In de zomer schreef ik al over het uitstel van Crackdown 3 en ergens had ik al het gevoel dat Crackdown 3 tegelijk met Scorpio zou komen. Dat gevoel is nu bevestigd.

Een tijdje geleden hadden college Domingo en ik het nog over Crackdown 3. Zou de game nog wel komen? Wordt de game geannuleerd? Nee, zei ik, die zal vast tegelijk met de Scorpio komen zodat de vernietiging van het spel geen gebruik meer hoeft te maken van de ‘cloud rekenkracht’. Waarschijnlijk krijg ik gelijk.

Vernietiging in native 4k

Tijdens een stream vertelde de art director van Microsoft Studios, Dave Johnson, dat de game is gepland voor eind 2017 (holiday season) ‘of eerder’. Laat dat ‘eerder’ maar weg. Hiernaast werd ook nog bevestigd dat de game native 4k draait op de Scorpio, die natuurlijk ook voor eind 2017 staat gepland. Geen verrassing, want Microsoft gaf al aan dat alle Microsoft-games op native 4k zullen draaien op de Scorpio.

crackdown 3

De game zou vorig jaar al uitkomen, maar werd dus dit jaar uitgesteld ‘wegens drukte’ (het najaar zat al vol met goede games). Een bijkomende reden is dat er nog meer tijd voor de campaign nodig is. Op zich een goede reden, maar dan moet het ook wel echt een leuke campaign worden!

Cloud rekenkracht vs Scorpio

Dan nu even de discussie over de cloud-kracht. Toen Crackdown 3 werd aangekondigd, zei Microsoft dat de game gebruik ging maken van een technologie waardoor je de rekenkracht van 20 Xbox One’s zou hebben (cloud technologie). In de praktijk werkt de technologie volgens mij niet. Het kan werken, maar niet voor de grote markt met duizenden spelers, denk ik. De Scorpio heeft de kracht van drie Xbox One’s en meer is er waarschijnlijk ook niet nodig om de vernietiging te laten zien die je in de demo zag. Zo fantastisch was het nou ook weer niet. Ter vergelijking, Red Faction Guerilla deed hetzelfde… op de Xbox 360. Dit is op een andere schaal, maar de gebouwen in de demo zijn zo gruwelijk lelijk, dat er niet heel veel rekenkracht nodig is.

Nu Microsoft er misschien zelf achterkomt dat de cloud-technologie niet echt werkt in de praktijk, stappen ze over naar de Scorpio. Dat verklaart ook waarom de game waarschijnlijk tegelijk met de console uitkomt. Misschien een nieuw paradepaardje? Maar hoe zit het dan met de Xbox One versie tegenover de Scorpio versie? Ik denk dat de Xbox One versie een game zonder al te veel vernietiging wordt. Of vernietiging dat er heeeeel lelijk uitziet i.p.v. gedetailleerd. We zullen het allemaal volgend jaar meemaken. Het zou mij niet verbazen als we wederom op de E3 een live demo krijgen met Crackdown 3 op de Scorpio.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties