Gisteren hadden we al iets over de grootte van de Series S “Lockhart” laten weten. Maar hoe zit het met de specs?

Tom Warren van The Verge liet in een tweet wat meer bijzonderheden over de tweede next-gen Xbox. Zo lijkt het erop dat de NAVI GPU van de Series S 20 RDNA CU’s oftewel 1280 shader cores te bevatten. Een CU of Compute Unit is een multiproccesor die de berekeningen van de GPU uitvoert. Deze zal dus langzamer zijn dan de GPU van de Xbox One X. Vergeleken met een pc praten we hier over de prestaties die onder die van een AMD Radeon RX 5500 XT, welke 22 CU’s heeft, liggen.

Van deze instapversie grafische kaart van AMD weten we dat hij het al lastig vind om sommige huidige games op 1080p met 60fps te draaien. Borderlands 3 draait op deze kaart onder de 50fps.

Dit zou het gerucht bevestigen dat de ‘Lockhart’ geen 4K ondersteunt en je het met 1080p moet doen. Dit zou ook kloppen met de 4 TFLOP’s die de machine zou bevatten.  De grote vraag is, hoe gaat deze console de huidige en next-gen games dan draaien en lukt dat wel? De volgende vraag is, waarom houden we de Xbox One X niet gewoon, een console die trouwens bijna nergens meer te vinden is en bij Microsoft zelf uit de Store is gehaald.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments