Een Chinees bedrijf heeft een conversie-adapter uitgebracht waarmee je selecte M.2-2230 SSD’s in de uitbreidingssleuven van Microsofts Xbox Series X en S gameconsole kunt installeren, meldt Hermitage Akihabara.

Het piepkleine apparaatje maakt goedkope upgrades mogelijk voor de Xbox Series en doorbreekt Seagate’s monopolie op Xbox Series X|S-opslagkaarten.

Sintech’s DIY CFexpress Card PA-CFEM2-C conversie-adapter kan een M.2-2230 NVMe SSD huisvesten en deze aansluiten op een CFexpress Type-B interface. Het apparaat wordt specifiek op de markt gebracht voor de nieuwste spelconsoles van Microsoft. U kunt het echter ook gebruiken om uw eigen CFexpress Type-B-kaart te maken voor gebruik met professionele DSLR-camera’s en geschikte kaartlezers. De adapter kost €29.58.

De adapter heeft echter een belangrijke beperking. Hoewel hij elke korte M.2-2230 schijf met een PCIe-interface kan bevatten, zijn de consoles alleen compatibel met geselecteerde SSD’s met een specifieke firmware en intern formaat. De WD Blue CH SN530 van Western Digital is bijvoorbeeld natuurlijk compatibel met de consoles van Microsoft, maar de WD Blue PC SN530 is dat niet. Dit zou de reden kunnen zijn waarom je geen typische CFexpress 1.0 Type-B kaarten kunt gebruiken om de opslag in Microsoft’s consoles uit te breiden. Helaas is het op dit moment onduidelijk hoeveel SSD’s er op de markt zijn die aan deze specifieke eisen voldoen.

De Xbox serie X|S maken gebruik van eigen uitbreidingskaarten die worden geleverd in CFexpress 1.0 Type-B vorm-factor en gebruiken twee PCIe Gen4 lanes (in tegenstelling tot twee PCIe Gen3 lanes zoals voorgeschreven door de CFexpress 1.0 Type-B specificatie). Aangezien deze kaarten momenteel alleen door Seagate worden gemaakt, zijn ze vrij duur – ze kosten momenteel ongeveer 220 euro voor een 1TB versie. Maar, zoals een enthousiasteling heeft bewezen, het is mogelijk om een uitbreidingsschijf te bouwen voor de nieuwste Xbox-en met behulp van een CFexpress naar M.2-2230 adapter (die is ontworpen om opslagapparaten met een hogere capaciteit voor camera’s te bouwen) en een compatibele SSD.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments