Het is alweer een tijdje geleden dat Turtlebeach de Ear Force XO Seven op de markt heeft gebracht. De headset is op de markt gebracht als een Premium Xbox One Surround Sound Gamingheadset.

Algemeen

De XO Seven wordt geleverd met een Xbox One-stereoheadsetadapter, zodat je hem gelijk op de controller van de Xbox One kan aansluiten. Via de stereoheadsetadapter kun je het game en chat volume afzonderlijk regelen. Door middel van een breakaway kabel wordt de headset aangesloten op de Xbox One controller. Als

De headset beschikt over twee 50 mm speakerdrivers van neodymium. De speakerplaten zijn te vervangen voor een hele rits custom speaker plates. Op de Turtlebeach website vindt je een grote collectie custom speaker plates.

Microfoon

De microfoon is door middel van een flexibele connector goed op de juiste plaats te buigen. Het is alleen wel jammer dat de microfoon niet, zoals een aantal van zijn broertjes (Stealth 500X of PX4), helemaal is weg te draaien.

Geluidservaring

Ook al wekt Turtlebeach de suggestie op hun website dat het hier zou gaan om een surround headset, blijkt het in de praktijk te gaan om een stereo headset. De kwaliteit van zowel de game als chat audio is goed te noemen. Tijdens een Xbox Party was ik goed te verstaan en ook mijn mede party gangers waren door mij goed te verstaan.

Prijs

Volgens de Tweakers Pricewatch is de headset op dit moment te koop vanaf ongeveer € 150,00.

Breakaway-kabel

Tijdens het gamen gebeurde het mij toch met regelmaat dat het geluid weg viel. Dit kwam omdat de breakaway kabel vrij eenvoudig los schoot van de headset.

clip_image002

Het gevolg is dan dat zowel de game als chat audio niet meer te horen is en je dus je game sessie moet onderbreken om de kabel weer aan te sluiten. Zelf ben ik ook in het bezit van een andere headset van Turtlebeach (in dezelfde prijsklasse) en bij deze headset is er, in mijn ogen, gekozen voor een betere oplossing voor de breakaway kabel. Turtlebeach had er beter voor kunnen kiezen om het gedeelte van de kabel aan de headset iets langer te maken. Nu blijft hij bij mij vaak hangen achter de kraag van mijn polo of overhemd, waardoor hij dus eenvoudig los schiet.

Het formaat van de connector is ook wat te lomp in mijn ogen.

Turtlebeach-XO-Seven-02

Conclusie

De headset is van goede kwaliteit en de geluidskwaliteit is gewoon goed. Ik had liever gezien dat Turtlebeach de connector van de breakaway-kabel op een andere plek had geplaatst. Daarnaast is het jammer dat de microfoon niet helemaal weg te draaien is.

Met een prijs van € 150,00 is de headset ook niet bepaald goedkoop te noemen.

De prijs en de twee punten van ergernis wegen helaas niet op tegen de geluidskwaliteit en het draagcomfort. Er zijn headsets (van Turtlebeach) in een zelfde prijscategorie die beter uitgerust zijn en daarnaast (in sommige gevallen) ook nog echte surround sound bieden. Ook zijn er goede (goedkopere) alternatieven die over bijna dezelfde functies beschikken.

Als iemand mij zou vragen om een advies, dan zou ik deze headset in ieder geval niet in eerste instantie aanbevelen.

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
D1ftk1dNL Recent comment authors
  Subscribe  
Abonneren op
D1ftk1dNL
Gast
D1ftk1dNL

En toch kies ik persoonlijk voor de originele headset van Xbox one (niet die standaard enkele die je bij de one krijgt) werkt perfect geen problemen , die je veelal tegenkomt met turtlebeach , zoals dat hun connector niet goed samen werkt met de controller , en 100 euro goedkoper !