nieuwe dingen unlockt. De game heeft ontzettend veel creatieve en ook moeilijke obstakelkoersen, allemaal in een wereld vol springkussens en Super Mario achtige felle kleuren.

Omdat de ontwikkelaar deze game gratis heeft gemaakt en heeft gekozen voor een battle pass systeem, had de game al 20 miljoen spelers binnen 48 uur na de re-release een paar weken terug. De game werd ook gespeeld binnen onze community en we hebben er al veel lol aan beleefd (en natuurlijk ook veel frustratie). Aan het begin waren er nog best veel matchmaking issues omdat de servers ongetwijfeld overbelast raakten door het aantal spelers. Inmiddels is dit allemaal een stukje stabieler.

De ontwikkelaar geeft in een tweet aan dat de game nu 50 miljoen spelers heeft weten over te halen om de game te spelen. Dat is een behoorlijk indrukwekkende mijlpaal en het zorgt natuurlijk ook voor een goede cashflow. Er zijn ongetwijfeld een paar spelers die de cosmetische items in de game kopen om er cool uit te zien met hun poppetje. De battle pass zal waarschijnlijk ook voor goed stabiel inkomen zorgen. De game is erg leuk om te spelen en de ontwikkelaar heeft dan ook de lof (en miljoenen spelers en dollars) meer dan verdiend.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments