Officieel bevestigd door Capcom, Okami HD komt er aan!

We schreven al eerder over een gerucht over Okami HD, maar nu is het echt bevestigd door Capcom zelf (de uitgever), Okami HD komt er aan!

De game komt op 12 december naar Europa en USA en zal voor de Xbox One, PS4 en pc beschikbaar zijn, maar ook voor de PS4 Pro en XBox One X in 4K! Spelers kunnen kiezen tussen een moderne widescreen (dus 16:9) of het origineel (4:3 ratio). Er zijn wederom interactieve laadschermen waar je bonus demon fangs kunt krijgen die je kan inruilen voor in-game items. De game zal te koop zijn voor €19,99 en dat vind ik een prima prijs voor een remake. Maar ja, het is natuurlijk alleen een HD port, geen remake.

Geheugensteuntje

Wat is Okami? De game is misschien wel de beste ”Zelda game die geen Zelda heet”. De game speelt zich af in de klassieke Japanse geschiedenis, waar mythes en folklore elkaar ontmoeten in een verhaal waar de duisternis probeert te overheersen. Het is aan Amaterasu, de zonnegod in de gedaante van een wolf, om de duisternis te weren. De game heeft een hele aparte cel-shaded stijl waardoor alles er prachtig stijlvol uit ziet. De ”Celestial Brush” moet je in de game gebruiken om voorwerpen en acties te tekenen/verven. Zo wordt de grafische stijl dus gebruikt om in de game verder te komen. Prachtig concept.

 

Abonneer
Abonneren op
2 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
Renco
Beheerder
5 jaren geleden

Yes! Take my money! Ik heb deze ooit op de PS2 gehad. Geniale game en ik ga hem dan ook zeker weer halen.