Een van de mooiste werelden uit het game-universum komt opnieuw tot leven. En deze keer mag je ook je vrienden meenemen om de sprookjesachtige wereld van de Dark Elves te ontdekken. Ik heb het natuurlijk over The Elder Scrolls Online: Morrowind.

Toevallig was Dovakhiin met een Legendary Dragon op vakantie naar Morrowind en wij vroegen hem via een Elder Scroll hoe zijn vakantie in dit nieuwe stukje dlc was.

Dovahkiin, hoe gaat het met je?

Ja, goed Domingo, dankje! Lekker op vakantie naar Morrowind, dus ik mag niet klagen. Al was ik er ook wel aan toe nadat ik twee aardappels van Morthal naar Whiterun had gebracht omdat de Jarl te lui was om op te staan. En toen stond ik ook nog met m’n draak met pech langs de weg en m’n paard was weggelopen en…

Ho, sorry dat ik je onderbreek Dovahkiin. Maar we zijn hier om je vakantie in Morrowind te bespreken. Dus vertel, wat was je eerste indruk van Morrowind?

Als je me nog eens onderbreekt dan blaas ik je weg met Fus Ro Da! Maar ok, je hebt gelijk. Toen ik geland was op Morrowind’s Mushroom Airport ben ik gelijk een stukje gaan wandelen door de prachtige natuur. Ik genoot van de sprookjesachtige omgeving die vol zat met vuurvliegjes, groene landschappen, paddenstoelen en vulkanische grotten. Over vulkanisch gesproken, op het eiland Vvardenfell staat een dikke vulkaan. Het is net zo mooi als de laatste keer dat ik er was, ongeveer 700 jaar in de toekomst. Omdat het veel op de toekomstige versie lijkt, valt er soms ook weinig nieuws te ontdekken, maar genoeg om het verschil te maken.

Wow, dat klinkt gaaf! En hoe is het volk daar?

Het volk is wat minder. Morrowind is tenslotte de thuisbasis van de Dark Elves en dat merk je. De Dark Elves zijn behoorlijk schuw en manipuleren er op los. Daarnaast houden ze ervan om je te bedriegen en discrimineren ze naar andere rassen. Er wordt ook aan slavernij gedaan. Ik ben dan natuurlijk de held die alles red… en met mij nog duizenden anderen toen ik om mij heen keek. Ik dacht dat dit mijn avontuur was, maar zo uniek ben ik niet.

Dan bots je die toch gewoon in elkaar in PvP?

Ja natuurlijk! Met Morrowind heb je de Battlegrounds waar je met drie teams van vier mensen tegen elkaar kan vechten, elkaars vlag kan veroveren en natuurlijk mijn favoriet ”Domination” (want ik beuk iedereen de moeder). Het is leuk en vooral verfrissend om te doen naast de mogelijkheden die ik al gewend ben, maar ik merk wel dat ik makkelijk andere personen in elkaar sla. Dat komt natuurlijk door mijn epische armor die andere spelers nog niet hebben, waardoor ze niet tegen mij op kunnen. Dat is voor mij een lachertje, maar voor hen een minpunt in hun ervaring.

Dat klinkt goed. Had je dan niet de neiging om weer op jacht te gaan naar quests i.p.v. overheersen in PvP?

Die neiging had ik inderdaad en uiteindelijk heb ik het ook gedaan. En voordat ik wist had ik een hele lijst met quests. Zo moest ik 5 km op een Imperial paard sjokken om bij een mannetje te komen waarmee ik moest praten. Die stuurde me weer naar iemand anders, waar ik ook weer mee moest praten. En vervolgens droeg die me op om iemand te vermoorden al werd me niet helemaal duidelijk waarom. Dus ik doorboor hem tegen z’n jassie aan. En toen kreeg ik zomaar wat loot en geld. Een andere keer vertelde een Dark Elf dat zijn vrouw verplicht was om dienstmeisje te zijn voor een rijke Dark Elf stinkerd. Ik heb het arme kind natuurlijk bevrijd en kreeg weer een leuke beloning mee. Daarnaast mocht ik op bezoek bij Lord Vivec van Vvardenfell, een hele eer!

Wat tof man, maar ben je van de rest nog iets nieuws tegen gekomen?

Ja, veel spelers van de deze vakantie kregen de optie om als een nieuw ras te spelen. The Warden. Ik ben er een paar tegengekomen. En man, wat zijn ze indrukwekkend.Ze gebruiken de natuur in Tamriel om anderen te beschermen, healen of beschadigen. En dat allemaal tegelijkertijd. Daarnaast is het echt vet dat ze vleesetende planten op kunnen roepen of sterke beesten. Oh ja, en bij grote problemen hullen ze zich in een beschermend blok ijs.

Het vetste beest vond ik trouwens de ultimate genaamd ‘Wild Guardian’. Hiermee roept een Warden een enorme oorlogsbeer op, gaaf man! Daarnaast heeft de Warden beschermende muren of een extra buff waarmee hij ook voor medespelers een waardige alliantie weet te vormen. De Warden is dus een dikke plus!

Daarnaast was er een nieuwe raid beschikbaar. Ik ging natuurlijk gelijk aan de slag. Het is mooi vormgegeven en moeilijk, daarom vraagt het om de juiste tactiek. Zorg er dus voor dat je een team hebt waar je op kan bouwen en waarmee je kan communiceren. Dan ligt er aan het eind van zo’n episch avontuur dikke, fantastische loot op je te wachten!

En wat ook nog eens een klap op de vuurpijl is, zijn de nieuwe huizen in Morrowind. Je koopt gewoon lekker je eigen stekkie en gaat stukje bij beetje je zuurverdiende centen bij de Morrowindse Ikea halen. Meubeleria heet het hier. En als je je centen liever op zak houdt, dan kun je ook prima wat dingen craften. Met wat hout is een stoel tenslotte zo gemaakt. Erg verslavend voorde perfectionisten onder ons, want het geeft je de vrijheid om je eigen huis in te richten! Mocht je Tamriel al lang niet hebben bezocht, dan zijn de huizen wel een pluspunt om weer terug te keren.

Ik hoor het al, je kan je werk niet loslaten. Je vertelde net dat Morrowind er prachtig uitzag, maar wat vond je er grafisch van?

Grafisch was het erg kleurrijk Domingo. Ik ging helemaal op in die mooie wereld van Morrowind. Wat me echter opviel was dat ik soms zomaar een boom of struik in m’n gezicht kreeg. Noemen jullie dat geen pop-ups? En af en toe zag de vloer er wazig uit, hoe noemen jullie dat? Dat de textures niet worden ingeladen geloof ik.

Oei, dat is wat minder Dovakhiin. En ben je voor de rest nog rare dingen tegengekomen?

Het viel wel mee Domingo. Maar ik heb wel een keer te maken gehad met een vloer die onder m’n voeten verdween en soms begon de wereld om me heen te stotteren. Volgens mij noemen jullie dat framedrops. Dat was soms wel irritant als ik in gevecht was.

Hoe zou je je vakantie in Morrowind ten slotte beoordelen?

De temperatuur in Morrowind en de richting is goed. Er is op het gebied van quests genoeg te doen. Ook de omgevingen zijn prachtig met al die paddenstoelen en zelfs vulkanen. Volgens mij had ik het nog niet verteld, maar het gerucht gaat dat er ook Dwemer ruïnes zijn in Morrowind. Het is wel jammer dat de quests niet veel diversiteit kennen en deze DLC af en toe last heeft van bugs. Deze losse vakantie kost je €39,99 maar dan moet je wel al in ons land wonen! Maar ook als je een vreemdeling bent, kan je emigreren en op vakantie gaan, tegelijk. Vanaf €52,00 heb je trouwens een dubbele vakantie met The Elder Scrolls Online en Morrowind!

RECENSIES OVERZICHT
The Elder Scrolls Online Morrowind
75 %
review-the-elder-scrolls-online-morrowindPluspunten <br> + Nostalgisch <br> + Morrowind <br> + Quests <br> + Alles loopt snel, soepel en strak <br> <br> Minpunten <br> - Framedrops <br> - Soms wat buggy <br> - Veel pop-ups
Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments