Als het aan mij ligt mag The Elder Scrolls VI morgen al in de winkels liggen. Dit is een game waar vele fans op wachten, maar waar we eigenlijk nog helemaal niets over weten. Hierbij alle roddels, hoop en liefde verzameld. Wat willen we wel en niet zien in The Elder Scrolls VI? En misschien wel belangrijker, wat kunnen we verwachten?

Release in 2016

We weten inmiddels dat we iedere 4 à 5 jaar wel een nieuwe game uit the Elder Scrolls reeks mogen verwachten. Skyrim is de laatste grote titel in deze reeks van single player RPG games, hiervan was de release in 2011, dus gebaseerd op de jaartallen is het best redelijk om te hopen dat er in 2016 een nieuwe game aan de reeks zal worden toegevoegd. Daarnaast zijn er een heleboel grote releases geweest in 2015, wat betekent dat de concurrentie in 2016 behoorlijk kleiner zal zijn. Hierdoor heeft Bethesda een grotere kans dat gamers deze game zullen kopen in plaats van die van de concurrentie. Dit zou dan weer een financiële reden kunnen zijn om the Elder Scrolls VI in 2016 uit te brengen. Helaas is daar ook Pete Hines, tijdens de Gamescom van augustus 2015 heeft hij laten vallen dat het nog een ‘’very long time’’ zal duren tot we een opvolger van Skyrim kunnen verwachten. De reden hiervoor is dat Bethesda met man en macht bezig was om Fallout 4 te perfectioneren en ook nu, na de release, zit er nog een heleboel werk in de game. Met aankomende DLC en andere updates heeft het Bethesda team de handen al behoorlijk vol. Misschien kunnen we dan toch beter gokken op de winter van 2016 of 2017 als mogelijke release tijden.

The elder scrolls
Waar op de map van Tamriel zal nummer VI zich afspelen?

Geruchten in overvloed

Als we een bron binnen Bethesda moeten geloven zou The Elder Scrolls VI al in maart 2016 uitkomen. En zal de nieuwe game draaien om het ras Argonian, deze afzichtelijke wezens zijn een kruising tussen een mens en een reptiel. Ik had zelf liever een ander oogbal strelend personage op mijn scherm willen zien, maar je mag een gegeven paard niet in de bek kijken. Dit maakt ook dat Argonia, ook Black Marsh genoemd, de nieuwe locatie voor de game zal worden, in het drassige moeras zullen deze reptielen zich natuurlijk  helemaal op hun plek voelen. Dit wordt onderbouwd door de hints die we in de laatste game hebben gezien richting de volgende game binnen The Elder Scrolls serie. In Skyrim stonden de Argonians behoorlijk in de spotlight. In dat verhaal werden de wezens behoorlijk gediscrimineerd en mochten ze niet meer tussen het ‘’gewone’’ volk leven, want dit kon de cultuur van de Nords schaden.

Argonian

Dit prachtige wezen zal misschien wel onze meest gewaardeerde volgeling zijn.

Ook lijkt het bouwen van huizen in the Elder Scrolls VI een logische stap. Dit werd al gepresenteerd in de Skyrim DLC Homestead en ook in Fallout 4 waren er opties genoeg om zelf een mooi huis te kunnen bouwen, inclusief lichtknopjes, Nuka Cola machine en een televisie. Daarom is het zeker te verwachten dat we het bouwen van huizen kunnen verwachten in de komende TES game.
Ook een nieuwe engine lijkt geen gek gerucht. Nadat Morrowind, Oblivion en Fallout 3 waren uitgebracht op de Gamebryo engine, besloot Bethesda om een nieuwe versie te bouwen. Dit omdat de engine te oud was geworden en nieuwe games simpelweg vroegen om een meer geavanceerde techniek. Hierna is de opvolger de Creation Engine gebouwd, deze engine stamt uit 2011 en heeft Skyrim en Fallout 4 ondersteund. Veel klachten van Fallout 4 kwamen voort uit het gebruik van deze verouderde engine. Daarom lijkt het heel logisch dat The Elder Scrolls VI zal draaien op een nieuwe engine. In Morrowind werd er nog veel gebruik gemaakt van de melee wapens hellebaarden en speren, maar deze konden behoorlijk buggen en glitchen, dit was een grote reden dat ze in Skyrim niet voorkomen. Hier zijn veel reacties op gekomen van gamers, want ze vonden deze wapens juist zo leuk. Als er daadwerkelijk een nieuwe engine komt is de kans ook groot dat we weer mensen tot moes kunnen hakken met een lekkere scherpe hellebaard.

halberd

Hier zal je wel lekker mee kunnen hakken toch?

Ik denk dat we er inmiddels ook wel vanuit kunnen gaan dat TES VI alleen voor de current gen consoles zal uitkomen. Ook al zijn er nog steeds een heleboel spelers met een last gen console, toch moet de game industrie meer geld verdienen en dit geld ligt bij de current gen gamers. Met Fallout 4 die alleen uit is gekomen voor de current gen consoles kunnen we er zeker vanuit gaan dat dit ook het geval zal zijn met TES VI.

Wat willen we wel en niet meer zien in TES VI?

Een heikel punt binnen games van Bethesda zijn de laadschermen. Om een simpele dungeon in te kunnen lijkt het wel alsof je uren moet wachten voordat je naar binnen kunt. Je maakt een paar Draugr dood en dan moet je weer eeuwig wachten om de dungeon uit te kunnen en de quest in te leveren. Hier willen heel veel spelers vanaf, als The Witcher 3 zonder laadschermen kan, dan kan TES dat ook! Ook zijn er behoorlijk wat spelers die de guilds wat anders hadden willen zien. De verhaallijnen verschillen van elkaar, maar toch ben je voor iedere guild bezig om óf een item te vinden in een dungeon, óf een dungeon te clearen. Dit maakt het uiteindelijk een beetje saai en het is lastig om de guilds van elkaar te onderscheiden als je toch alleen maar hetzelfde aan het doen bent.

loadscreen the elder scrolls

Dit zien we dus liever niet terug.

Iets anders wat de spelers graag willen zien is een uitgebreider verhaal, iets met meerdere verhaallijnen en verschillende eindes op ieder verhaal. Hiermee hebben jouw acties veel grotere gevolgen dan alleen een ander antwoord in een dialoog. Nu dit al is doorgevoerd in Fallout 4 is de kans héél erg groot dat we dit ook in the Elder Scrolls VI tegen kunnen gaan komen. Het zou ook erg gaaf zijn om in plaats van één provincie meerdere provincies te kunnen ontdekken tijdens jouw reis. Misschien is het ook wel leuk om op deze manier content van oudere games terug te laten komen als een soort vernieuwde versie. Want als de nieuwe TES zich daadwerkelijk gaat afspelen in Black Marsh, het thuisfront van de Argonian, dan ligt Morrowind vlak boven deze provincie. Hoe leuk zou het zijn als je zou kunnen reizen tussen de nieuwe wereld en enkele oude vertrouwde?

Het is een behoorlijke lijst, maar TES is ook een enorme serie. Wat zouden jullie graag willen zien in TES VI? En welke geruchten zullen er waar zijn? Er is een heleboel speculatie op het internet te vinden, maar het is behoorlijk lastig om te onderscheiden wat wel en niet waar zal zijn. Daar zijn het natuurlijk ook geruchten voor!

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments