Gisteren ben ik zelf pas begonnen met de bèta en het oude Battlefield 1942 gevoel kwam weer helemaal terug. Helaas is dat gevoel binnenkort afgelopen, want de bèta is bijna voorbij.

Helaas is het 8 september weer even voorbij, dat heeft EA gisteren duidelijk gemaakt. Wat ze ook aangaven, is dat Conquest nu geen timer meer heeft voor een ronde. Dat wordt alleen nog maar beslist op basis van punten (zoals het hoort). Het is onbekend op welk tijdstip de bèta eindigt, er is alleen maar een datum bekend.

Sinai Desert

De bèta heeft één map, de Sinai Desert. Aldaar kan je met paarden, gepantserde treinen, tanks en vliegtuigen aan de gang gaan. Voor mij is het vliegen echt helemaal kut. Ik ben zo’n Battlefield 1942 veteraan die gewoon de oude WOII vliegtuigen is gewend en waar je lekker kunt schieten zonder een fucking knop in hoeven te drukken waar je sneller vliegt of langzaam blijft vliegen. Het werkt zo klote op een controller, dat ik Battlefield 1 waarschijnlijk gewoon weer op de pc ga spelen (shame on me als XboxNederland redacteur, maar toch). Ik word daar vrij agressief van in zo’n game, als het gewoon niet naar behoren werkt.

Blog_BF1_SCREEN_04[1]

Wat is wel goed aan de bèta? Eindelijk dat oude BF1942 gevoel van bijna 15 jaar geleden. Geen moderne wapens, geen high-tech, geen overdreven perks, geen extra bullshit, gewoon knallen. De muziek is episch, de engine doet zijn werk en de sfeer is weer volop aanwezig. Het voelt soms wel aan als een Total Conversion mod voor Star Wars Battlefront, want ze hebben heel veel overgenomen van dat spel. Dat vind ik best jammer, want zo faalt Battlefield 1 heel erg in een eigen stijl.

Kopen of niet kopen?

De game komt op 21 oktober uit op de Xbox One, pc en PS4. Je kan Battlefield 1 pre-orderen en natuurlijk zijn er weer allerlei Deluxe versies. Waarschijnlijk wil ik zelf gewoon toetsenbord en muis en koop het dus voor de pc. De bèta heeft mij wel weten te overtuigen, want het werkt gewoon. Helaas sloot ik gisteren het spel af en dacht ik niet ‘ik wil meer’. Dat kan liggen aan het feit dat ik nog een backlog heb van hier tot Tokio, of dat ik faalde in de multiplayer, maar we zullen zien wat volgende maand brengt.

Abonneer
Abonneren op
3 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
Jochem
Jochem
6 jaren geleden

Ik ga denk ik voor gears of war 4 en laat deze lekker liggen 😉

Leon Zandman
Leon Zandman
6 jaren geleden

In het algemeen vind ik 3D shooters gewoon niet te doen op de Xbox. Ik kan gewoon niet mikken met een joystick. Muis is zoveel beter. Ik vond de Battlefield 1 demo dan ook niet zo veel aan. Zag er mooi uit en bracht inderdaad het oude gevoel weer terug. Maar de PC-versie is toch aantrekkelijker.

Martin Katerberg
Martin Katerberg
6 jaren geleden

Heb hem gespeeld op Gamescom en het is een topgame. Ga deze zeker kopen.