More

  Review: Razer Wolverine V2 Chroma

  REVIEW OVERVIEW

  Razer Wolverine V2 Chroma
  8.5
  De Razer Wolverine V2 Chroma is een volwaardige bedrade vervanger van de geroemde maar veel kwetsbaardere Elite Controller. Ook deze controller heeft een aardig prijskaartje van net geen 160 euro. Maar daar krijg je wel een solidere controller voor die vooral door het gebruik van de microswitches en de ergonomische vorm heel prettig aanvoelt.

  Dus heb je geen probleem om met een draadje aan je Xbox vast te zitten, dan is deze controller absoluut een goede aankoop.

  Plussen
  + Solide bouw
  + Knoppen hebben prettige weerstand
  + Ergonomische vorm
  + Zes extra knoppen

  Minnen
  - Paddles net teveel in het midden
  - Dealsbreaker voor sommige, hij is bedraad
  - Geen optie tot wisselen in profielen
  - Prijs

  Eens in de zoveel tijd komt er weer een nieuwe third party controller op de markt. Een tijdje geleden was dit de Razer Wolverine V2 Chroma. Is dit een waardige vervanger van bijvoorbeeld de Elite Controller?

  Ik ga er geen doekjes om winden, ik ben een fan van Razer. Ik gebruik al een aardig tijdje de Wolverine Ultimate na twee Elite controllers versleten te hebben. Beide faalden uiteindelijk om verschillende redenen. Ik durf dan ook wel te stellen dat de Elite controller niet alleen heel duur is, maar ook slecht gebouwd is. Mijn Ultimate doet het nu al twee keer langer dan zijn Microsoft tegenhanger zonder afpellende rubbers of stickdrifting.

  Maar zoals met alles moet ook de originele Wolverine een upgrade krijgen en dat is de Wolverine V2 die je eigenlijk in twee versies kan vinden: de goedkopere V2 en de duurdere V2 Chroma. Deze laatste, daar draait het allemaal om in dit stuk.

  Laten we beginnen met de grootste dealbreaker voor veel gamers, hij is bedraad. Ik persoonlijk vind dat geen probleem want ik kan met drie meter goed omhulde kabel makkelijk uit de voeten. Wat wel jammerlijk is, is dat men in de huidige versie geen ‘breekbaar’ draad meer heeft zitten. Dit houdt in dat de kabel dichtbij de console een stekker heeft waardoor je bij een eventuele struikelpartij niet je hele console uit de kast laat vallen. De kabel is nu wel voorzien van een USB-C aansluiting welke dat probleem zou moeten ondervangen.

  Maar dat uit de weg geruimd hebbende, gaan we hem op prestatie en gebruik beoordelen. De Wolverine V2 Chroma is voorzien van maar liefst zes extra knoppen die je zelf kan programmeren in de Razer app. We zien vier vaste paddles aan de onderkant en twee extra knoppen naast beide bumpers. En de Chroma zou niet compleet zijn zonder de geweldige lichteffecten die we in een prachtig lijntje langs de grip zien kleuren. Het aantal effecten is wel wat karig maar goed, het is maar een gimmick.

  Gebruik

  De Wolverine V2 werkt als een tierelier. Mede door de knoppen welke voorzien zijn van microswitches, speelt hij lekker weg. Je merkt dat de knoppen robuuster voelen als je ze indrukt omdat er meer weerstand in zit.

  In Rainbow Six Siege is het perfect om het leunen naar links en rechts onder paddles te zetten. Ik vind persoonlijk wel dat deze paddles best iets meer uit het midden geplaatst hadden mogen worden, want voor mensen met korte vingers staan ze waarschijnlijk net te ver weg en moet je echt je greepstand aanpassen. Maar dat gezegd hebbende is het ook een kwestie van wennen. Na meer dan twee jaar met een Wolverine gespeeld te hebben, merk ik van dat probleem niet zoveel meer. Het was meer de overgang van Elite naar Razer wat dit veroorzaakte. De vorm van de controller is aangepast ten opzichte van de voorganger. Hij heeft wat beter gevormde handgrepen waardoor het net iets prettiger is om hem vast te houden.

  Xbox Series X|S Controller - Razer Wolverine V2 Chroma

  Ik merk wel dat ik bij spellen als FIFA last heb van de extra bumpers die ik te snel mee indruk. Maar dat is ook weer snel op te lossen door ze uit te schakelen. Voor mij zijn die twee knoppen sowieso een beetje overbodig. Ik vind ze gewoon lastig te benaderen zo net naast de bumpers en gebruik ze niet.

  Daarnaast heb je ook verschillende versies van de thumbsticks die via een magnetische verbinding zeer makkelijk te verwisselen zijn. De triggers hebben ook nog een triggerstop zodat je razendsnel deze kan aanpassen van racegame naar shooter. Al met al is hij zeer gebruiksvriendelijk en ligt hij prettig in de hand.

  Instellen

  Het programmeren van de controller is simpel via de Razer app te regelen. Deze geeft een ruim aantal opties waarmee je sowieso je extra paddles van functie kan voorzien maar daarnaast ook een optie heeft om onder een paddle de gevoeligheid van een stick aan te passen. Zo kan een shooter met een druk op de paddle de stick kleinere bewegingen laten maken en dit totaal aanpassen aan je eigen wensen. Ik persoonlijk kan daar niet zo goed mee werken maar dat ligt echt meer aan mijn beperking dan dat het niet functioneert. Daarnaast kan je de belichting in kleur laten veranderen en de kracht van de trillingen aanpassen.

  Wat ik in deze versie wel mis is een optie om van profielen te wisselen. Je zal dus telkens naar de app moeten gaan als je van game wisselt en een ander profiel in je controller wil laden. Iets wat de eerdere versie wel had.

  Conclusie

  De Razer Wolverine V2 Chroma is een volwaardige en kwalitatief betere bedrade vervanger van de geroemde maar veel kwetsbaardere Elite Controller. Ook deze controller heeft een aardig prijskaartje van net geen 160 euro. Maar daar krijg je wel een solide controller voor die vooral door het gebruik van de microswitches en de ergonomische vorm heel prettig aanvoelt. De aanpasopties zijn ruim aanwezig en hij ligt fijn in de hand.

  Dus heb je geen probleem om met een draadje aan je Xbox vast te zitten, dan is deze controller absoluut een goede aankoop.

  Recent articles

  Rob
  Rob
  Papa, echtgenoot en als klap op de vuurpijl fossiele gamer stammend uit een era waarin veel gamers nog niet eens verzonnen waren en de games op een cassettebandje stonden (wat??), ja een cassettebandje! Zijn K/D is berucht in de shooterwereld. Als je maar lol hebt. Enjoy...
  Abonneer
  Abonneren op
  0 Reacties
  Inline Feedbacks
  View all comments
  De Razer Wolverine V2 Chroma is een volwaardige bedrade vervanger van de geroemde maar veel kwetsbaardere Elite Controller. Ook deze controller heeft een aardig prijskaartje van net geen 160 euro. Maar daar krijg je wel een solidere controller voor die vooral door het gebruik van de microswitches en de ergonomische vorm heel prettig aanvoelt.<br><br> Dus heb je geen probleem om met een draadje aan je Xbox vast te zitten, dan is deze controller absoluut een goede aankoop.<br><br> Plussen<br> + Solide bouw<br> + Knoppen hebben prettige weerstand<br> + Ergonomische vorm<br> + Zes extra knoppen<br><br> Minnen<br> - Paddles net teveel in het midden<br> - Dealsbreaker voor sommige, hij is bedraad<br> - Geen optie tot wisselen in profielen<br> - PrijsReview: Razer Wolverine V2 Chroma
  0
  Wat denk je hier van? Laat je opmerking achter.x