Hideo Kojima’s laatste werk, na al ontslagen te zijn, is het maken van de launch trailer voor zijn kindje Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain. Daarin wordt het pijnlijke afscheid duidelijk doordat Kojima in zijn trailer de geschiedenis van Metal Gear Solid nog eens doorloopt.

Voor degenen die de serie niet hebben gespeeld:

  • 0:00-0:25 – Er wordt teruggekeken naar Ground Zeroes, waar Big Boss en Kaz Miller zien dat de Mother Base verwoest wordt en een bom geplant is in het lichaam van Paz Ortega en de explosie ze net niet fataal wordt.
  • 0:25-1:00 – Terug bij de eerste Metal Gear Solid worden een paar memorabele momenten en karakters getoond, zoals Solid Snake’s tweelingbroer Liquid Snake en Metal Gear REX, eindbaas Psycho Mantis, vijand/vriend Gray Fox en de dood van Sniper Wolf in de sneeuw.
  • 1:00-1:20 – Metal Gear Solid 2 wordt herbeleefd, onder andere Solid Snake’s infiltratie in de olietanker en Raiden & Snake’s acties op het off-shore-bedrijf Big Shell.
  • 1:20-1:40 – Metal Gear Solid 3 speelt zich af in de jaren 60 met een een jongere Big Boss. Je ziet hem vechten en uiteindelijk z’n mentor, The Boss, vermoorden. Hij rent weg van de Shagohod, de eerste Metal Gear nucleaire tank.
  • 1:40-2:00 – In Metal Gear Solid 4 lijdt Snake aan versnelde veroudering. Hij en Raiden bevechten verschillende kleinere niet-nuclaire Metal Gear vijanden. Vader en zoon, Big Boss en Solid Snake, komen uiteindelijk in confrontatie op de begraafplaats.
  • 2:00-2:20 – We zien Peace Walker, waar Snake en Kaz beginnen met het bouwen van de Mother Base. Paz Ortega, die werkte als een dubbelagent, steelt uiteindelijk een Metal Gear en vecht tegen hen.
  • 2:20-2:40 – Big Boss die, net als in de serie, transformeert van oorlogsheld naar ogenschijnlijke terrorist.

En oja, Metal Gear heeft nu een lul @3:54

Als je de hele Metal Gear tijdlijn eens op je dooie gemakkie wilt bekijken, kijk dan eens naar de site metalgeartimeline.com, aanrader!

Negens en tienen all over the place

Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain is vanaf 1 september beschikbaar en de eerste reviews zijn al binnen: negens en tienen all over the place. Wij zien het graag voor onszelf, binnenkort kunnen jullie een review van ons verwachten.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments