De backlog aan games puilt uit! Stapels met games waaraan ik begonnen ben, maar die ik niet afgemaakt heb. In 2024 gaat het roer om! Mijn goede voornemen is om games vaker uit te spelen en de credits te laten rollen als nooit tevoren. Staat de teller eind 2024 niet op minstens 40 afgeronde games, dan is het eerste rondje tijdens de XBNL-community BBQ voor mijn rekening!

Nummertje 11 kan van de backlog gestreept worden. Een game die qua presentatie van het verhaal en emotionele beleving alle kanten uitschiet. Laten we maar eens een kijkje nemen of deze game de moeite waard is om tot de credits te spelen.

Wat voor soort game is Bramble: The Mountain King

Bramble: The Mountain King is een grimmig avontuur, geïnspireerd op duistere Scandinavische folklore. In Bramble kruipen we in de huid van Olle. Vergezeld door een narrator besturen spelers Olle in zijn zoektocht naar zijn zusje die door een trol ontvoerd is. In de vijf uur durende game doorkruisen spelers verschillende soorten landschappen. Van oude verlaten gebieden, tot bossen, vijvers en moerassen. De sfeervolle en gedetailleerde werelden vallen op en ook het sound design is er eentje om niet snel te vergeten.

De gameplay in Bramble is simpel. Spelers lossen verschillende omgevingspuzzels op, zoals het verplaatsen van objecten om verder te komen. Naast de puzzelelementen kent de game enkele stealth secties, platformelementen en zijn er baasgevechten met een soort van quick time events. Het spel wordt op geen enkel moment echt ingewikkeld en dat hoeft ook niet. Bramble: The Mountain King is een game die je speelt voor het verhaal en de bijbehorende sfeer.

Credits

Bramble: The Mountain King is een meeslepende game met een uitermate sterk en sfeervol verhaal. De gameplay biedt weliswaar weinig uitdaging en de besturing voelt soms wat stroefjes aan, maar dat heeft bij mij de pret niet gedrukt. Nou ja, pret? De game is emotioneel meeslepend, bij vlagen akelig vies en gedetailleerd en fans van games met een luguber en duister randje kunnen met deze titel hun hart ophalen. Kortom, lekker spelen tot de credit rrrrrrrrrollen.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties