Micro Machines komt spiksplinternieuw naar de Xbox One

Codemasters blaast de titel Micro Machines nieuw leven in. Na 25 jaar komt de nieuwste game in de Micro Machines serie: Micro Machines World Series, naar de Xbox One en zal in het voorjaar al uit moeten komen.

Micro Machines was samen met Worms mijn eerste multiplayer-ervaring. Met z’n vieren achter één toetsenbord, dat waren nog eens party-games.

Nostalgie alom

Aan de setting van deze Micro Machines is niks veranderd. Kleine autootjes (de zogenaamde Micro Machines) begeven zich door alledaagse omgevingen, zoals een speelgoedkamer, keuken of biljarttafel. De game ziet er wel anders uit. Over een simpele oppoetsbeurt is niet te spreken want het betreft een hedendaagse engine met spiksplinternieuwe graphics. De top-down view, die er natuurlijk bij hoort, is ook weer terug te vinden in deze Micro Machines World Series.

Nieuwe gamemodes

Naast de oude vertrouwde game mode komt Micro Machines World Series ook met een Battle Arena, waarin je zorgt voor “massavernietiging op een miniatuurschaal” tegen vrienden of computer. Ook zijn er Capture the Flag en King of the Hill gamemodes die je met 12 mensen online kunt spelen. Net zoals vroeger kun je ook met z’n vieren op één scherm spelen.

Codemasters VP Jonathan Bunney zegt het volgende over Micro Machines:

De originele Micro Machines was een doorbraak voor multiplayer racegames en is nog steeds geliefd in de gamecommunity. We zagen eerder dit jaar een groot succes bij de free-to-play mobile game, maar deze consoletitel brengt de serie naar het hoogste niveau van multiplayer chaos, en dat met vrienden op de bank of over de wereld.

Een exacte datum is er nog niet maar de planning is een release in april. Wij houden het in de gaten, het enige wat je hoeft te doen is ons in de gaten te houden!

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments