Kingdom Hearts 3 krijgt een retro sausje…

Oh, oh… Wat heb ik toch weinig geduld. Helemaal als het aankomt op wachten op vette games die eraan komen, zoals Kingdom Hearts 3. Gelukkig weet Square Enix mij weer te verblijden met wat leuke prikkels. 

Classic Kingdom

Kort geleden heeft Square Enix een nieuwe trailer voor Kingdom Hearts 3 gelanceerd waarin een bepaalde modus genaamd ‘Classic Kingdom’ wordt getoond. Een soort retro computerspelletje die je in de normale game kunt spelen. Deze modus is volgens Tai Yasue, de co-director van de game, geïnspireerd op de oude Disney cartoons en de LCD games uit de jaren ’80.

In de trailer, die je hierboven kunt zien, zie je Sora, Donald en Goofy verzameld rondom een retro handheld. Ze spelen een game waarin piepkleine zwart-witte versies van Sora en Mickey te zien zijn die via een lift op een werkplaats naar boven moeten klimmen om zo Minnie Mouse te redden van Pete.

Zoals in de video te zien is lijkt het erop dat Classis Kingdom uit meerdere mini-games bestaat. Zo is er een game waarbij je naderende vijanden met een hamer uit de weg moet meppen, een game waarbij je eten moet rondbrengen en een game waarbij je rond een tafel moet lopen en de stampende handen en voeten van een reus moet zien te vermijden. Allemaal super simpel, maar wel met de charmes die zo’n ouderwetse game met zich meebrengt én toch weer een kleine reden waarom ik echt niet meer op deze game kan wachten.

Kingdom Hearts 3 staat gepland om dit jaar gelanceerd te worden. Wanneer precies? Wie het weet mag het zeggen…

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments