Stel je voor….. ik krijg van iemand 10.000 euro wat ik mag besteden aan een eigen game kamer, wat zou ik daar mee doen? Ik denk dat heel veel techneuten die dit artikel gaan lezen zich de ballen uit de broek lachen. Ik ben namelijk totaal geen techneut maar ik heb wel fantasie. Dat is dan ook maar waar ik op vertrouw.  

Mijn ideale game kamer is een kamer die er robuust uit ziet. Laat ik nu een kelder in mijn huidige woning hebben dus dat is al geregeld. Hij is ook al redelijk opgeknapt en de tierelantijntjes die mijn vrouw hier en daar heeft aangebracht vergeet ik even voor de goede lieve vrede. Er is mede door Jeffrey al een glazvezel kabel beschikbaar en alles is al geverfd. Deze kamer moet natuurlijk een goede bank hebben. Het liefst een bank die op een gegeven moment een hangbank wordt. Een plumpudding bank. Deze is vast te halen bij de lokale kringloopwinkel genaamd Nogus Nogus. Ik zie mijzelf de bank al op een aanhangwagen gooien samen met Jeffrey, terwijl mijn vrouw hoofdschuddend op de achtergrond toekijkt.

Deze bank hoort natuurlijk wat nasty vlekken te hebben van de vorige eigenaar. Dit maakt niet uit want in mijn gamekamer wordt bieren gedronken en vette happen zo rechtstreeks uit het vuistje gegeten. In mijn game kamer maakt het ook niet uit of je vervolgens je vette klauwen afveegt aan de bank. Dit is een mannenhok en hier zijn geen vrouwen toegestaan. Alleen als ze zich net zoals als ons gedragen. In mijn kamer wordt er hard gelachen als een man een scheet laat, er is zelfs een competitie wie de goorste scheten laat.

Tegenover deze bank staat een tafel die tegen een stootje kan. Het mag een tafel zijn van hout, metaal of beton. Hier kunnen mijn voeten op rusten. Voor mijn pilsje heb ik een tafeltje naast de bank, ook is de koelkast binnen handbereik. Het bier komt niet uit de koelkast maar uit de tap daar moet je wel een paar meter voor lopen maar ach, we moeten als gamers ook aan onze cardio komen. De frituurpan is ook binnen handbereik met een high tech afzuigkap erboven hangend. We willen natuurlijk geen rook dat het zicht tijdens het gamen belemmert.

Ik kies voor een beamer zodat er naast het gamen ook af en toe een voetbalwedstrijdje kan worden meegepikt. Ook Netflix is hier niet van de buis af te slaan dus een beamer it shall be. Het geluid wordt verzorgd door Sonos ( dit is het moment dat techneuten gaan lachen) Waarom? Omdat het draadloos is en ik naast het gamegeluid ook mijn iPad erop kan aansluiten. Mocht de vrouw last hebben van het geluid dat uit mijn rukbunker komt, dan moet ik toch een oplossing hebben. Het gamen mag natuurlijk niet onderbroken worden tijdens vrijdagavond game avond, doordat moeders de vrouw, niet kan slapen. Ik kies voor de TurtleBeach Ear Force Stealth 500x met een shit-load aan batterijen. Deze zorgt ervoor dat ik toch lekker kan door gamen en niemand last van mijn ragequits heeft . Vier Xbox One controllers allemaal met accu want je wilt ook niet constant die batterijen in de oplader moeten doen. Eén mag er gecustomized zijn met het XboxNederland logo er op. Niet omdat ik het mega fancy vind maar die 10.000 euro moet op.

Mocht ik de Xbox One zat worden heb ik nog een Wii U en een high-end PC. De PS4 hoef ik niet, dit doe ik niet om te bashen maar ik ben een mulitplayer man. De Xbox One, daar heb ik mijn vrienden. De Wii U staat er om met vrienden couch-coöp te spelen en de high-end pc is voor RTS- en simulatie-games.

De belichting wordt gedaan door een aantal led lampjes die onder de consoles worden gemonteerd maar ook een paar Philips Ambilights zullen de kamer in de meest lelijke futuristisch kleuren toveren. Ik kan nog meer dingen bedenken maar het budget is denk ik nu wel op.

Nu rest mij de vraag; hoe ziet jullie ideale gamekamer eruit?

 

 

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties