Afgelopen E3 is er door beide partijen, Microsoft en Sony, veel ingezet op de indies. Er is een hevig groeiende groep gamers die zich steeds meer voelt aangetrokken tot de “kleinere” games die naast de AAA’s worden geproduceerd. Ik behoor tot die groep en wil jullie dus graag een heads up geven over de indies die misschien wel dit jaar op de Xbox One gaan verschijnen. 

Below

Vanaf het moment dat we op de E3 van 2013 Below voor het eerst zagen was ik al meteen geïntrigeerd door de game. Ik heb het gevoel dat de makers heel erg naar FEZ hebben gekeken, niet qua art-style maar wel qua gevoel, emotie en muziek. Er is geen mens op de wereld die zich rustig of kalm voelde in FEZ toen er allemaal weirde verwijzingen naar een soort uilengoden werden gegeven en er ondertussen een eng muziekje op de achtergrond afspeelde. Als ik trailers van Below zie geeft mij dit hetzelfde beklemmende gevoel als FEZ en ik vind dit daarom ook een goed ding. Het is echt heel jammer dat Phil Fish is gestopt met Polygon maar misschien kan Below de leegte een beetje opvullen. Qua gameplay valt het natuurlijk niet te vergelijken maar qua gamedesign wel. In alle twee de games ben je een karakter wat een wereld ingaat waar bijna niet wordt gesproken, je aan je lot wordt overgelaten en je alles zelf moet uitvinden. Niets neemt je aan je handje mee en hierdoor zal de echte hardcore gamer niet geneigd zijn om de eerste de beste walkthrough op YouTube op te zoeken maar gewoon is zelf, ouderwets met pen en papier, puzzels op te lossen en moeite te doen om een game uit te spelen.

Inside

Jullie merken misschien wel een beetje dat ik wat meer van de sinistere games ben. Mijn volgende vooruitblik gaat namelijk over de game Inside. Als je het over Inside hebt kun je natuurlijk niet om Limbo, de topper van de Xbox 360, heen. Natuurlijk is de game later ook op de andere console uitgekomen maar Limbo is beroemd geworden op de Xbox 360. Dezelfde makers komen nu met de game Inside aan die, net zoals Below, knalde op de E3 op 2014. In Inside speel je een jongetje die in een hele enge wereld vertoeft. Het doet mij ergens aan een communistische of een fascistische samenleving denken, in ieder geval een totalitair systeem. Het jongetje moet op de één of andere manier zien te ontsnappen maar onderweg zal hij een hoop verschrikkelijke dingen zien en meemaken. Ik kijk erg uit naar deze game, zeker omdat zijn voorganger mij ook niet heeft teleurgesteld.

Nero

Mijn laatste vooruitblik gaat over Nero. Deze game is van allemaal misschien wel het meest bijzonder. De character-design doet mij heel erg denken aan een Playstation-topper genaamd Journey. Net zoals in Journey spelen de kleuren en de sfeer een hele belangrijke rol. In de trailer zien we al veel van de pracht en praal van de wereld van Nero. In de gameplay trailer kunnen we al vaststellen dat het in tegenstelling tot Journey een first-person game zal zijn. Aan de voorwerpen in de korte trailer kun je al een beetje afleiden dat het voornamelijk een puzzelgame zal zijn waarin je jouw krachten moet gebruiken om je een weg door de levels heen te banen. Storm in a Teacup heeft erg zijn best gedaan om een hele aparte wereld neer te zetten en ik ben dan ook erg benieuwd naar hoe de game zich zal ontpoppen in het komende jaar!

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties