Wat doe je als je samenwerkt met de makers van de Oculus Rift? De boel uit elkaar draaien en kijken of je het kan verbeteren. 

De Oculus Rift DK2 had tekortkomingen er trad te veel kleurschifting op  (zie plaatje). Microsoft heeft geprobeerd dit te verhelpen en met succes.

KleurschiftingEigenaren van de DK2 kunnen nu zelf de lenzen maken omdat Microsoft de cad-bestanden/broncode gepubliceerd heeft. Wat houdt dit nou in en wat is er dan zoveel beter? De lens heeft een smaller blikveld aldus Microsoft. Het origineel heeft een groter blikveld maar is wel minder scherp. Door het smallere blikveld worden de beelden duidelijker.

Microsoft werkt met dit project samen met Oculus, Unity en Edmund Optics. De bedoeling is dat je via de link je eigen lenzen kan maken. In de link staan alle benodigdheden. Je hebt nu alleen nog een 3D printer en de lenzen van Edmund Optics nodig.

Microsoft raadt de visable light antireflection-coating aan, deze zijn echte behoorlijk prijzig. Ze kosten ongeveer 100 euro per lens.

De nieuwere versies van de Oculus Rift hebben al betere lenzen. De early adopters zijn altijd de dupe van de ontwikkeling maar kunnen wel eerder de fancy gadgets laten zien. Ik ben benieuwd wat de nerdsquad (bestaande uit Oculus, Unity, Microsoft) nog meer uit de hoge hoed gaan toveren.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments