Nieuwe gameplay beelden van System Shock remake

In een tijd vóór Bioshock was er System Shock. De remake is al een tijdje geleden aangekondigd, maar nu is er eindelijk meer te zien van deze game.

De game System Shock komt uit 1994 en is een soort voorvader van de bekende Bioshock franchise. Als je de beelden hierboven bekijkt, dan zul je ongetwijfeld wel het tempo en de gameplay stijl herkennen van Bioshock. System Shock 2 is ooit gemaakt door Looking Glas Technologies (ook de maker van deel 1) en Irrational Games. De fans zullen deze laatste studio wel herkennen, want dat is namelijk de studio achter Bioshock. Als je de volledige ontwikkelaarsgeschiedenis van System Shock wilt weten, dan ben je nog wel even bezig, want het is één grote clusterfuck aan wisselingen van medewerkers en studionamen.

System Shock is in mijn ogen de eerste grote cyberpunk first-person action-adventure game (ja, een hele mond vol). Je bevindt je op een ruimtestation in het jaar 2072 als hacker. Aldaar vecht je tegen een kunstmatige intelligentie entiteit genaamd SHODAN en er is dikke stront aan de knikker.

Jaren later komt van deze game dus een remake en daar word ik ontzettend blij van. Ik ben heel benieuwd of de gameplay de tand des tijds zal doorstaan. Natuurlijk wordt de game helemaal opnieuw opgebouwd en zal het genieten van moderne grafische pracht en praal. Hierboven zie je dus de gameplay en in 2020 mogen we dan eindelijk zelf aan de gang. Dank je, Nightdive Studios, dat je na een succesvolle Kickstarter hiermee aan de gang bent gegaan.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments