We worden de laatste tijd enorm verwend met steengoede verhalende games in de Xbox Game Pass. Welke verhalende games uit de Game Pass moet je in ieder geval gespeeld hebben? In dit artikel noemen we er 5:

5. Immortality

Immortality is een interactieve trilogie die door Sam Barlow ontwikkeld is. In Immortality verken je drie films met als doel om een vermissing op te lossen. Immortality vertelt een zeer sterk verhaal, met een uitstekende cast die het verhaal weet te vertolken! Een must play voor liefhebbers van het FMV genre. Wellicht de beste game in haar soort!

4. A Plague Tale: Requiem

Het verhaal van A Plague’s Tale: Requiem is een waardig vervolg. De voorganger A Plague’s Tale: Innocence wist hoge ogen te gooien met een ijzersterk verhaal waarin we Hugo en Amicia (broer en zus) volgen die op de vlucht zijn voor het leger en de inquisitie die toen door bijna heel Europa plaatsvond. In Requiem vervolgen we het verhaal en blijkt er zich opnieuw een enorm meeslepend avontuur af te spelen. De voice acting is enorm sterk en de emoties lopen vaak genoeg heel hoog op. De gameplay bestaat voornamelijk uit stealth, exploratie en puzzelen en vormen een fijne afwisseling te midden van het duistere verhaal dat verteld wordt.

3. The Walking Dead

Wanneer we het hebben over de beste verhalende games dan mogen de titels van Telltale Games natuurlijk niet ontbreken. The Walking Dead serie behoort volgens velen tot de beste verhalende games die op console zijn uitgebracht. De ster van de show is wat ons betreft Clementine. Als kleine meid weet zij zich in een apocalyptische wereld staande te houden en zie je haar over de verschillende seizoen heen groeien. The Walking Dead kenmerkt zich naast de sterke characters en voice-acting door een steengoed verhaal en zenuwslopende Quick Time Events.

2. As Dusk Falls

Deze titel is sinds kort aan de Game Pass toegevoegd en scoort gelijk hoog in de lijst der verhalende games. As Dusk Falls heeft een hele eigenzinnige stijl en presentatie van het verhaal. Jouw keuzes bepalen hoe het verhaal verder verloopt. Dat hoor je natuurlijk vaker van ontwikkelaars, dat ”jouw keuzes bepalend zijn voor het verhaal”, maar bij As Dusk Falls is het echt zo. Nadat je namelijk het meeslepende verhaal hebt gespeeld, kan je zien welk pad je hebt gekozen en hoeveel paden er nog meer waren als je een andere keuze had gemaakt. Het verhaal spelen doe je middels het kiezen van antwoorden en bepalen van acties met hier en daar kleine Quick Time Events. As Dusk Falls heeft een indrukwekkend aantal vertakkingen van het verhaal wat de speler ook uitnodigt om het verhaal meerdere keren te spelen. Er zijn echt heel veel eindes die ook nog eens per personage verschillend zijn. Ben je dus een fan van verhalende games, dan mag je As Dusk Falls niet laten ligen.

1. Tell Me Why

De game Tell Me Why van DONTNOD Entertainment wist veel spelers opnieuw te overtuigen van het genre ‘verhalende games’. De combinatie van de complexiteit van de menselijke psyche in combinatie met het pittoreske stadje in Alaska zorgt voor een verhalend avontuur waar je makkelijk in mee wordt gesleept. Naast thema’s als de dood en cognitieve dissonantie wordt er ook verteld over transgender zaken en seksualiteit als geheel. Tell Me Why is qua gameplay lekker qua tempo omdat je zelf de personages bestuurt en niet alleen staart naar de conversaties. Zo moet je regelmatig op zoek naar hints uit de omgeving, alsmede bepaalde spulletjes waar herinneringen aan vast zitten. Zoals je kunt lezen is Tell Me Why een must-play voor elke verhaal-fan.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties