De volgende Xbox One zal nog wel even op zich laten wachten. Alhoewel, je weet maar nooit natuurlijk. Het lijkt erop dat het volgende project al weer gestart is.

Tijdens het speuren op het internet kwamen we namelijk een vacature tegen op de Microsoft site. De vacature is bestemd voor een Senior Electrical Engineer met name gericht op het DRAM van de console. Vertaald staat er het volgende:

Wij zoeken een gekwalificeerde kandidaat voor de vacature van Senior Engineer die leiding geeft aan het Xbox console hardware development team gericht op DRAM oplossingen. DRAM oplossingen waaronder DDR3, GDDR5, GDDR6 en toekomstige DRAM technologieën.

De gekozen kandidaat zal het primaire technische focuspunt zijn voor zowel bestaande als baanbrekende geheugen technologieën voor de huidige en toekomstige Xbox projecten. De focus ligt op het integreren van de juiste geheugen oplossingen in de console daarbij rekening houdende met beperkingen zoals kracht, kosten, betrouwbaarheid en eisen aan de prestatie.

Natuurlijk is het geen nieuws dat men blijft door ontwikkelen maar daadwerkelijk zien waar men mee bezig is, blijft toch altijd een leuk dingetje. De huidige X draait op GDDR5. GDDR6 is relatief nieuw en wordt sinds dit jaar op verschillende videokaarten gebruikt.

Wat is dan het voordeel van GDDR6? Dat zit hem in een aantal zaken. Zo is het stroomverbruik van een GDDR6 veel lager, zijn de overdrachtssnelheden hoger (van 10-12 Gbps naar 14-16Gbps) en is er ook een hogere capaciteit mogelijk. Dat betekent uiteindelijk nog mooiere en vloeiendere beelden.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments