We kennen Dolby Atmos en Windows Sonic al een tijdje. Maar je kan nu ook een derde surround-optie inzetten: DTS.

DTS bestaat al bijna zolang als Dolby. Ze waren de eerste die de geluidsbanden bij films apart op een optische disc met de film meestuurde om zo een betere kwaliteit audio te garanderen.

DTS is ook constant bezig met het verbeteren van hun gaming technologie. Vanaf dit moment kan je op je Xbox One ook genieten van DTS. Zij hebben namelijk de DTS Sound Unbound app gelanceerd. De app geeft je de optie om een trial van 14 dagen te starten op je Xbox: DTS Headphone: X 2.0.

De eerste is een 3D surround systeem die je headset in een gesimuleerde ruimtelijke ervaring creëert. Daarnaast is er nog een 2e versie die je op je pc zou kunnen gebruiken. De tweede wordt voornamelijk in film soundtracks gebruikt maar zal in de toekomst hopelijk ook in games te vinden zijn.

De nieuwe versie van DTS Headphone zal de 3D audio tracks die we in een klein aantal Xbox-titels kunnen vinden netjes verwerken. Deze app is wel de duurste van alle met een prijs van net geen 20 euro maar als je snel bent, kan je hem nu nog voor de helft op je Xbox en pc zetten. Na het installeren en activeren krijg je een extra optie in je instellingen naast Windows Sonix en Dolby Atmos.

Wat krijg je voor die extra euro’s? Een totaal andere benadering van audio en toegang tot wel 500 verschillende profielen die gebaseerd zijn op het gebruik van echte koptelefoons in een lab. DTS Headphone lijkt ook beter geluid te geven. Dit komt voornamelijk omdat men in de betere gegevens gebruikt. Het standaard profiel is gemaakt met het precies meten binnen de reference mixing room van DTS en dit zorgt dat men zo goed mogelijk de effecten van een kamer die met echte speakers is gevuld nadoet. Hierdoor ontstaat een beter ruimtelijk gevoel en een betere bass die het gebruik van een echte subwoofer beter benadert.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments