Op het gebied van VR headsets heeft Windows en in het verlengde daarvan de Xbox One, nog een inhaalslag te maken. Waar ze bij Sony al een tijdje met Virtual Reality stoeien is dit bij Microsoft nog niet echt van de grond gekomen. Tot nu dan.

Tijdens de GDC 2017 heeft Microsoft laten weten dat de eerste Windows 10 VR headsets richting ontwikkelaars gestuurd gaan worden. Vanaf deze maand begint men met het verzenden van Acer’s Mixed Reality Development Edition Headset naar game en app ontwikkelaars toe. Deze headset heeft een LCD resolutie van 1440 x 1440 wat omgezet zo’n 706 pixels per inch voor elk oog betekent. De headset gebruikt een HDMI 2.0 kabel en een USB 3.0 kabel om hem met een Windows 10 pc te verbinden. Ook krijgen deze ontwikkelaars toegang tot de Windows 10 Insiders preview builds en de software development kit die het mogelijk maakt om mixed reality applications te gaan bouwen.

Microsoft gaf tijdens de kick-off ‘golden tickets’ aan de bezoekers van hun GDC 2017 keynote dus die kunnen er al snel mee aan de slag. Het zijn de eerste concrete stappen van Microsoft richting ontwikkelaars om VR en AR in bijvoorbeeld games te gaan gebruiken en dat betekent dat dit ook de eerste stappen op weg naar Virtual Reality via je Xbox One zijn. Microsoft heeft al laten weten dat men dit zeker naar Project Scorpio gaat brengen.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments