Met Resident Evil Village zijn we alweer toe aan het achtste (genummerde) deel uit de serie. Veel mensen hebben echter de voorgaande titels niet of nauwelijks gespeeld. Dat kan met meerdere redenen te maken hebben zoals de tank-controls, gebrek aan tijd of de game is domweg te griezelig. Voor die mensen heb ik de hele serie uitgeschreven. Zo kun je de games toch beleven. Ik hou de volgorde van het verhaal en dus niet van de release van de games aan. Oh, en even een flinke spoilerwaarschuwing. Wil je de games zelf nog ervaren, zonder voorkennis? Lees dan vooral niet verder.

Na Resident Evil 3 gaan we nu verder met de gebeurtenissen na Raccoon City in Code Veronica. Oorspronkelijk uitgegeven op de PlayStation 2, maar inmiddels ook al geruime tijd op de Xbox te spelen.

Het is de maand december in 1998, ruim drie maanden na de nachtmerrie die zich afspeelde in Raccoon City. Claire Redfield is nog altijd op zoek naar haar broer Chris en is hiervoor een faciliteit van Umbrella in Parijs binnengevallen. Ze wordt ontdekt door een beveiligingsteam en na flink wat chaos te hebben veroorzaakt ook opgepakt. Ze wordt gevangengezet in een gevangenis op Rockfort Island, een eiland dat eigendom is van Umbrella, ergens in de zuidelijke oceaan. Tien dagen nadat ze is opgesloten wordt ze vrijgelaten door een bewaker. De man is gewond en verteld haar dat het eiland is aangevallen. Vrijwel al het personeel is omgekomen. Om haar een kans te geven de aanval te overleven laat hij Claire vrij. Claire besluit om haar ogen open te houden en te kijken of ze misschien ergens medicijnen voor de man kan vinden.

Zodra ze de buitenlucht bereikt ontdekt Claire dat ook hier een uitbraak van het T-virus heeft plaatsgevonden. Ze wordt aangevallen door een groep zombies. Ze weet te ontsnappen en kort hierna loopt ze een jongeman tegen het lijf die hier ook gevangenzat. Zijn naam is Steve Burnside en hij vertelt haar dat er ergens op dit eiland een vliegveld moet zijn vanwaar ze zouden kunnen ontsnappen. Hij rent ervandoor, op zoek naar het vliegveld. Claire besluit zijn voorbeeld te volgen en ook op zoek te gaan naar dit vliegveld.

Na een tijdje stuit ze op een beveiligingskantoortje. Hier treft ze ook Steve die in een computer aan het graven is. Hij vraagt haar of ze familie is van Chris Redfield. Ze antwoordt dat dit haar broer is. Volgens Steve houdt Umbrella hem in de gaten. Claire besluit met deze info om Leon Kennedy een mail te sturen zodat hij Chris kan waarschuwen. Steve zegt dat ze dan ook meteen wel om hulp van Chris kan vragen om haar te komen redden. Wanneer ze zegt dat ze dit zal doen zegt Steve dat hij maar een geintje maakte. Als je op anderen vertrouwd wordt je alleen maar teleurgesteld. Hierna stormt hij er weer vandoor met Claire die achterblijft en zich afvraagt waar dit nou weer over ging.

Een tijdje later ontdekt Claire een soort paleis. Hier ontdekt ze wat informatie over de persoon die de leiding heeft op Rockfort Island, Alfred Ashford. Alfred is een helft van een tweeling. Zijn zus Alexia woont samen met hem in zijn huis dat hier ook ergens op het eiland moet staan. Niemand heeft Alexia echter ooit gezien en Alfred schijnt zich behoorlijk in te spannen om dit zo te houden. Op weg naar de uitgang maakt Claire kennis met Alfred Ashford. De man komt, zoals de documenten al aan leken te geven, nogal labiel op Claire over en heeft behoorlijk last van grootheidswaanzin. Zijn grootvader zou een van de oprichters van Umbrella zijn en daarmee is in zijn ogen de familie Ashford een van de meest vooraanstaande families op deze wereld.

Alfred is woest op Claire en beschuldigt haar van de aanval op het eiland. Claire weet niet waar hij het over heeft, aangezien ze zelf gevangen zat op deze plek, maar Alfred is ervan overtuigd dat ze een soort spion is die haar mensen hier heen heeft geleid. Hij besluit haar over te laten aan de zombies en de monsters die nu over het eiland lopen en gaat er vandoor. Claire maakt dat ze wegkomt, wederom op zoek naar een manier om van dit eiland af te komen. Niet veel later weet ze het vliegveld te vinden, maar alles zit hier potdicht en dus rest er weinig anders dan terug te gaan en mogelijk een andere manier van het eiland af te vinden.

Ze belandt uiteindelijk in een militair trainingsgebouw. Hier loopt ze in een val die is gezet door Alfred. Hij laat een monster op haar los dat Claire nog nooit eerder heeft gezien. Een monster dat wel van rubber gemaakt lijkt te zijn. Ze weet het geval uit te schakelen, maar een tweede monster weet haar te grijpen. Gelukkig voor Claire heeft ook Steve zijn weg naar het trainingsgebouw gevonden en hij schiet het monster aan flarden. Alfred is echter nog niet klaar met het duo en stuurt ze richting de kelder van het gebouw. Hier aangekomen maakt Steve korte metten met alle ronddolende zombies om te proberen indruk te maken op Claire. Hij zegt dat ze op hem kan bouwen. Claire vraagt waarom hij hier op het eiland was en waar zijn familie is, maar lijkt hiermee een gevoelige snaar te raken. Steve wil het er niet over hebben en zwijgend gaat het duo verder.

Ze bereiken een garage. Terwijl ze naar binnen stappen zakt de loopbrug waar ze op staan in elkaar. Het duo mankeert niks, maar Claire zit klem onder een balk. Langzaam schuifelt er een zombie op hen af en Claire roept dat Steve hem neer moet schieten. Steve twijfelt echter en zegt dat hij dat niet kan. De zombie richt zijn aandacht op Claire en net op het moment dat hij zijn tanden in haar wil zetten komt Steve weer bij zijn positieven. Hij schreeuwt: “Vader!!!” en leegt zijn magazijnen in de zombie.

Nadat hij Claire heeft bevrijdt vertelt hij dat zijn vader voor Umbrella werkte. Hij stal informatie van het bedrijf en was van plan dit door te verkopen aan de hoogste bieder. Hij werd gepakt en daarbij werd Steve’s moeder vermoord. Steve en zijn vader werden opgesloten op het eiland.

Claire besluit om Steve even alleen te laten met zijn verdriet en gaat verder. Ze besluit om het paleis waar ze eerder uit weggejaagd werd door Alfred nog een keer te bezoeken. Ze stuit op een deur die naar een landhuis leidt dat boven op een heuvel staat en uitkijkt over het militaire complex op het eiland. Ze besluit het te onderzoeken en ontdekt dat dit de privéwoning is van Alfred en Alexia Ashford. Terwijl ze het huis onderzoekt hoort ze een onbekende vrouwenstem die in gesprek is met Alfred. Het blijkt Alfred’s tweelingzus Alexia te zijn. Het tweetal heeft het over Claire en dat Alfred haar uit moet schakelen voordat ze echt problemen oplevert. Bijna wordt Claire door Alexia betrapt terwijl ze staat af te luisteren, maar ze weet onontdekt te blijven en sluipt de woning uit.

Ze besluit terug te keren naar het gevangeniscomplex om de bewaker die haar vrijliet de medicijnen te geven die ze gevonden heeft. Als dank geeft de man haar een set lockpicks en een tip om eens achter het gevangenisgebouw een kijkje te gaan nemen. Hier aangekomen stuit ze op een medische faciliteit, maar in de kelder van het gebouw vindt ze een zeer lugubere verrassing in de vorm van een martelkamer met allerlei oude martelwerktuigen. Er hebben hier behoorlijk zieke dingen plaatsgevonden. Bij het doorzoeken van de ruimte vindt ze een voorwerp wat mogelijk een doorgang zou kunnen openen in de woning van de Ashford-tweeling en ze besluit om daar naar terug te gaan, hopende dat er dit keer niemand thuis is.

Onderweg naar de woning wordt Claire begroet door een onbekende man met een zwarte zonnebril. Het is Albert Wesker, de voormalige S.T.A.R.S.-teamleider en leidinggevende van Claire’s broer Chris. Hij legt uit dat hij degene was die het eiland aangevallen heeft en dat hij aangenaam verrast is om Claire hier aan te treffen. Nu heeft Chris namelijk geen andere keus dan naar Rockfort Island toe te komen en kan Wesker eindelijk wraak nemen. Hij geeft Claire een dreun met onmenselijke kracht en die vliegt enkele meters door de lucht. Terwijl Wesker op het punt staat om de genadeklap uit te delen krijgt hij een oproep. Wat hij te horen heeft gekregen weet Claire niet, maar Wesker vertelt haar dat ze hem nog wel van pas kan komen en haar daarom nog wat langer laat leven. Terwijl hij dit zegt gloeien zijn ogen rood op achter zijn zonnebril en met een duivelse lach verdwijnt de man.

Beurs zet Claire haar tocht richting de woning van Alfred en Alexia door. Hier aangekomen is er inderdaad niemand thuis en dat geeft Claire de gelegenheid om haar zoektocht voort te zetten. Ze stuit op een studeerkamer en vindt hier een brief van Alfred. Uit de brief blijkt dat hij een nogal zieke relatie heeft met zijn zus. Hij beschouwt haar namelijk als zijn koningin en hemzelf als haar bediende. Hij probeert voor haar de naam van hun familie weer op te bouwen waarvan hij vindt dat die ten grabbel is gegooid ten tijde van dat hun vader aan het hoofd van de familie stond. Wanneer dit gelukt is wil hij de wereld overheersen met Alexia als koningin. Ja, de man is inderdaad niet helemaal lekker in zijn bovenkamer. Behalve de brief vindt ze ook een sleutel waarmee ze toegang tot het vliegveld kan krijgen. Het einde van de nachtmerrie lijkt in zicht te komen.

Terwijl ze de studeerkamer verlaat wordt ze betrapt door Alexia Ashford. Ze heeft een geweer en wil Claire om zeep helpen, maar die weet het eerste schot te ontwijken. Terwijl Alexia aanlegt voor een tweede poging stormt Steve, die op het kabaal is afgekomen, binnen. Hij ziet wat er aan de hand is en aarzelt dit keer niet en schiet op Alexia. Het schot is raak en Alexia vlucht gewond een andere kamer in. Het duo gaat haar achterna, maar vindt alleen de jurk die ze aanhad en een blonde pruik. Terwijl ze zich afvragen waar de vrouw is gebleven worden ze overvallen door Alfred Ashford, maar er klopt iets niet. De man draagt make-up en lippenstift. Steve weet hem een beuk te geven en terwijl Alfred zichzelf voor de spiegel weer omhoog hijst ziet hij zijn eigen reflectie en draait helemaal door. Hij vlucht weg en Claire en Steve blijven verbaasd achter. Er was dus helemaal geen Alexia. Alleen Alfred met een gespleten persoonlijkheid. Tijd om lang bij deze onthulling stil te staan is er niet. Het alarm gaat af. Alfred heeft het zelfvernietigingssysteem van het eiland geactiveerd om het tweetal op te blazen. Vlug vertrekken ze richting het vliegveld.

Onderweg zien ze diverse vliegtuigen boven hun in de lucht het eiland verlaten. Ze hopen dat er nog een vliegtuig over is en rennen in de richting van het vliegveld. Alfred heeft echter andere plannen voor het duo en laat een Tyrant op hun los. Claire weet het monster te verslaan en samen met Steve bereikt ze het vliegveld. Hier vinden ze een vliegtuig en samen stijgen ze op om de nachtmerrie te verlaten.

Aan de andere kant van het eiland heeft ook Alfred een vliegtuig weten te bereiken en terwijl hij opstijgt belooft hij het tweetal dat de echte nachtmerrie nu pas begint.

In het vliegtuig van Claire en Steve klinkt plots een waarschuwing. De laaddeur van het vliegtuig is open gegaan. Claire besluit te kijken hoe dit kan. In het ruim staat ze ineens oog in oog met de Tyrant, die vrij aardig hersteld is van hun eerste ontmoeting. Claire moet nogmaals het gevecht met het monster aangaan. Na een korte, maar hevige strijd weet ze de Tyrant uit het vliegtuig te blazen. Wanneer ze terugkomt in de cockpit vraagt Steve haar waar ze naartoe wil. Claire antwoordt dat Hawaï best leuk schijnt te zijn. Helaas heeft Alfred echter andere plannen voor het duo. Het vliegtuig springt op de automatische piloot en het tweetal is ineens passagier.

Enkele uren later arriveren ze in Antarctica. Vanuit de lucht zien ze dezelfde vliegtuigen aan de grond staan die ze van Rockfort Island zagen vertrekken. Steve concludeert dat deze basis dus ook wel van Umbrella zal zijn. Nadat het vliegtuig een behoorlijk hardhandige landing heeft gemaakt en niet meer gebruikt kan worden zit er voor Claire en Steve weinig anders op dan opnieuw op zoek te gaan naar een uitweg. Omdat alles hier donker concluderen ze dat er momenteel geen stroom is op de basis en dat is dus het eerste puntje op de agenda. Ze besluiten om op te splitsen, zodat ze de boel sneller kunnen onderzoeken.

Ook op deze basis gaat het niet helemaal lekker en lopen er overal zombies rond. Claire vindt een dagboek van een van de medewerkers waarin de persoon schrijft dat er diep onder de grond een gevangene al tien jaar opgesloten zit. De andere medewerkers noemen hem “Nosferatu” en ze zijn allemaal doodsbang voor hem. Claire weet niet wat ze ervan moet maken en gaat verder op onderzoek.

Ze ontdekt een kantoortje waarin ze documenten vindt waarin staat dat de vader van Alfred en Alexia, Alexander Ashford deze basis in Antarctica in het geheim heeft gebouwd onder de projectnaam: Code Veronica, naar de oprichter van de familie Ashford. Hij heeft dit gedaan omdat hij dan ongestoord kon werken aan het T-virus waar zijn vader Edward al aan begonnen was samen met Ozwell E. Spencer. Om hun werk aan het virus te camoufleren richten ze samen Umbrella op. Alexander heeft echter een grote tegenslag gehad en zijn vader overleed midden in het onderzoek en sindsdien is de naam Ashford behoorlijk aan kracht in aan het boeten en dreigt Spencer Umbrella volledig over te nemen. Hij wil de naam in ere herstellen en kan dat alleen doen als hij ongestoord aan het virus kan werken.

Gelijktijdig met deze ontdekking vindt ze ook informatie die verklaart waarom Alfred zo verknipt is. Hun vader Alexander verdween vijftien jaar geleden plotseling en kort daarna stierf Alexia door een ongeval tijdens een experiment. Alfred moest zo op erg jonge leeftijd al het hoofd van de familie worden en die druk op zijn schouders, samen met het verdriet van het plotselinge verlies van vrijwel zijn hele familie zorgde ervoor dat hij bijna gek werd. Er was dus wel degelijk ooit een Alexia, maar ze is dus blijkbaar dood.

Terwijl ze het kantoortje verder doorzoekt ontdekt ze een geheime deur, maar omdat de stroom nog steeds niet hersteld is krijgt ze hem niet open. Ze gaat verder en niet veel later weet ze in de machinekamer een generator op te starten en zo de stroom te herstellen. Nieuwsgierig naar de geheime deur gaat ze terug naar het kantoortje. Hier kijkt ze van bovenaf neer op een piepkleine cel waar een persoon vastgeketend zit aan de muur. Zou dit Nosferatu zijn? Omdat er hier verder niks meer te vinden is besluit ze verder in de basis op zoek te gaan naar een uitgang.

Niet veel later stuit Claire op een groot mijnvoertuig. Die zouden ze kunnen gebruiken om door de ijslaag heen te boren en zo een weg naar buiten te maken. Op dat moment komt Steve binnen. Hij heeft ontdekt dat er vlakbij hun locatie een Australische observatiepost is en dat ze daar naartoe moeten. Claire vertelt hem zijn idee en Steve laat het voertuig met een hijskraan zakken. Hij let echter niet op (hij staat Claire te bekijken) en raakt een gaspijp waar giftig gas uit ontsnapt. Vlug verlaten ze de ruimte.

Nu moeten ze eerst een manier vinden om het gas af te zetten zodat ze bij het voertuig kunnen komen. Claire krijgt het al vrij snel voor elkaar het gas af te sluiten, maar net wanneer ze in het voertuig wil stappen wordt ze overvallen door Alfred. Hij draagt een sniper rifle en wil haar hiermee vermoorden, maar Steve steekt er een stokje voor en schiet de gestoorde gek neer. Alfred laat zijn wapen vallen en stort naar beneden, de mijn in. Op dat moment klinkt er een afschuwelijk brul. Nosferatu is losgebroken uit zijn cel en komt achter Claire en Steve aan. Claire pakt het wapen van Alfred op en stapt vervolgens samen met Steve in het mijnvoertuig. Ze starten het voertuig en boren dwars door de ijswand heen een weg naar buiten toe. Door de warmte die hierbij vrijkomt smelt het ijs en loopt de mijn onder. Eenmaal buiten worden ze bijgehaald door Nosferatu. Het wezen staat tussen hen en de vrijheid in en dus zit er niks anders op dan het monster te doden.

In een hevig gevecht waarin Steve uitgeschakeld wordt en ook Claire een aantal rake klappen te verduren krijgt weet ze uiteindelijk met een goed geplaatst schot uit Alfred’s sniper rifle het monster dood te schieten. Ze helpt Steve overeind en het tweetal loopt verder in de richting van een sneeuwtruck die ze zagen staan. Ze stappen in, starten het voertuig en rijden hun vrijheid tegemoet.

Ondertussen strompelt een zwaargewonde Alfred Ashford door de basis richting een verborgen laboratorium. In dit lab zit een vrouw in een enorme reageerbuis. Het is Alexia. Alfred activeert een computer en Alexia ontwaakt. Alfred sterft in haar armen. Alexia is woedend en zint op wraak.

Terwijl Claire en Steve vrolijk babbelend onderweg zijn naar de Australische observatiepost ziet Steve ineens iets opdoemen in de spiegel. Voordat ze kunnen reageren krijgt de truck een enorme klap en wordt hij terug geslingerd richting de basis. Alexia kijkt via een monitor toe.

In de tussentijd is Chris Redfield op Rockfort Island gearriveerd om zijn zus te redden nadat hij een bericht ontvangen heeft van Leon Kennedy. Hij komt er achter dat het complex op het eiland grotendeels vernietigd is. Kort nadat hij zijn eerste stappen op Rockfort Island zet ontmoet Chris een gewonde man. Het is de bewaker die Claire vrijgelaten heeft. Nadat Chris hem verteld heeft dat hij zijn zusje zoekt vertelt de man dat hij kort geleden een aantal vliegtuigen zag vertrekken. Hij weet het niet zeker, maar de kans is groot dat Claire aan boord was van een van die toestellen. Chris besluit het eiland te verkennen om er zeker van te zijn dat Claire hier niet meer is en om uit te zoeken waar die vliegtuigen naartoe zijn gegaan.

Chris weet de trainingsfaciliteit te bereiken en ziet hier op de monitoren een vrouw die een overleden man in haar armen houdt en hem toezingt. Tegelijkertijd ziet Wesker op een ander deel van het eiland dezelfde beelden. Hij lijkt geschokt dat Alexia al wakker is en weet dus schijnbaar af van het feit dat ze pasgeleden nog in een reageerbuis in het lab zat. Op een ander beeld ziet hij Chris staan en hij besluit een val voor hem te zetten en een aantal nieuwe monsters voor hem los te laten.

Niet veel later loopt Chris de monsters tegen het lijf, maar hij weet ze vrij snel uit te schakelen en zet zijn speurtocht verder. Na een poosje bereikt hij een laboratorium waar hij begroet wordt door een oude bekende, Wesker. Chris is verbaasd te zien dat Wesker nog leeft na het incident met de Tyrant in het lab in het Arklay gebergte, alweer bijna een halfjaar geleden. Wesker vertelt hem hoezeer hij Chris haat nadat hij zijn plannen in de war schopte en hoe hij genoodzaakt was om zijn ziel aan een andere organisatie te verkopen en dat hij hier is om Alexia te ontvoeren. Chris legt al vrij snel de link tussen Wesker en de aanval op Rockfort Island en is furieus, Wesker is degene die zijn zus in gevaar heeft gebracht. Terwijl hij zijn pistool grijpt om de schurk neer te schieten stormt Wesker met een bovenmenselijke snelheid op Chris af en geeft hem een beuk. Langzaam pakt hij Chris op en zegt dat hij ontdekt heeft dat Claire nu op een basis in Antarctica is en dat Alexia daar ook zit. Nadat hij Chris heeft vermoord vertrekt hij daarnaartoe en zal hij Claire ook vermoorden. Op dat moment klinkt er via een monitor een lach. Het is Alexia en Wesker is afgeleid en geschokt dat Alexia blijkbaar van zijn plannen af weet. Vlug vertrekt hij en laat Chris achter. Chris weet nu dat Claire inderdaad niet langer op het eiland is en gaat op zoek naar een manier om op Antarctica te komen.

Chris weet na een tijdje het vliegveld te vinden waarvandaan Claire en Steve zijn vertrokken, maar behalve dat het in puin ligt zijn ook alle vliegtuigen verdwenen. Hij moet dus een andere manier zien te vinden om van het eiland af te komen. Die andere manier vindt hij wanneer hij op het kantoor van Alfred Ashford stuit. Hij treft hier een verborgen gang aan die naar een hangar leidt waar nog een intact vliegtuig staat. Chris stijgt op en zet koers richting Antarctica.

Wanneer hij hier een paar uur later aankomt treft hij een neergestort vliegtuig en ondergelopen en bevroren basis aan. Terwijl hij zich afvraagt wat er is gebeurt stapt hij de basis binnen, op zoek naar zijn zus.

Niet veel later ontdekt Chris een kantoortje met diverse documenten, hetzelfde kantoortje dat Claire eerder ook al gevonden had. Terwijl hij hier is vindt hij een dagboek dat verscholen was. Het blijkt van Alfred Ashford te zijn. Hij schrijft dat hij een verborgen ruimte heeft gevonden in de basis op Antarctica. Hij heeft deze ruimte uiteindelijk binnen weten te komen en schrijft dat hij hier een gestoord geheim over de geboorte van hemzelf en zijn zus Alexia heeft ontdekt. Hun vader Alexander heeft hen alleen maar gemaakt om zijn eigen blunder te verdoezelen. Hij haat hem en vindt dat hij de controle over de familie Ashford van hem moet overnemen om de naam weer in glorie te kunnen herstellen. Verderop schrijft hij dat hij en Alexia het experiment op een menselijk lichaam uitgevoerd hebben waar ze al een tijdje over spraken. Hun nutteloze vader zou nu vast blij zijn, aangezien hij nu ook eindelijk iets bij kon dragen aan de familie. Weer iets verderop schrijft hij dat het experiment mislukt is en dat hun vader toch echt nutteloos bleek te zijn. Nog erger, hij is gemuteerd in een vreselijk monster dat helemaal losgeslagen is. Ze hebben het vastgebonden en opgesloten in een ondergrondse gevangenis. Alexia schijnt dichtbij een oplossing te zijn en wil het experiment op haar eigen lichaam uitvoeren, maar daarvoor moet ze wel 15 jaar kunstmatig in slaap gehouden worden. Dankzij hun waardeloze vader moet Alfred 15 jaar zonder Alexia zijn, maar hij zet het wel door. Alles komt uiteindelijk weer goed.

Chris weet niet wat hij ervan moet maken, maar beseft wel dat de tweeling levensgevaarlijk is. Hij zet zijn zoektocht naar Claire weer verder. Hij ontdekt dat Wesker de basis inmiddels ook bereikt heeft, want de monsters die hij op Chris had losgelaten op Rockfort Island maken ook hier jacht op hem.

Zijn zoektocht leidt Chris naar een laboratorium dat vrijwel 1 op 1 nagemaakt lijkt te zijn van het landhuis in het Arklay gebergte waar Chris een halfjaar geleden voor het eerst in aanraking kwam met Umbrella, het T-virus en alle monsters die daar uit voortkwamen. Hij leert hier dat Alexia met een variant van het T-virus bezig was dat ze het T-Veronica virus noemt. Ze heeft dit gecombineerd met het DNA van mieren en in zichzelf geïnjecteerd. Wanneer de transformatie van haar lichaam compleet is zal zij de koningin zijn en de hele wereld haar onderdaan, net als in een mierenhoop.

Even later loopt Chris een hal in die hem maar al te bekend voorkomt. In deze hal vindt hij Claire die in een soort web vastgebonden is. Hij weet haar te bevrijden en wil samen met haar vertrekken, maar Claire zegt dat Steve hier ook nog ergens is en dat ze hem moeten bevrijden. Terwijl het tweetal aanstalten maakt om Steve te gaan zoeken worden ze overvallen door Alexia. Die vertelt alleen maar dat hun dood aanstaande is en verdwijnt een andere ruimte in. Claire sprint haar achterna omdat ze denkt dat zij weet waar Steve is.

Ze belandt in een soort cellencomplex. Alexia treft ze niet aan, maar dat is ook niet meer nodig. Ze vindt Steve die opgesloten zit in een van de cellen. Hij vertelt haar dat hij hier opgesloten is door dat gestoorde wijf en dat ze heeft gezegd dat ze het hetzelfde experiment op hem uit ging voeren als dat ze op haar vader heeft gedaan. Hij heeft het nog niet gezegd of Steve muteert in een enorme, Hulk-achtige gedaante en zet de aanval in op Claire.

Ze probeert hem te ontvluchten, maar wordt gegrepen door iets anders, een soort tentakel en Steve weet haar bij te halen. Net op het moment dat hij met een enorme bijl de genadeklap uit wil gaan delen keert een deel van zijn menselijkheid weer terug. Hij herkent Claire en plant zijn bijl niet in Claire’s nek, maar in de tentakel die haar vast heeft. De tentakel geeft Steve een enorme dreun en hij zakt dodelijk gewond in elkaar. Terwijl hij sterft krijgt hij grotendeels zijn oude gedaante weer terug. Claire vraagt hem om vol te houden. Ze zegt dat Chris hier is om hun te redden en dat alles goed komt. Steve zegt dat het geweldig is dat Chris zijn belofte is nagekomen, maar dat hij dat niet kan. Hij zegt Claire dat hij van haar houdt en sterft.

Terug in de hal probeert Chris achter Claire aan te gaan, maar hij moet een aanval van een onbekend monster ontwijken en hij valt van de trap. Terwijl hij opkrabbelt ziet hij dat Alexia terug is en dat ook Wesker in de hal is aangekomen. Wesker wil het T-Veronica virus dat Alexia in haar lichaam heeft, maar Alexia weigert mee te werken. Wesker valt haar aan, maar ondanks zijn bovenmenselijke krachten is Alexia, met dank aan het virus, sterker. Wesker ziet Chris en besluit om te vluchten en Chris met Alexia achter te laten. Chris weet te ontsnappen en gaat achter zijn zusje aan.

Wanneer hij in het cellencomplex aankomt hoor hij Claire huilen. Hij kan echter niet bij haar komen omdat alle deuren op slot zitten. Hij ontdekt dat als hij het zelfvernietigingssysteem activeert alle deuren in het complex open gaan. Wanneer hij dit heeft gedaan haalt hij Claire op en het tweetal besluit terug te keren naar het vliegtuig waar Chris mee aan is gekomen. Voordat ze het kunnen bereiken worden ze echter overvallen door Alexia en Chris is gedwongen het gevecht met haar aan te gaan. Hij weet haar te doden en rent Claire achterna die hij alvast vooruit had gestuurd naar het vliegtuig. Onderweg loopt hij Wesker echter nog een keer tegen het lijf. Wesker is uit op wraak en ook Chris heeft nog een appeltje te schillen met hem. De mannen gaan het gevecht aan, maar kunnen hun confrontatie niet afmaken omdat de basis om hen heen in aan het storten is. Wesker belooft Chris dat de volgende confrontatie de laatste zal zijn en Chris sprint weg, op naar het vliegtuig en de vrijheid. Samen met Claire weet hij te ontsnappen en Claire vraagt of hij haar niet weer achterlaat. Chris kan dit echter niet beloven, want hij moet Umbrella nog altijd uitschakelen. Terwijl de basis op Antarctica de lucht in gaat vliegt het tweetal de horizon tegemoet.

Korte review

Resident Evil: Code Veronica was destijds een behoorlijk moderne Resident Evil. Camerapunten waren minder statisch en de actie was vloeiender dan in voorgaande delen. Helaas heeft deze game de tand des tijds niet heel goed doorstaan. De graphics zijn hopeloos verouderd en de voice acting is bedroevend. De echte Resi-fan kan nog heel goed genieten van deze titel, maar voor de nieuwkomers is hij op basis van de gameplay niet heel geschikt meer. Hopelijk krijgt ook Code Veronica de remake behandeling, want qua setting en verhaal vind ik persoonlijk het nog altijd een van de betere Resident Evil-games.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments