Je geliefde Xbox One. Het speelt Halo games. Je kan streamen terwijl je speelt en je hebt ook wel gemerkt dat de console van veraf er kleiner uitziet. Maar, wist je de volgende dingen wel over jouw geliefde Xbox One?

1. JE KAN ZIEN HOEVEEL INTERNET HET VERBRUIKT

Ga naar Settings –> Network –> Bandwith Usage en daar kan je precies zien hoeveel internet bandbreedte de Xbox One heeft verbruikt in de afgelopen maanden. Ook wat hij verbruikt op dat moment is natuurlijk zichtbaar.

Bandbreedte

 

 

2. BEKIJK DE GAME VOORDAT JE HET BESLUIT TE KOPEN

De Xbox Live store geeft Twitch livestreams weer van de game die op dat moment geselecteerd is. Je kan dus reviews over de game lezen maar nu dus ook een stream bekijken van de game die je wellicht wil gaan kopen. Kan je gelijk zien of het wat voor je is.

1243371446763490851

 

3. SPELEN EN POWER ON & OFF FEATURES

De Xbox One heeft geen boodschap aan save points. De console heeft een suspend-and-resume optie. Je kan de console halverwege een game uitzetten en wanneer hij weer aangaat gewoon verder gaan waar je gebleven bent. Let wel, het werkt alleen als de instant-on power setting gebruikt wat overigens niet de meest energiezuinige modus is.

Inmiddels is het wel bekend dat het niet goed werkt met games die een constante online connectie moeten hebben.

how-to-fix-most-xbox-one-problems-in-3-steps-1


4. NOOIT MEER JE SAVE GAMES KWIJTRAKEN!

Terwijl je speelt worden je save files automatisch ge-upload naar de cloud. Als je op een andere Xbox One inlogt met je account en een spel start vanaf een disc, die van jou is, dan zal het automatisch je save files inladen. Dus het handmatig uploaden en downloaden van save files is niet meer nodig (beat that Sony!). Oh ja, het inloggen op een andere console haalt ook je pinned shortcuts tevoorschijn.

5. VIRTUELE GREEN SCREEN

Wanneer je de Upload Studio app en een Kinect gebruikt dan kan je meer doen dan alleen het editen van gameplay clips. Je kan er over praten in de clip via picture-in-picture. De Kinect creëert dan een Green Screen. zoiets als dit:

Green screen


6. ALTIJD JE ACHIEVEMENTS IN HET OOG

Je kan niet alleen via snap een lijst met achievements aan de rechterkant van je scherm tevoorschijn toveren, maar je kan ook prioriteiten stellen aan deze lijst als een soort van filter. Dit kan door een double-tap op de Xbox button op je controller of als je niet verlegen bent via Kinect roepen “Xbox, snap achievements”

Achievements

7. MENU IS ALS RIGHT-CLICK

Die kleine menubutton aan de rechterzijde van de Xbox-button is eigenlijk als de rechtermuisknop-menu op een Windows pc. Het stelt je in staat om extra opties te kiezen voor de applicatie. Altijd handig om even per game/app te bekijken wat je er mee kan.

One-Controller

 

8. HBO SNELLER STARTEN

Mocht je HBO Go! of een andere video app gebruiken, dan kan je specifieke shows en films op je system dashboard pinnen. Zo kan je via deze pin gelijk naar de laatste aflevering of film gaan.

1243371447427877923

 

9. XBOX ONE CONTROLLER VOOR JE PC

Je Xbox One controller werkt ook op je pc, plug een micro-usb kabeltje in je controller. Plug de usb aansluiting in je pc. Download en installeer de drivers en voilá!

Oh ja, de drivers vind je hier

 

10. ?

Nu valt je wellicht op dat het er geen 10 maar 9 zijn. Heb jij nog een tip die niemand weet maar wel super cool of gewoon nuttig kan zijn voor de Xbox One? Laat het weten in de comments.

 

 

 

Abonneer
Abonneren op
9 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Charon Caunus
Charon Caunus
9 jaren geleden

Via doubletap op je xbox button een screenshot maken of gameclip opnemen en inloggen met kinect vind ik persoonlijk erg toffe features. Wat veel mensen waarschijnlijk niet weten is dat jeje controller ook kan updaten.

Martin Katerberg
Martin Katerberg
9 jaren geleden
Antwoord aan  Charon Caunus

Gewoon simpel met een USB stekker.

Charon Caunus
Charon Caunus
9 jaren geleden
Antwoord aan  Martin Katerberg

Easy as that

Martijn Rademaker
Martijn Rademaker
8 jaren geleden

HBO go op je xbox one gebruiken?? Ik kom die app niet tegen..

Jeffrey
8 jaren geleden
Antwoord aan  Martijn Rademaker

Probeer je Xbox eens in te stellen op Amerikaans

Martijn Rademaker
Martijn Rademaker
8 jaren geleden
Antwoord aan  Jeffrey

Ja dan wel maar dan Is de App niet te gebruiken omdat ik niet in de usa woon.

Michel
Michel
8 jaren geleden

Ik vraag me af wanneer de HBO go app eindelijk eens in Nederland beschikbaar is…

Martin Katerberg
Martin Katerberg
8 jaren geleden
Antwoord aan  Michel

Ik zit daar al een tijdje achter aan en tot op heden is er nog niks over bekend.

Michel
Michel
8 jaren geleden
Antwoord aan  Martin Katerberg

Wie weet komt de app beschikbaar bij de update naar windows 10 dan