De vice-president van PlatinumGames heeft in een interview aangegeven graag het ontwikkelproces van Scalebound weer nieuw leven in te blazen. ‘Phil! Let’s do it together!’, luidde de boodschap van Hideki Kamiya. Leuk en aardig natuurlijk, maar zitten de Xbox gamers wel op deze game te wachten? De redactie vroeg het aan de XBNL-community!

Scalebound moest een Xbox exclusive worden (je leest er hier in dit artikel uit 2016 alles over), maar gaandeweg het ontwikkelproces is de stekker uit dit project getrokken. Microsoft kreeg voor dit besluit veel kritiek te verduren, waarbij ongetwijfeld destijds het beperkte aantal exclusieve Xbox-titels een rol heeft gespeeld. ‘Daar moest toch juist in geïnvesteerd worden?’ ‘Is er wel commitment bij Microsoft voor de gaming divisie?’. Een aantal jaar na dit pijnlijke besluit is voor het voetlicht gekomen dat de verantwoordelijk studio er ook zelf een potje van heeft gemaakt. PlatinumGames heeft publiekelijk excuses gemaakt, waarna het Scalebound hoofdstuk voor goed gesloten werd.

Deze week werd Scalebound ineens weer nieuws. In een interview, waarover je hier hebt kunnen lezen, laat PlatinumGames weten graag weer met Scalebound aan de slag te willen. Zij roepen Phil Spencer op om de handen weer ineen te slaan. Leuk idee natuurlijk, maar zitten wij als gamers hier wel op te wachten? We gingen het aan de XBNL-community vragen.

Verdeeldheid binnen de XBNL-community

In een poll op onze Twitter en in Discord vroeg de redactie aan de community of Phil Spencer het Scalebound project nieuw leven in zou moeten blazen. De meningen hierover lijken nogal uiteen te lopen, zo blijkt uit de resultaten van de poll en de comments die gegeven zijn.

Iets meer dan de helft van de deelnemers aan de poll zou een tweede kans wel zien zitten. Renco is van mening dat PlatinumGames een toffe studio is waar ontzettend vette games gemaakt worden, waarmee hij onder andere op Nier: Automata en Bayonetta doelt. ‘Als ze het voor elkaar krijgen om Scalebound werkend te krijgen dan is dat echt wel een vette exclusive‘, laat hij in een Discord bericht weten.

Abdel_114 laat op Twitter weten een nieuwe kans wel te zien zitten. Het eerdere falen schrijft hij toe aan de toen nog onervarenheid van de studio. Community member Hertog Vin X zou ook graag Scalebound alsnog naar de Xbox zien komen, maar hij twijfelt erover of PlatinumGames hiervoor de juiste partij is. Paccacio Guzman lijkt zich hier bij aan te sluiten: ‘geef het IP maar aan Ninja Theory‘.

Kan dat nog wel goedkomen tussen die twee?

In totaal zijn er meer dan 240 stemmen die laten weten een 2e kans te zien zitten. Een meerderheid, maar niet heel erg overtuigend. Een flink aantal geeft namelijk ook aan hier helemaal niet zo enthousiast van te worden. Van hen hoeft een tweede kans niet.

Onze gewaardeerde collega Dae Jim van LifeIsXbox laat weten dat het niet altijd goed uitpakt als je weer met je ex gaat lopen aanpappen. Hij heeft er dan ook weinig vertrouwen in. In een tweet laat hij weten de hype voor deze titel nooit goed begrepen te hebben.

De gebroeders evil sluiten zich hier deels bij aan, hoewel Evil Terrorr nog wel mogelijkheden ziet als Scalebound een single-player game zou worden en zij de ontwikkelkosten uit eigen zak betalen. Little Evil daarentegen is iets meer uitgesproken: ‘Ik vond het de eerste keer dat ik het zag al niets. Ik ben er niet rouwig om. Microsoft zou gek zijn om, na al die dingen die gebeurd zijn, ze nog een kans te geven’. Fred Linarus lijkt er ongeveer hetzelfde over te denken, maar laat weten dat er met veel zorgvuldigheid en strakke toezicht wellicht toch iets mogelijk kan zijn. ‘Voor de relatie met Japan zou het een goede zet zijn‘, voegt hij toe.

Er is dus binnen de XBNL-community de nodige verdeeldheid. Hoe Microsoft er zelf in staat weten wij niet. Phil Spencer en collega’s hebben vooralsnog niet op de oproep gereageerd. Wat vindt jij? Zou jij graag in de toekomst met Scalebound aan de slag gaan?

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties