More

  Review: Nacon Revolution X Pro

  REVIEW OVERVIEW

  Nacon Revolution X Pro
  8
  De Nacon Revolution X Pro is echt een verrassing te noemen en in mijn ogen een volwaardige vervanger van de Elite Controller, mits je het bedrade verhaal geen probleem vindt. Met zijn belachelijk lage prijs van net geen 110 euro, koop je een zeer complete totaal programmeerbare Pro controller inclusief paddles welke heel prettig in de hand ligt. De extra gewichten maken ook nog eens dat je hem wat zwaarder kan maken, wat ik persoonlijk heel prettig vind.

  Dus mocht je een goedkope vervanger voor zowel de Wolverine V2 Chroma en de Elite controller zoeken die wel alle mogelijkheden laat zien van beide anderen, dan is de Nacon Revolution X Pro zeker aan te raden.

  Plussen
  + Prijs tov andere pro-controllers
  + Toegang tot vier profielen en normaalstand
  + Paddles goed in grip geïntegreerd
  + Extra gewichten om je controller zwaarder te maken
  + Dolby Atmos inbegrepen

  Minnen
  - Ringen zijn onbruikbaar
  - Voor sommige een dealbreaker: hij is bekabeld

  Naast Razer heeft ook Nacon een nieuwe controller voor je Xbox uitgebracht. Wederom een controller die de strijd aan gaat met de Elite Controller en de eerder gereviewde Wolverine V2 Chroma. Hoe verhoudt deze controller zich ten opzichte van de andere twee?

  Ook deze controller is er eentje in de afdeling bedraad. De controller is via een USB-C aansluiting met je Xbox verbonden. De controller is daarnaast ook op een pc te gebruiken. De controller komt in een prachtige case en als je deze opent, valt direct het doosje in het midden op die nogal zwaar aanvoelt. Tot mijn verbazing (en blijdschap) bleek er in dat doosje een aantal gewichten te zitten in de range van 10-12-14 gram. Iets wat ik eerder alleen bij gaming mouses had gezien. Met een vernuftig systeem in de grip kan je deze gebruiken om je controller te verzwaren, iets wat ik zeer prettig vind. Ik ben wel een fan van de wat zwaardere controllers.

  https://media.nacongaming.com/media/catalog/product/cache/665ac7d75c53470f220a63950cd25592/x/b/xbxrevolutionx_02.png

  De controller is net zoals de Elite, voorzien van paddles. Deze zijn niet verwijderbaar. De twee onderste zijn prachtig in je grip verwerkt wat maakt dat je ze snel kan  inschakelen. De twee bovenste zitten zeer goed gepositioneerd in de knik van je grip wat maakt dat ze alle vier zeer prettig te bedienen zijn. De controller wordt met twee verschillende sticks geleverd, bol en hol, en heeft twee paar ’omhulsels’ van verschillende diktes die om je stick heen passen om zo de weg van je stick te verkleinen. Die laatste, daar ga ik het straks nog even over hebben.

  Aan de achterkant van de stick zit een knop waarmee je het gewenste profiel kan selecteren en een schuif om je controller naar de normaal-stand terug te brengen. In de Pro stand heb je toegang tot vier profielen die je via een app instelt. De app kan een onbeperkt aantal profielen opslaan en zo kan je snel vier van je favoriete games in je controller zetten en makkelijk switchen tussen deze twee.

  Om de rechterstick is de controller voorzien van een leuke lichtrand die op meerdere manier te programmeren is. Daarnaast wordt de controller met Dolby Atmos geleverd welke automatisch bij het inpluggen van je controller herkend wordt. Je moet daar wel even de app op je Xbox voor downloaden.

  App

  De app is zeer overzichtelijk en heeft een aantal vaste instellingen in je stickbewegingen voor onder andere racegames, FPS of een Sniperstand. Daarnaast kan je alle knoppen programmeren, behalve de View, Menu, Xbox en Share knop. Ook zijn de dead zones van je triggers in te stellen en kan je het trillingsniveau van zowel je controller als je triggers afstellen. En is er de optie om tussen een 4-weg of 8-weg D-pad te kiezen. Als laatste is ook de effectieve afstand en dead zones van je sticks in te stellen.

  In de app kan je daarnaast de eerder genoemde lichtring in meerdere variaties en kleuren instellen en kan je ook voor de eventueel ingeplugde hoofdtelefoon een profiel instellen die de balans tussen de verschillende volumekanalen aan kan passen.

  Gebruik

  De controller ligt prettig in de handen en heeft een fijne vorm en grootte.

  Om de controller te testen, speel ik altijd een aantal van mijn favoriete games in verschillende genres. Ik wilde ook wel even kijken wat die leuke ringen nu precies voor effect zouden hebben op het spel. Maar dat bleek lastiger dan verwacht.

  Het werken met de ringen om je sticks is nog wel even een zoekplaatje. Het monteren van deze ringen is wat lastig omdat de domes op de stick geklikt zitten. Dat kost dus wat kracht en in dit geval was een magnetisch verbinding handiger geweest.

  Wat  vervelender was, is dat deze ringen niet echt goed werken op dit moment. Bij de eerste poging op de normaal stand, dacht ik eerst dat er iets mis was omdat er geen bewegingen van de stick geregistreerd werden toen ik op het dashboard van mijn Xbox stond. Het kostte mij even tijd om te realiseren dat door de ring, de stick een stuk minder beweging kon maken en dat je deze dus eigenlijk alleen kan gebruiken als je ook een profiel hebt waarin je stickbeweging is aangepast zodat het überhaupt je beweging registreert.

  Ik ben daarna nog een tijdje bezig geweest om dit bij te stellen in de app maar niets hielp. Uiteindelijk heb ik die ringen maar terug in de doos gestopt. Ik heb er echt veel tijd in gestoken want gek genoeg had dit ook effect op bepaalde paddle problemen. Dus de functie van die ringen is op het moment van reviewen mij nog een raadsel, deze mag je in de case laten zitten.

  Dat gehad hebbende was het tijd om de controller echt te gaan testen. Als eerste komt Rainbow Six Siege altijd om de hoek kijken. Een game waar ik al sinds de start mee speel en waar ik ook elke controller in heb gebruikt. Omdat ik in deze game nog weleens van operator wissel, is een profiel voor een Sniper en de normale FPS zeer prettig dus direct maar deze stick-wijzigingen ingezet. Met één klikje kan je wisselen tussen deze profielen en zo de manier waarop je stick reageert, je knoppen zijn ingedeeld en de werkbare afstand van je trigger veranderen. De triggers hebben trouwens geen triggerstop.

  De paddles werken, na een tijdje wennen, erg goed. Vooral de onderste paddles in de grip, die ik standaard gebruik voor het links en rechts buigen, moet je goed indrukken. Maar zodra je dat onder de knie hebt, is het een pre dat ze zo makkelijk te benaderen zijn. Dit geldt trouwens ook voor de bovenste paddles die zeer prettig gepositioneerd zijn.

  Tijdens een potje FIFA heb je in mijn ogen weinig aan de extra paddles. Dus snel terug naar de normaalstand met het schuifje op de achterkant en  het werkt perfect. Vervolgens naar de nieuwe game Insugency Sandstorm waarin de paddles echt een uitkomst zijn om snel op de grond te duiken als dat nodig was.

  Als laatste even een paar rondjes in Lost in Random gedaan en ook daar was er tijdens de combat veel voordeel te merken door het dodgen onder een paddle te plaatsen. Dit werkte allemaal zonder enige hapering en problemen.

  Conclusie

  De Nacon Revolution X Pro is echt een verrassing te noemen en in mijn ogen een volwaardige vervanger van de Elite Controller, mits je het bedrade verhaal geen probleem vindt. Met zijn belachelijk lage prijs van net geen 110 euro, koop je een zeer complete totaal programmeerbare Pro controller inclusief paddles welke heel prettig in de hand ligt. De extra gewichten maken ook nog eens dat je hem wat zwaarder kan maken, wat ik persoonlijk heel prettig vind.

  De app heeft een rij aan instellingen waarmee je meerdere profielen kan maken. Vier daarvan kan je direct in je controller zetten dus teruggaan naar de app als je van game wisselt is niet nodig. En wil je terug naar een normale controllerstand? Dan zet je het pro-deel met één beweging uit.

  Daarnaast krijg je ook nog eens toegang tot Dolby Atmos met de controller dus een compleet pakket in één aantrekkelijke prijs.

  Dus mocht je een goedkope vervanger voor zowel de Wolverine V2 Chroma en de Elite controller zoeken die wel alle mogelijkheden laat zien van beide anderen, dan is de Nacon Revolution X Pro zeker aan te raden.

  Recent articles

  Rob
  Rob
  Papa, echtgenoot en als klap op de vuurpijl fossiele gamer stammend uit een era waarin veel gamers nog niet eens verzonnen waren en de games op een cassettebandje stonden (wat??), ja een cassettebandje! Zijn K/D is berucht in de shooterwereld. Als je maar lol hebt. Enjoy...
  Abonneer
  Abonneren op
  0 Reacties
  Inline Feedbacks
  View all comments
  Review: Nacon Revolution X ProDe Nacon Revolution X Pro is echt een verrassing te noemen en in mijn ogen een volwaardige vervanger van de Elite Controller, mits je het bedrade verhaal geen probleem vindt. Met zijn belachelijk lage prijs van net geen 110 euro, koop je een zeer complete totaal programmeerbare Pro controller inclusief paddles welke heel prettig in de hand ligt. De extra gewichten maken ook nog eens dat je hem wat zwaarder kan maken, wat ik persoonlijk heel prettig vind.<br><br> Dus mocht je een goedkope vervanger voor zowel de Wolverine V2 Chroma en de Elite controller zoeken die wel alle mogelijkheden laat zien van beide anderen, dan is de Nacon Revolution X Pro zeker aan te raden.<br><br> Plussen<br> + Prijs tov andere pro-controllers<br> + Toegang tot vier profielen en normaalstand<br> + Paddles goed in grip geïntegreerd<br> + Extra gewichten om je controller zwaarder te maken<br> + Dolby Atmos inbegrepen<br> <br> Minnen<br> - Ringen zijn onbruikbaar<br> - Voor sommige een dealbreaker: hij is bekabeld
  0
  Wat denk je hier van? Laat je opmerking achter.x