More

  Review: WWE2K15 Een orgasme dat vies tegenvalt

  Zwetende oksels, geurende voeten en door neonlicht verlichte glimmende lichamen, dat is iets waar Gordon zich zeker niet voor omdraait. Nee, ik heb het hier niet over erotisch materiaal voor onze broeders die op andere broeders vallen maar over WWE2K15. Worstelen is een sport waar mannen elkaar nog in de wurggreep kunnen leggen zonder dat er vragen worden gesteld. Ik ben geen fan van deze sport, theater of noem het entertainment maar vind de spellen altijd wel gaaf. Ik ken de karakters dan ook van de spellen en niet van TV. 

  Career mode

  Nieuw dit jaar in WWE2K15  is de career-mode. Iets wat ze in de voorgaande versie niet hadden. Je moet het zien als Become a Pro van FIFA. In het customize-scherm maak je een worstelaar die er in jouw ogen bruut uitziet.

  Mijn poppetje zag er uit als een vergane rockster die ook nog een paar jaar in het leger had gediend. Hij had lang haar en een bril waar Elton John jaloers op zou worden. Aan zijn militaire dienst had hij een legerbroek en een aantal mooie littekens overgehouden. Ik vond het erg leuk om dit karakter te maken en het is ook uitgebreid genoeg. Je kan jouw worstelaar tatoeages geven en zijn gezicht tweaken zoals jij dat wenst. Ook de kleding is geheel naar wens te stylen. Het is niet zo uitgebreid als bijvoorbeeld in RPG spellen maar dat is ook niet belangrijk in een worstelgame. Je begint de story net als in het echte leven door hard te trainen, goed je best te doen en vooral vaak op je bek te gaan. Je moet trainings-potjes doen en als je goed je best doet, kan je uiteindelijk een gooi doen naar de grande titel van “WWE-kampioen”.

  Dit word je natuurlijk niet zonder slag of stoot.  Je moet namelijk veel wedstrijden winnen voordat je echt mag meedoen aan het grotere werk. Door wedstrijden te worstelen krijg je abillty-points en daardoor kan je jouw character aanpassen zoals het jou goeddunkt. Ook kan je speciale abillties unlocken en daardoor voor een bepaalde coole finishing-move kiezen. Door deze moves kan je jouw worstelaar de wedstrijd laten winnen. Het maakt het extra gaaf omdat jij zijn of haar vechtstijl mag kiezen. Het duurt echter wel heel lang voordat je op een acceptabel niveau zit en ass kan kicken.

  2K-showcase hier smullen de echte fans van

  Zonder al te veel spoilers te willen geven, kan ik jullie zeggen dat dit fantastisch is. Als je een echte fan bent, ga je dit vaak spelen.  Je kunt hier namelijk legendarische gevechten naspelen tussen de helden uit de worstelwereld. Het gevecht tussen CM Punk vs John Cena is om van te smullen. Als je deze mode begint, start het met een filmpje over het desbetreffende gevecht. Alles, maar dan ook alles, is na het zien van het filmpje top, de graphics zijn super en de characters lijken echt, je wordt dus door de sfeer betovert en het spel ingezogen. Kortom een modus die vraagt om meer DLC. Dit is ook bevestigd door 2K en als je een echte fan bent ga je dit zeker leuk vinden om te doen.

  De gameplay onder de maat

  Hoe kan het in vredesnaam zo zijn dat je een jaar met een game bezig bent en dat de gameplay dan nog niet klopt. WWE2K15 gaf mij het gevoel van een orgasme wat toch niet zo lekker is als vooraf was gehoopt. Alles ziet er gelikt uit, de graphics, de sfeer is perfect en er is niet bezuinigt op het aantal speelbare characters. Hoe kan het dan, dat je het spel bijna door de midden kan breken omdat er gebrek is aan controle over de poppetjes? Zo heb je de grappel in het begin van de wedstrijd. Je moet je character door middel van het bewegen van de pookjes uit de houding van de tegenstander zien te wurmen, zo kan je de overhand krijgen en daarmee de eerste klappen uitdelen. Dit is echt abracadabra voor mij en ik ben toch een ervaren gamer. Het kwam op mij meer over dat het een gelukskwestie was dan een kwestie van skills. De reverse, oftewel een manier om de aanval over te nemen, is helemaal doffe ellende. Je neemt een aanval over door op tijd op RT te drukken maar dit werkt gewoon niet goed. Het is meer een kwestie van geluk dan op het juiste moment timen. Geloof me, ik heb alles geprobeerd maar niks werkte. Dit maakt de game voor mij als niet diehard-fan onspeelbaar.

  De sfeer en graphics maken veel goed

  Het gevoel wat je krijgt als je jouw zelfgemaakte matador de arena ziet binnenlopen, maakt veel goed. Ook de opkomst van The Ultimate Warrior doet mijn gamehart sneller slaan. Dit is toch een levende legende waar ik heel wat uren op de NES-8BIT  mee heb gespeeld. De fans zwaaien met bordjes en het  opzwepende muziek geeft mij even het gevoel dat ik naar een worstel wedstrijd op tv aan het kijken ben. Dít gevoel wil ik als gamer hebben op het moment dat ik een sportspel speel. Of ik ben de sporter of ik kijk naar een live match op mijn computerscherm, WWE2K15 komt aardig in de buurt van het 2e. De sporters zien er echt goed uit, alleen lijkt het erop dat het ene character er echter uitziet dan de andere. Je kan goed het verschil zien als je de 2K-Showcase spelmodus speelt. Ik denk dat het een kwestie is van de motion-capture. Dit is niet te doen met alle worstelaars en daarom ook begrijpelijk.

  Conclusie

  WWE2K15 is een leuke game maar geen goede game. Dit komt niet door graphics, sfeer of te weinig mogelijkheden in de game zelf maar door de gameplay. Gameplay is voor mij het belangrijkste aan een spel, het moet kloppen. Je kan nog zo genieten van alle tierelantijntjes maar als ik daar van wil genieten, kijk ik wel een film. De gameplay klopt helaas niet bij WWE2K15. Het lijkt op een spel wat gepushed is naar een deadline waardoor het net niet op tijd af was. Zonde, want afgezien van de gameplay is het werkelijk prachtig. Dit spel zou ik aanraden als je een echte die-hard fan bent van worstelen. Ik had dit spel graag een acht gegeven. Dit was ook terecht geweest als het lekker speelbaar zou zijn geweest maar ik geef het echter net een zes. Voldoende maar puur en alleen omdat de echte fan hier nog wel fun aan kan beleven.

   

   

   

   

  Recent articles

  Jeffrey
  Jeffrey
  Deze technische Twentenaar slikt alle klinkers in. Wat hij niet slikt zijn games onder de 1080p en 60fps. Elke pixel telt!
  Abonneer
  Abonneren op
  0 Reacties
  Inline Feedbacks
  View all comments
  0
  Wat denk je hier van? Laat je opmerking achter.x