Ubisoft toont eerste beelden van Assassin’s Creed Mirage

Nieuwe Assassins Creed aangekondigd!

Gisterenavond werd Ubisoft Forward uitgezonden. Deze show heeft de nodige nieuwtjes gebracht. Wat zijn we over de nieuw aangekondigde Assassins Creed te weten gekomen?

We hebben er de afgelopen weken al het nodige van voorbij zien komen en tijdens de Ubisoft Forward gisterenavond werden een hoop geruchten bevestigd.

Assassin’s Creed Mirage is officieel aangekondigd en bovenstaande trailer geeft al een goede indruk. Mirage speelt zich in Bagdad af, op de vooravond de gouden eeuw. Het hoofdcharacter kennen we goed. Voor Mirage duiken we in de huid van Basim Ibn Ishaw (bekend uit Valhalla).

Mirage speelt zich af in 861, een kleine 20 jaar voor die gebeurtenissen in Valhalla. In de trailer zien we de opkomst van Basim: van straatboef tot assassin. We volgen het leven van Basim en ontmoeten characters die voor hem belangrijk geweest zijn. Eén van deze characters is Roshan. Ubisoft heeft voor de vertolking van deze rol Shoreh Aghdashloo weten te strikken. Misschien begint bij de naam niet direct een belletje te rinkelen, maar als je de authentieke stem hoort dan zul je de wereldberoemde actrice direct herkennen. Roshan is in Mirage de leider van de Hidden Ones en neemt Basim onder haar hoede.

In bovenstaande developer breakdown leren we nog iets meer over de nieuwste Assassin’s Creed. Waar ik persoonlijk wel erg blij van word is dat Mirage een meer lineair verhaal zal gaan bieden. Terug naar de roots waarmee Assassin’s Creed 1 en 2 de franchise op de kaart hebben gezet. In de gameplay komt dan ook het accent te liggen op stealth en parkouren.

Assassin’s Creed Mirage verschijnt in 2023 voor Xbox Series X|S en Xbox One. Wanneer de game exact uitkomt is vooralsnog onbekend. Op basis van eerdere geruchten houden wij rekening met een releasewindow in het voorjaar van 2023.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties