Wie net als ik het tijdperk van de Super Nintendo heeft meegemaakt kent Harvest Moon misschien wel. Deze game kwam echter nooit naar de Xbox. Totdat fan Eric Barone besloot om in zijn eentje een alternatief te maken: Stardew Valley!

Je leest het goed. Eric Barone maakte in zijn eentje met bloed, zweet en tranen Stardew Valley. De beste man werkte dag en nacht aan het ontwikkelen van de game en had soms de neiging om ermee te kappen. Hij zette echter door.

Begin 2016 kwam de game al naar Steam, maar de Xbox moest nog wachten tot half december 2016.

Aan de bak!

Stardew Valley begint eigenlijk zoals elke Harvest Moon game ook begint: je hebt een boerderij geërfd die in een verschrikkelijke staat verkeert en het is aan jou de taak om deze op te knappen. Bij het begin wordt je begroet door de burgemeester van het nabij gelegen stadje. Nadat je wat uitleg hebt gehad, kun je beginnen. De boerderij opknappen is geen makkelijke taak. Het veld ligt vol stenen, takken en bomen. Daarbij is de schuur waar de dieren in hebben gezeten ook verwoest. Werk aan de winkel dus!

Als je nog nooit een Harvest Moon hebt gedaan, dan raad ik je aan om te beginnen met het leegmaken van het veld. Door elke dag wat rommel weg te halen, kun je vanzelf een moestuintje maken en hier dingen zaaien. Zorg ervoor dat je je gewassen goed verzorgt, want dan kun je goede wortels, sla of aubergines oogsten. En wat werkt er nu beter dan een dikke zak mest over je kroppen heen? Hmmm!

Verfrissend

Daarnaast kun je er in Stardew Valley ook voor kiezen om gewoon te doen waar je zin in hebt. Zo zijn er talloze missies en kun je ook op avontuur om de mijnen te bezoeken, of te vissen. Wat Stardew wel uniek maakt is het feit dat missies goed uitgedacht zijn en zelfs vijanden en wapens in zich heeft.

Wat Stardew Valley, net als de eerste Harvest Moon, zijn charme geeft zijn de 8-bits graphics die gepaard gaan met vrolijke kleuren. Ook wordt het spelen vergezeld door vrolijke muziek.

Conclusie

Stardew Valley is een vermakelijke en betoverende game voor iedereen die even iets nostalgisch en/of casuals zoekt. De game heeft content genoeg en kan daardoor honderden uren speelplezier bieden. De game kent eigenlijk geen minpunten, maar omdat veel dingen overgenomen zijn vanuit Harvest Moon en niet uniek zijn, kan ik de game niet het hoogste cijfer geven. Als je nog €14,99 kan missen, dan adviseer ik je zeker om deze game aan te schaffen!

 

RECENSIES OVERZICHT
Stardew Valley
90 %
review-stardew-valleyWie net als ik het tijdperk van de Super Nintendo heeft meegemaakt kent Harvest Moon misschien wel. Deze game kwam echter nooit naar de Xbox. Totdat fan Eric Barone besloot om in zijn eentje een alternatief te maken: Stardew Valley! Je leest het goed....
Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments