De backlog aan games puilt uit! Stapels met games waaraan ik begonnen ben, maar die ik niet afgemaakt heb. In 2024 gaat het roer om! Mijn goede voornemen is om games vaker uit te spelen en de credits te laten rollen als nooit tevoren. Staat de teller eind 2024 niet op minstens 40 afgeronde games, dan is het eerste rondje tijdens de XBNL-community BBQ voor mijn rekening!

In het najaar van 2023 kwam Lords of the Fallen uit. De game sneeuwde al snel onder door de enorme hoeveelheid AAA-games die dat jaar uitgekomen zijn. Dat in diezelfde periode ook Lies of P uitgekomen is, zal zeker ook wat wind uit de zeilen van Lords of the Fallen genomen hebben. In ieder geval bij mij, want mijn soulslike-fix had ik wel weer even gehad tegen de tijd dat de game van Hexworks in de digitale schappen verscheen. Na een paar uur spelen had ik de game dan ook aan de kant gelegd. Tot afgelopen week, toen heb ik samen met mede-redacteur Matthew de game weer opgepakt. En zodoende rollen na 22 uur spelen de credits van Lords of the Fallen, waarmee game nummer 21 van de backlog afgevinkt mag worden. Was het de moeite waard?

Wat voor soort game is Lords of the Fallen?

Lords of the Fallen is een soulslike actie-RPG die een splinternieuwe en omvangrijke wereld introduceert. De game is vijf keer zo groot als de originele game en vertelt het verhaal van Adyr, een demonengod wiens meedogenloze tirannie in de vorige game overwonnen werd. Maar, goden vallen natuurlijk nooit voorgoed, want eeuwen later is Adyrs herrijzenis nabij. Als speler in Lords of the Fallen reis je door de rijken van de levenden én de doden en probeer je uiteraard te ontrafelen wat er in de wereld gaande is.

De game van Hexworks combineert verschillende gameplay elementen. In de basis is Lords of the Fallen een soulslike actie-RPG. Jouw personage komt in een duistere wereld een heel scala aan vijanden tegen en moet sterker zien te worden om verschillende wereldbosses aan te kunnen. Door vijanden te verslaan krijgen spelers XP en met de XP kunnen zij stats van hun personage verbeteren, zoals stamina, strenght en alle andere typische soulslike stats. De game biedt verschillende soorten combat en het type combat is sterk afhankelijk van het soort build dat een speler bouwt. Zo kunnen spelers een accent leggen op close combat, ranged combat of magie/spells. De game schittert in de honderden items die gevonden of vrijgespeeld kunnen worden.

Naast actie-RPG biedt de game ook puzzelelementen. Zo kunnen spelers voortdurend switchen tussen twee werelden. Een wereld van de levenden en een wereld van de doden. In beide werelden zijn andere delen van de wereld toegankelijk, waardoor progressie in de wereld gemaakt kan worden. De ontwikkelaars hebben een rijke en diverse wereld weten te creëren. De game zit vol met details, interessante interacties en mooie innovatieve gameplay elementen. Lords of the Fallen is bovendien in zijn geheel in online co-op te spelen.

Credits

De ontwikkelaars hebben met Lords of the Fallen een enorm gedetailleerde en levendige wereld weten te creëren. De game zit vol met interessante dialogen en plekken om te ontdekken. Waar de game echt weet te schitteren is in de hoeveelheid aan wapens, armor en andere items die de spelers kunnen vinden. Er is voor ieder type speler wat wils en er zijn legio mogelijkheden om de game uitdagender of toegankelijker te maken. Daarnaast nodigen de grote hoeveelheid aan verschillende items uit om met verschillende builds te experimenteren, waarmee ook de nodige speelvariatie ontstaat.

Een vlekkeloze ervaring is Lords of the Fallen echter niet, verre van zelfs. De game heeft de nodige kuren op technisch vlak, en met name de online multiplayer laat forse performance problemen zien. De game heeft dus zo zijn kuren, maar dat vormde voor mij persoonlijk geen belemmering om van de game te genieten. Lords of the Fallen is de tijd tot de credits meer dan waard, en al helemaal tof dat je de complete game samen met een vriend kunt spelen. De technische issues die daarbij horen zijn voor lief te nemen. Spelen die game!

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties