More

  Review: Life is Strange Episode 2: De tijd raakt op

  XBNL REVIEW

  Enige tijd geleden kon je lezen hoe leuk ik de eerste episode vond van Life is Strange. De karakters, de sfeer, de dialogen, kortom het hele plaatje kwam uit het niets op mij af en ik wilde meer. Even moest ik wachten maar een aantal dagen geleden kon ik weer in Max’ wereld duiken met deze tweede episode.

  Eerst werd episode 2 geïnstalleerd wat traditiegetrouw best even een tijdje duurde. Even later startte Life is Strange en begon ik wederom aan het avontuur. Opnieuw valt de rustieke muziek op die kalm de toon zet en mij opnieuw in de juiste sfeer bracht. Het begint met een niet al te wakkere Max die moeite heeft met opstaan. Hier komt gelijk het interactieve aspect naar voren en voelt vertrouwd aan. Je moet dus Max aansturen om op te staan, om te kleden, etc. Gelukkig heeft ze geen ochtendhumeur.

  1423229360166

  Na haar ochtendritueel mag Max gelijk aan de bak om bepaalde vragen te beantwoorden die in haar vriendenkring spelen en waarom ze deze gave heeft. Uiteraard komt Chloe ook weer terug en is constant aan het vissen waarom Max deze gave heeft en benadrukt constant hoe cool het is. Dit tot grote irritatie bij Max.

  1423231325817

  In deze episode krijg je wat langere puzzels die je moet oplossen met je gave. Met name zijn deze bedoeld om Chloe te overtuigen dat jij deze gave hebt. Het bouwt duidelijk naar een climax toe die, zonder spoilers weg te geven, ijzersterk is. Max gaat ook reizen wat voor de nodige afwisseling zorgt.

  DnAdSoQ-800x450

  Episode 2 duurt niet heel lang, zo’n 3 uur en dan ben je er door heen, maar het voelt wel veel langer door de cutscene’s, het verhaal en dialogen. De puzzels zijn leuk maar wel heel erg makkelijk, soms moet je juist een foute keuze maken voordat je op het juiste spoor komt. Dit voelt heel raar aan en geforceerd. Ook wordt Chloe wel erg irritant door constant te benadrukken hoe cool Max is terwijl ze weet hoe Max met deze gave worstelt.

  Ik heb me heel erg vermaakt met deze episode maar omdat de gameplay momenten veel minder zijn dan in episode 1 voelt het meer aan als een interactieve film. Leuk maar niet na episode 1 en hoop dus echt dat ze met episode 3 sterk terugkomen en het gevoel weer terughalen. Voor de fans is deze episode leuk en verplichte kost. Ik heb me 3 uur vermaakt maar episode 3 moet echt meer gameplay bevatten anders weet ik niet of Life is Strange mij langer kan boeien.

   

  Recent articles

  Maarten van Zanten
  Maarten van Zantenhttp://www.excamedia.nl
  (retro)Gamer by heart, fulltime ICT specialist en daarnaast indie game developer
  Abonneer
  Abonneren op
  0 Reacties
  Inline Feedbacks
  Bekijk alle reacties
  0
  Ik zou graag je gedachten horen, geef een reactiex