Je hebt er misschien ooit mee te maken gehad, stick-drifting. Het vanzelf bewegen zonder dat je je stick aanraakt. Wat doet Microsoft hieraan?

Volgens dhr. McFadden te weinig. Hij heeft bij het gerecht van het Western District of Washington een zaak tegen Microsoft ingediend. Blijkbaar moeten Amerikaanse klanten de reparatie zelf betalen als de daar geldende 90-day garantie afgelopen is. McFadden geeft aan dat hij een Xbox Elite controller had aangeschaft die al snel begon te driften. Een ervaring die ik met hem deel. Mijn eerste Elite deed hetzelfde.

Hij kocht een tweede Elite maar zag na drie maanden exact hetzelfde gebeuren. Volgens hem is Xbox bekend met dit probleem. Volgens de aanklager heeft hij veel tijd gestoken in het oplossen van het defect en dat dit niets heeft opgeleverd. McFadden geeft aan dat Microsoft volledig op de hoogte is van het defect omdat er talrijke online klachten over dit probleem te vinden zijn maar dat zij het probleem nog steeds niet opgelost hebben en ook weigeren zijn controller kosteloos te maken.

In de aanklacht geeft hij aan dat er een ontwerpfout in een bepaald deel, de potentiometer, van de joystick zit. Door het bewegen schraapt de joystick materiaal van de wand af en dit zorgt voor een ongewenst contact waardoor er beweging ontstaat zonder dat er een aanraking is.

Eenzelfde soort aanklacht is ook al tegen Nintendo ingediend. Maar zij kozen eieren voor hun geld en schrapten de kosten voor de reparatie bij dit soort klachten. Diegene die al betaald hadden voor die reparatie kregen daar hun geld terug. Nu maar afwachten wat Microsoft met dit probleem gaat doen.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments