Dat ik Life is Strange een vette franchise vind, dat weten jullie nu wel. En ook het vervolg getiteld Before the Storm begon tof. Maar weet die laatste het een beetje spannend te houden in episode 2 genaamd A Brave New World? Dat lees je hier!

In episode 1 konden we al zien dat hoofdpersoon Chloe Price het niet makkelijk had in haar jonge jaren. Ik ga niks voor je spoilen, maar ze heeft behoorlijk wat klappen gehad, die haar hebben gevormd zoals ze nu is. Dat betekent: rebels, afstandelijk en vol met woede en verdriet.

Gelukkig zagen we in episode 1 hoe ze kennis maakte met de populaire Rachel Amber. Rachel was in Life is Strange een belangrijk personage, al zagen we haar nooit. Des te leuker was het dat we in episode 1 kennis met haar mochten maken. Die episode eindigde ook met een enorme cliffhanger.

Problemen

In A Brave New World gaan we jammer genoeg niet één op één verder waar deze cliffhanger eindigde. Nee, we zijn een dag verder en Chloe en Rachel zitten direct in de problemen. Hoe erg ze in de problemen zitten, dat bepaal jij. Rebels als ik ben was het voor mij natuurlijk erg mis.

Wat opvalt in A Brave New World is dat deze episode weer een paar mooie momenten kent, die bijgestaan worden door fantastische muziek. Een kracht die ontwikkelaar Deck Nine heeft door de samenwerking met indie songwriters. Daarnaast zien we wel duidelijk hoe de wereld van Chloe in elkaar stort en je voelt door de gehele episode met haar mee. Ze heeft te maken met veel onbegrip en de enige op wie ze echt kan bouwen is Rachel. Al ziet haar wereld er ook niet echt rooskleurig uit.

Kanttekeningen

Toch is er ook reden voor kritiek, want episode 2 begint een stuk matter dan episode 1. Zo zijn er meer dialogen en zit er zelfs een gedeelte in die je een deja-vu-moment bezorgd. Want wederom ga je op de vuilnisbult voorwerpen zoeken om wat in te richten.

Daarnaast wordt backtalk naar mijn mening te weinig gebruikt. Deze nieuwe functie die werd geïntroduceerd in episode 1 zorgt ervoor dat Chloe mensen voor het blok kan zetten. Ben je het ergens niet mee eens en verschijnt er een backtalk-logo? Dan kan Chloe haar scherpe tong gebruiken om iemands woorden tegen hem of haar te gebruiken en haar zin door te drijven. Een erg leuke functie, die voor extra informatie en dialogen zorgt, maar die helaas niet genoeg gebruikt wordt dus.

Aan het eind van de episode voelde ik echter weer hoop voor Chloe en Rachel. Hoop die met een geweldige cliffhanger weer volledig de grond in werd geboord en me doet snakken naar episode 3. Dat wordt nog even wachten.

In deze episode gaat Life is Strange verder met een sterk, emotioneel epos. Ondanks een aantal matte ervaringen en wat deja-vu-momenten blijft men ervoor zorgen dat je je sterk verbonden voelt met de characters. De vele keuzes die je hebt, zorgen er voor dat je lekker onderuit gezakt kan genieten op de bank. Het is daarom jammer dat men niet meer doet met de backtalkfunctie, daar ik geloof dat dit voor nog meer speelplezier zou kunnen zorgen. Desalniettemin eindigt deze game met zo’n sterke cliffhanger dat je deze episode gespeeld moet hebben.

RECENSIES OVERZICHT
Life is Strange A Brave New World
85 %
review-life-is-strange-before-the-storm-episode-2<b>Pluspunten:</b><br> + Sleept je mee<br> + Muziek doet wonderen<br> + Fantastische cliffhanger die veel duidelijk maakt<br> <Br> <b>Minpunten</b><br> - Begint erg mat en herhalend<br> - Backtalk wordt te weinig gebruikt<br>
Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments