De Xbox One is al weer een poosje in ons midden en er zijn genoeg games voor verschenen. Natuurlijk kan niet elke hardwerkende gamer alles maar gespeeld hebben. Maar misschien is niet elke veelbelovende game ook het spelen waard, Jeffrey vertelt welke je beter links kan laten liggen.

Terwijl de master race bezig is met het installeren van hun 7 dvd’s lange GTA V, heb ik hier nog dikke backlog problemen op de Xbox One. Net Child of Light af, nu druk bezig met Borderlands 2 en The Pre-Sequel. Dark Souls 2 en Mortal Kombat X staan ook weer op stapel en dan komt The Witcher 3 er al weer aan. En dan was ik ook ooit nog begonnen aan de Master Chief Collection.

Voor de mensen die dit herkennen heb ik goed nieuws! Ik vertel je namelijk gratis en voor niets welke games je nu beter in de (virtuele) schappen kunt laten liggen om ze eventueel later nog een keer uit de budgetbak te vissen als je even niks te spelen hebt, wat dus never-nooit-niet gaat gebeuren… Kijk, we zijn het er allemaal wel over eens dat Zoo Tycoon een kutgame is. Nee, het gaat hier om games die hoge ogen moesten gooien, of zoals de uitgevers op de E3-bühne zeggen: ‘highly anticipated’.

Om het zwaar ondergewaardeerde getal 7 een hart onder de riem te steken doen we deze keer een top 7 van slecht naar slechter!

7. Ryse: Son of Rome

Ik heb ‘m voor het idee maar helemaal uitgespeeld, 60 euro leg je ook niet zomaar aan de kant. Laten we één ding vooropstellen: de game ziet er prachtig uit en is nog steeds de best uitziende actiegame in het Xbox One universum. Dat maakt de game alleen niet goed. De setting spreekt wel aan en ook het verhaal blijft wel hangen, maar man, man, man, wat was deze game gehyped zeg. En waarvoor? Voor een 8 uur lang quicktime-event-spektakel? Voor 60 euro?

Er zitten dus wel goede elementen in de game, maar het probleem is dat je alleen maar de goede knoppen in de goede volgorde moet indrukken en klaar, op naar de volgende vechtscene waar je exact hetzelfde doet, met totaal geen afwisseling of onderbreking.

Ryse: Son of Rome

Rating: 5 zwaarden door de prijs van de game. Je mist niks, maar voor 10 euro kun je het gaan wagen.
Bespaarde tijd: 6-10 uur

6. Call of Duty: Ghosts

De verwachtingen waren fucking hoog geschapen. De eerste Call of Duty op de nieuwe generatie consoles. Wow! Check die trailer dan! Wat? Een compleet nieuw ontworpen engine voor de nieuwe generatie consoles? Dikke leipe shit man! Kijk dan, die vissen bewegen gewoon!

Daarnaast weet Activision met random cheesy marketingstermen de schaapjes wel over de dam te krijgen. Ook bij deze Call of Duty waren ze weer allemaal aanwezig: “innovative”, “never been done before”, “immersive”, “next-gen”, “all new experience” en ga zo maar door.

Tuurlijk doet die single player het dikke prima, maar daar koop je de game niet voor. De engine bleek uiteindelijk niet zo nieuw te zijn en ook de gameplay was weinig “ground breaking”. De rest is geschiedenis.

Call of Duty

Ranking: 18 wake up calls voor Activision.
Bespaarde tijd: 6 uur singleplayer, 600 uur multiplayer

5. Screamride

Als je Theme Park of Rollercoaster Tycoon hebt gedaan weet je hoe leuk het is om met achtbaantjes te klooien, hier een looping, daar een kurkentrekker, hoppa, dikke insane twist er in. Ben je een beetje sadistisch ingesteld (no worries: dat zit in ieder mens), dan weet je ook hoeveel fun je nog kunt halen uit het halverwege afkappen van een baan of op het laatste moment nog een afsprong op een wandelpad bouwen.

Dit laatste is een beetje de gameplay van Screamride, maar dan wat minder cru. Je bouwt halve achtbanen om met je inzittenden shit kapot te maken. Klinkt leuk en dat is het ook voor even, maar de fun is er al snel van af.

Ik heb hier eigenlijk nog nooit in geloofd en ik vraag me ook af of Microsoft zelf hun eigen first-party game zo geloofd. Laat ik het zo zeggen: “we horen er weinig meer van”.

Screamride-5

Rating: 11 halve achtbanen. Als Screamride volgende maand gratis is met Games with Gold dan is het leuk voor een avondje.
Bespaarde tijd: 5 uur career mode en 5 uur aanklooien.

4. Saints Row IV: Re-Elected

Haal dat Re-Elected er maar van af want dit geldt ook gewoon voor Saints Row 4. Saints Row 4 is Saints Row 3 over-the-top, wat op zijn beurt al een over-the-top game was. GTA in god-mode met 50 random mods blind geïnstalleerd. Je speelt de licht opgepoetste Saints Row IV een paar uurtjes en je hebt de meest bizarre wapens en voertuigen vrijgespeeld, daarna is de fun er wel een keer vanaf. Er is weinig gevoel met de protagonist of het verhaal, meh.

Saints Row 4 Gat out of hell

Rating: 3 Saints Row’s te veel. Haal die game lekker uit de budgetbak.
Bespaarde tijd: 2 uur fun, 12 uur lang de game afspelen.

3. Dragon Ball Xenoverse

De game doet zo verschrikkelijk ondermaats aan. Belabberde graphics, besturing en voice acting. Hoewel het grappig is om de Dragon Ball Z hero’s en enemies te ontmoeten, en zelfs met je eigen personage deel te nemen aan belangrijke events uit de geschiedenis van de populaire anime, is het erg lastig om een flow in de game te krijgen. Ook helpt het niet mee dat je meer dan een uur loopt te prutsen om samen met je vriend in een co-op sessie te belanden.

dragonball_xenoverse_cover3

Rating: Over 9000 om deze niet halen, ook niet als je DBZ fan bent.
Bespaarde tijd: Minstens 20 uur waarin je de hele Cell saga ook opnieuw had kunnen kijken.

2. Murdered: Soul Suspect

Als je het over veelbelovende games hebt. Murdered zou een dikke topper moeten worden. Je bent een geest en onderzoekt de moord op euh… jezelf. Je vecht je door de geestenwereld heen en probeert contact te zoeken met de echte wereld, interessant wel toch? Helaas faalt de game op alle vlakken. Nou niet helemaal, want het wie-heeft-het-gedaan verhaal slaat nog enigszins aan. Datzelfde kun je niet zeggen voor de gamewereld, karakters of uitdaging.

Murdered: Soul Suspect

Rating: 3 clues: Koop deze game niet. Koop deze game niet. Koop deze game niet.
Bespaarde tijd: 7 uur. Genoeg om 4 episodes van BBC’s Sherlock te kijken (wat wèl een aanrader is).

1. Need for Speed: Rivals

De meest waardeloze game uit dit rijtje ziet er met de Frostbite Engine 3 best wel goed uit en is ook wel aardig actievol met mooie auto’s.

Maar als je deze game speelt, val je direct in een sloot van herhaling, irritatie en boringness. De missies zijn inspiratieloos, want je speelt de verplichte timed-events, normale races en escape-missies keer na keer zonder verhaal.

De ontsnappings-missies beginnen ook snel te irriteren als blijkt dat je niet ontkomt aan de politie en alle punten mag inleveren als je gepakt wordt, terwijl het als cop, want je kunt ook als agent spelen, ontzettend makkelijk is. Je kunt er op los beuken zonder dat dit ook maar enige gevolgen heeft, de balans is ver te zoeken. En dan heb je punten waarmee je niet echt boeiende upgrades mee kunt kopen.

De wereld waar dit alles in afspeelt ziet er wel mooi uit, maar is niet erg geloofwaardig. Er gebeurt ten eerste niet zoveel en wat er gebeurt, dat heeft alleen maar met racen te maken.

Need for Speed: Rivals

Rating: Met 5km/u de prullenbak in en daarna de prullenbak met aansteker en al in de fik steken.
Bespaarde tijd: 14 uur zuur naar je scherm kijken.

 

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties