De backlog aan games puilt uit! Stapels met games waaraan ik begonnen ben, maar die ik niet afgemaakt heb. In 2024 gaat het roer om! Mijn goede voornemen is om games vaker uit te spelen en de credits te laten rollen als nooit tevoren. Staat de teller eind 2024 niet op minstens 40 afgeronde games, dan is het eerste rondje tijdens de XBNL-community BBQ voor mijn rekening!

Hoppa, de helft van mijn doel is bereikt. Game nummer 20 van dit jaar is uitgespeeld en het is absoluut één van de beste games uit de lijst van games waarvan ik de credits heb zien rollen. Brothers: A Tale of Two Sons is namelijk opnieuw uitgebracht. Deze remake vertelt het originele verhaal van de broertjes en doet dat met flink opgepoetste graphics. In de XBNL-review heb je kunnen lezen dat deze remake zeer geslaagd is en het zal je dan ook niet verbazen dat ik in dit artikel van harte zal aanbevelen om van deze game de credits te zien rollen.

Wat voor soort game is Brothers: A Tale of Two Sons Remake?

Brothers: A Tale of Two Sons Remake is, zoals de naam al doet vermoeden, een remake van de originele game. In 2013 is Brothers: A Tale of Two Sons uitgebracht. De geliefde klassieker schitterde op het gebied van verhaalvertelling en ook anno 2024 weet Brothers nog steeds een gouden standaard neer te zetten. Spelers worden in de game meegenomen in een emotionele reis door een prachtig vormgegeven wereld, waarbij de band tussen de twee broers staat centraal, terwijl zij op zoek gaan een medicijn om hun zieke vader te redden. De game is geïnspireerd door sprookjes en dat zien spelers in de wereld terug in de vorm van grote vriendelijke reuzen en gevaarlijke monsters die door de twee broers getrotseerd moesten worden.

De game draait dus om verhaalvertelling. Qua gameplay draait Brothers om puzzel- en platformen. Het accent hierbij ligt op puzzelelementen. De reis van de broers staat centraal en om hierin te vorderen, moeten zij de omgevingen en de gevaren die deze omgeving te bieden heeft zien te trotseren. De puzzelelementen zitten dan ook in de omgeving verwerkt. Als speler bestuur je de broers over grote bergen, moet je bruggen zien te openen of moet je spelers langs groepen wolven leiden. De gameplay wordt op geen enkel moment echt ingewikkeld en ik moet zeggen dat ik dit ook wel bij de game vind passen.

Credits

Brothers: A Tale of Two Sons Remake presenteert een ontroerende en emotionele ervaring die de tand des tijds goed heeft weten te doorstaan. De game vertelt een meeslepend verhaal en heeft daaromheen eenvoudige maar ook wel verfrissende puzzelgameplay verwerkt. Deze remake laat tevens op alle fronten verbeterde visuals zien, wat de sfeer van de game absoluut ten goede komt. Kortom, ik kan zeker zonder twijfel aanraden om Brothers lekker te spelen tot de credits aan het rollen zijn. En als die credits klaar zijn met rollen, klik dan direct door naar de bonus content en bekijk het interview met de creative director Josef Fares en kom zodoende alles over Brothers te weten!

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties