Xbox… als ik het woord hoor dan word ik al blij. Combineer je dat woord met E3, dan wordt diezelfde blijdschap gemengd met een gevoel van hoop, van verwachtingen. Het voelt als kerst. De persconferentie van Microsoft is weer voorbij, maar die hoop blijft. Want wat heb ik vette dingen gezien!

Xbox fanboy

Ja, laten we eerlijk zijn, ik ben een echte Xbox fanboy. Maar ik ben ook een genieter van games. Ik vind het ook geen straf om eens de game van de concurrent te zien, zolang het verhaal er achter maar boeit en de graphics er goed uit zien. Maar goed, terug naar de Xbox en naar Microsoft, want wat heb ik genoten van de persconferentie van bovengenoemde. Microsoft stond de laatste jaren niet echt bekend om hun fantastische persconferenties, maar wat heeft men zich deze E3 goed teruggeslagen. Het bedrijf, en de mensen op het podium straalden succes uit (hoewel dat Disney-menneke van Sony ook dacht dat hij succes uitstraalde) met Phil Spencer als nummer 1 en wat was het fijn om te horen dat men naar zijn achterban heeft geluisterd.

11406096_949353338448444_421586396525867600_o

Phil Spencer zoenen

Het klonk in het begin een beetje als precies vertellen wat je achterban wil horen en dat zegt nog niet zoveel, dat dachten de mensen in de zaal waarschijnlijk ook. Maar laten we eerlijk zijn: wanneer men vervolgens even doodleuk meldt dat de Xbox One backwards compatible wordt dan kun je die Phil Spencer wel zoenen. Je weet gewoon dat je straks de enige current-gen console in huis hebt staan die dit kan. Je weet gewoon dat de concurrentie hier een klap in het gezicht krijgt. En je weet dat al je 360 spellen, waar je zoveel tijd en geld in hebt gestoken, straks gewoon weer kunt gebruiken op je “nieuwe” Xbox! Echt, wat ik voelde bij deze aankondiging was een gevoel van overwinning, van erkenning. Microsoft, de eerste kudo’s van mijn kant zijn binnen!

Halo overleden

Maar goed, we gaan het niet alleen maar over dit nieuws hebben. Wat natuurlijk ook heel belangrijk is, en waar je die conferentie voor kijkt, dat is die vette line-up aan games. Een paar maanden van tevoren ben ik al gespoilt met geruchten, maar of deze waar zijn, daar kom je pas achter als je die conferentie kijkt. En oh, wat vond ik dat men de Xbox weer mooi introduceerde. De opening met Halo 5 Guardians zag er gelikt uit en vandaar dat de zaal het dan ook met gejuich ontving. Zelf ben ik echter van mening dat de Halo-franchise sinds Halo 3 overleden is, dit is dan ook een van de games die ik niet zal gaan halen.

Dure controller

De toevoeging van een nieuwe controller was in mijn ogen niet nodig geweest. De controller van de Xbox One ligt prima in de hand en de feedback naar de vingertoppen is ook niks op aan te merken. Ik snap dan ook niet echt waarom men een gelikte (dat dan weer wel) Elite controller aan het assortiment gaat toevoegen die straks voor maar lieft $150 over de toonbank mag. Doe even normaal hey, dat is bijna de helft van wat de Xbox One zelf kost!

IMG_2492

Exclusiviteit. Dat was een woord wat snel bij me op kwam toen Microsoft zijn hele game line-up uit de doeken deed. Ik heb maar liefst 6 exclusives geteld. Exclusives die mij heel hard in de portemonnee gaan raken. Wat te denken van Gears of War Ultimate Edition, drie Gears of Wars, volledig remastered, in 1080p en met 60 fps! Ik had gezworen remasters af te schaffen, maar of wij deze game even gaan kopen. Al is het alleen maar de Cole Train: “WOOOOOOOH I’VE GOT THE SOUL BABY!” te horen roepen.

Investering voor de toekomst

Wat mij als gamer ook de goosebumps bezorgde was de bekendmaking van de Xbox only-titel Recore. De frisse graphics en de wetenschap dat deze game gemaakt wordt met de medeoprichter van Mega Man, zijn voor mij een zekerheid dat Microsoft weer een toptitel te pakken heeft.

Ik geloof in Microsoft, ik geloof in producten. En dat komt omdat Microsoft toe durft te geven dat men fouten maakt, maar wel laat zien er van te leren. Ik geloof er in omdat men investeringen doet voor de toekomst. Ik kijk ook reikhalzend uit naar Windows 10 op de Xbox One. De mogelijkheden die dat met zich mee gaat brengen, worden zoals je van Microsoft gewend bent verrassend en baanbrekend. De enige vraag die ik jullie als gamer nog wil vragen is: Will you step? Or leap?

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties