More

  Review: Turtle Beach Elite 800X Limited Bucket Edition

  De Turtle Beach Elite 800X is nu een aantal maanden op de markt en aangezien mijn Turtle Beach Stealth 500X het na twee maanden al begaf, besloot ik de nieuwe Elite 800X aan te schaffen. Tijd voor een review! Maar… hoezo Bucket Edition? Je leest het hier!

  Wauw wat was ik blij toen ik mijn geld terug kreeg, mijn Turtle Beach Stealth 500X was slechts twee maanden oud. Ik besloot de stap maar te nemen om voor zijn opvolger te gaan, een prijzige opvolger want de Turtle Beach Elite 800X heeft op dit moment een adviesprijs van €299,99.

  Elite doos

  Bij het uitpakken van de doos kwam er behoorlijk veel fancy stuff naar boven. Zelfs de doos van de Elite 800X straalt Elite uit. Zo zit er een magnetische flap op die er voor zorgt dat je de doos altijd netjes weer in kan pakken. Standaard wordt de 800X geleverd met een magnetische transmitter die ook gelijk dienst doet als houder. Neem daar ook nog bij dat er een magnetisch oplaadstation ingebouwd zit en je hebt gewoon een heel mooi design hebbedingetje naast je tv staan. c35c40c6-68fc-43e6-8d8f-7226d3a2e608._V306615171_Daarnaast krijg je uiteraard een micro-USB kabeltje waarmee je bovenstaand station van voeding kunt voorzien en een optische kabel voor het geluid.

  Verder krijg je nog een subscription voor Elite, wanneer je je hiervoor aan meld krijg je de mogelijkheid om vette kleding (een hoodie of T-shirt) van Turtle Beach te bestellen en twee paar extra coverplates voor op je headset. Vette shizzle alleen erg jammer dat het na twee weken nog niet binnen is en Turtle Beach aangeeft dat het door ‘onvoorziene’ drukte wel even kan duren. Voor de rest krijg je ook nog een extra voorraad plastic om je broodjes in mee te nemen.

  Installatie

  De installatie van de Turtle Beach Elite 800X is een pies of koekie, zoals van Gaal zou zeggen. Net zoals de Stealth 500X sluit je de headset en de transmitter aan op je computer. Via de Audio Hub update je de 800X met een druk op de knop. Vanuit diezelfde Audio Hub ben je ook vrij om je eigen presets in te stellen speciaal op maat gemaakt voor games. Of… je maakt ze lekker zelf! Hierna sluit je het bijgeleverd Micro USB-kabeltje voor de voeding en optische kabel voor het geluid aan op je Xbox en klaar is kees. Vanuit je Xbox zet je de optische audio uit en de bitstream op Dolby Digital. De instellingen zijn en blijven dus hetzelfde als die van de Stealth 500X. Het lijkt vreemd dat dit zo moet, maar dit heeft er mee te maken dat de transmitter dit omvormt naar DTS 7.1.

  Bouw

  De bouw van de Turtle Beach Elite 800X is gewoon goed. Het is een solide headset die ook echt Elite aanvoelt. In plaats van stoffen kussentjes wordt gebruik gemaakt van kussentjes met nep-leer. CKi3k-qUYAAX99HDaar komt bij dat de headset erg compact is maar toch goed over de oren heen gaat. Uiteraard zijn de kleuren van Turtle Beach in de headset verwerkt. De headset past prima op het hoofd en sluit de oren goed af. Een nadeel wat aan de lederlook padding kleeft is dat de headset na een verloop van tijd pijn ging doen aan de oren, iets wat naar mijn mening niet bij een headset hoort die Elite hoort te zijn. Het is daarom aan te raden om na twee uur de headset even af te doen.

  Geluid

  De belangrijkste reden om een Turtle Beach aan te schaffen is natuurlijk het geluid. Nou dat zit bij de Turtle Beach Elite 800X helemaal goed! Je hoort je omgeving duidelijk in 7.1 en ik had vaak tijdens het gamen het gevoeld dat ik in de bioscoop zat. Het grote voordeel van de Elite 800X vergeleken met de Stealth 500X is dat een aangename vrouwenstem je verteld op welke preset je de headset hebt staan, in plaats van 1, 2, 3 of 4 piepjes. De presets zijn verdeeld in: gamemode, moviemode, musicmode en stereomode. Deze zijn allemaal weer verdeeld in verschillende secundaire modes. Zo heb je in gamemode een tuneoptie voor shooters, sportgames, racegames, superhuman hearing, footstepfocus en natuurlijk de signature sound. Ik merkte echt dat het afstemmen van de verschillende games effect had. Zo had ik bij FIFA met de sportmode echt het idee dat ik op het veld van Camp Nou stond en bij Titanfall met shootermode hoorde ik gewoon de kogels om de oren suizen en bij Tomb Raider met signature sound hoorde ik elk takje breken, elke donderslag en elke hartslag in Lara’s welgevormde borstkas.

  Ook muziek via de telefoon werkt prima. Er gaat weinig tot geen kwaliteit verloren, iets waar de Stealth 500X geen hoge ogen mee gooide. Ook het kijken van films via Netflix was geen probleem, op het moment zit ik helemaal in Arrow en ook daarin had ik vaak het idee dat ik meer naast Oliver Queen stond dan dat ik er naar keek. Een hele dikke prima dus!

  Daarnaast is het mogelijk om in te stellen in wat voor soort kamer je zit. Je hebt hierin vier keuzes: Quiet, normal, loud en outdoor. Op deze modes kom ik straks nog even terug!

  1415-standoutEen ander fancy snufje waar de 800X over beschikt is noise cancellation. Noise cancellation zorgt ervoor dat je helemaal niks meer van buitenaf hoort. Ik heb dit natuurlijk uitdrukkelijk getest en het werkte als een tierelier. Wanneer noise cancellation uitstond kon ik gewoon mijn vriendin, een stofzuiger en auto’s die buiten langs reden horen. Wanneer ik noise cancellation aan deed was dit duidelijk weg en juist deze optie gaf me extra mogelijkheid om van de game te genieten.

  Mic

  Een ander belangrijk punt van zo’n headset is natuurlijk de microfoon en hier werd ik dusdanig teleurgesteld. De microfoon van de Turtle Beach Elite 800X is volledig in de oorschelp ingebouwd. Deze word bijgestaan door een extra microfoon die ruis onderdrukt. Trots joinde ik dan ook de party van een paar vrienden. Goh, wat klink jij opeens hol, was het eerste wat me verteld werd. Een beetje sip besloot ik te controleren of ik alles wel goed gedaan had. Alles bleek te kloppen en dit gaf me reden om het bij de party van Martin te proberen. Mijn stille hoop werd echter kei en keihard de grond ingeboord, want ook hier kreeg ik te horen dat ik hol klonk. Jeffrey vroeg me gewoon serieus of ik geen emmer op mijn hoofd had. Een hele grote teleurstelling dus.

  Toen ik vervolgens op Google ging speuren zag ik een gigantische lijst met dezelfde klachten. Het blijkt dat de Elite 800X dit probleem alleen heeft in Xbox Live party’s. Turtle Beach heeft hiervoor een firmwareupdate uitgebracht (die ik er bij het installeren dus al op gezet had) die voor verbetering moest zorgen. Helaas dus zonder succes. Op hun supportpagina geeft men aan dat er inderdaad wel eens problemen kunnen zijn, maar de oplossingen die ze bieden, zoals de headset beter op je hoofd en vlak bij je mond te zetten gaan natuurlijk niet op, de enige logische optie was om de type kamer waar je in zat te wijzigen, ik heb echter quiet, normal, loud en outdoor geprobeerd, maar helaas zonder resultaat.

  Dit maakt de headset uiteindelijk een stuk minder goed dan hij is, daar je een headset niet alleen aanschaft voor goed geluid, maar ook om zelf goed hoorbaar te zijn. Wat dat betreft is de headset dus gewoon een bucket edition.

  Connectie

  De connectie tussen de headset en de transmitter is dik in orde. Zo kun je rustig 10 meter verderop gaan staan met een paar muren ertussen. Ik houd de Turtle Beach Elite 800X dan ook rustig op als ik wat moet pakken. Het signaal is zolang ik hem gebruik nooit verstoord, iets wat bij de Stealth 500X wel eens voorkwam (dik gezoem was af en toe eerder regel dan uitzondering). Het mooie van de Turtle Beach Elite 800X is dat je deze ook via Bluetooth kan verbinden met je telefoon. Op mijn iPhone werkte dit prima en zo bleef ik volledig draadloos bereikbaar. Het zorgde er ook voor dat ik af en toe in GTA gewoon volledig draadloos mijn eigen muziek afspeelde in de auto. En geloof me: GTA met Kendrick Lamar en King Kunta door je speakers is gewoon supervet!

  Batterij

  Bij de Turtle Beach Stealth 500X liep ik vaak tegen een lege batterij aan. Dit had ermee te maken dat je zo in de games opging dat je gauw vergat om de Turtle Beach op te laden. De Stealth 500X zou maximaal 15 uur mee kunnen gaan, nou dit heb ik dus nooit gemerkt, want na 8 uurtjes kon die van mij wel weer aan de lader. Hier biedt het oplaadstation van de Turtle Beach Elite 800X weer een geweldige mogelijkheid. Na gebruik zet je namelijk automatisch je headset weer op dat oplaadstation waardoor je gewoon altijd een opgeladen batterij hebt. De batterij van de Stealh 800X zou maximaal 10 uur mee moeten gaan, maar dit heb ik dus niet kunnen testen aangezien de headset altijd opgeladen is.

  Recent articles

  Domingo
  Domingo
  De man die meer games verslindt dan de hele redactie bij elkaar, heeft de game-ervaring van Gabe Newell en John Carmack in het kwadraat. En als hij even klaar is met gamen gaat-ie op het internet om nieuwe pre-orders te plaatsen.

  3 REACTIES

  Abonneer
  Abonneren op
  3 Reacties
  Inline Feedbacks
  View all comments
  WPAK77
  WPAK77
  7 jaren geleden

  Hi,

  is de microfoon nog steeds slecht na de laatste firmware update: https://support.turtlebeach.com/entry/830517739/

  Ik hoor namelijk verschillende verhalen of dit wel of niet de oplossing is.
  Alvast bedankt

  Domingo Vrij
  Domingo Vrij
  7 jaren geleden
  Reply to  WPAK77

  Hi,
  Tot op heden klink ik nog steeds alsof ik een emmer op m’n hoofd heb.
  Probleem blijft ben ik bang toch dat de headset een ingebouwde mic heeft.

  Ex Caffrey
  Ex Caffrey
  6 jaren geleden

  Hey,

  Waar kan ik deze headset kopen?
  Ik kan t nergens vinden.

  3
  0
  Wat denk je hier van? Laat je opmerking achter.x