Dat er een nieuwe PlayStation of Xbox komt in de toekomst, dat staat gewoon vast. Maar hoe die eruit gaan zien? AMD tilt een stukje van de sluier op.

Dat AMD deze volgende versies van de consoles gaat voorzien van de levensbron, is bijna wel zeker. Lisa Su, de baas van AMD, heeft dat wel een beetje bevestigd:

We werken met en Sony en Microsoft aan consoles. Beide hebben ze een geheim sausje die wij helpen te maken.

De speculaties dat de volgende versies van  consoles op de AMD Vega GPU technologie zullen lopen, waart al een tijdje rond. Maar het lijkt er steeds meer op dat de nieuwe systemen op de komende Navi architectuur zullen gaan draaien. Dat we wederom voor AMD gaan bij Microsoft, is niet vreemd. Phil Spencer heeft al duidelijk aangegeven dat er zowel backward als forward compatibility in moet zitten dus ze zullen ongetwijfeld de X-86 architectuur handhaven.

De opmerking over de geheime saus van Su is wel grappig te noemen, al zal er ongetwijfeld een geheim sausje in de consoles zitten. Hoe dan ook, welke console je straks ook gaat kopen, AMD zit er zeker in. Zij leiden de GPU-wereld op dit moment omdat ze zo handig zijn geweest custom SOC’s in applicaties toe te passen. Iets wat voor consoles van groot belang is. Nvidia stak pas geleden nog de draak met deze insteek en betwijfelde of dit winst zou opleveren. Maar daar zijn ze nu wel op aan het terugkomen sinds zij de Tegra X1 chip voor de Switch hebben geleverd.

Su gaf ook nog aan dat de mensen meer ‘computing horsepower’ wensen. Gaming is een groeiende industrie, ongeacht of je het over consoles of pc of over cloud gaming hebt. Su gaf aan dat ze behoorlijk aan het investeren zijn in gaming technologie en dat deze technologie nog wel drie tot vijf jaar nodig heeft. Mocht dit waar zijn dan kunnen we rond 2021 deze nieuwe technologie in consoles verwachten.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments