Van de week hoorden we al dat Microsoft geen persconferentie op de GamesCom zal geven. Daar komt ook nog eens bij dat we niks te zien krijgen van Crackdown 3! Wat is er aan de hand met de game?

Volgens Aaron Greenberg, Xbox marketing baas, is Crackdown 3 uitgesteld wegens de najaarsdrukte. Microsoft heeft namelijk erg veel partnerschappen met third-party en first-party ontwikkelaars, waardoor het najaar vol zit met games. Denk bijvoorbeeld aan Battlefield 1, Madden, ReCore, Forza Horizon 3, Gears of War 4 en misschien nog Dead Rising 4. Ook spellen die niet van Microsoft zijn komen nog beschikbaar, denk aan Deus Ex: Mankind Divided, Skyrim remaster, Bioshock Collection, Final Fantasy 15, Titanfall 2, Watch Dogs 2, Dishonored 2 en Mafia 3 (en natuurlijk nog veel meer).

crackdown3

Het uitbrengen van games als Crackdown 3, Halo Wars 2 en Sea of Thieves zou slecht kunnen zijn voor de verkopen. Het is dus beter om de releases uit te smeren over 2017. Misschien wel een goed idee van Microsoft, maar ik vind het wel een bullshit reden. Die games zijn gewoon nog niet af en dit is misschien een bijkomend voordeel. Sander zei na de E3 ook al dat het misschien aan de cloud computing technologie ligt. Dat het nog niet helemaal operationeel is en dat de game daardoor is uitgesteld. Het zou mij niks verbazen als het spel gewoon het hele cloud computing weggooit en dat het dan via de kracht van Project Scorpio verloopt. Wat denken jullie?

Abonneer
Abonneren op
5 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
Maurits Clear
Maurits Clear
6 jaren geleden

Via de kracht van Scorpio? Hij moet perfect draaien via Cloud computing op de Xbox One. Wat bedoel je daarmee?

Niels van der Grift
Niels van der Grift
6 jaren geleden
Reply to  Maurits Clear

Hoi! Nou, Cloud Computing zorgt voor extra CPU kracht om de destructie in Crackdown 3 te verzorgen. Scorpio kan dit misschien wel zonder hulp van Cloud Computing en zelf alle processen van destructie al aan.

Maurits Clear
Maurits Clear
6 jaren geleden

Scorpio heeft meer aan boord, maar dan zou hij exclusief voor Scorpio moeten uitkomen en dat was niet de bedoeling.
Dus dat kan niet

Niels van der Grift
Niels van der Grift
6 jaren geleden
Reply to  Maurits Clear

Klopt, maar ze kunnen wel eventueel ‘graphics fidelity’ eruit slopen. Dus een zwakkere variant van de vernietiging op de normale One en dan extreme destruction op de Scorpio. Net als bijvoorbeeld Nvidia Gameworks, maar dan wel goed uitgevoerd.

Maurits Clear
Maurits Clear
6 jaren geleden

Zou kunnen natuurlijk, maar dan zou je twee verschillende versies moeten maken (ps4/neo) ik had begrepen dat de verschillen alleen in resolutie e.d. lag.