More

  Review: Kao the Kangaroo – Oh! Well DLC

  XBNL REVIEW


  Plus
  + Tof dat de game verdere ondersteuning en support van de devs krijgt
  + Graphics en geluid blijven op een hoog niveau

  Redelijk
  +/- Het had wat origineler gemogen. Veel van de onderdelen hebben we eerder gezien in andere games

  Min
  - Ik zelf vind het camerawerk tegenvallen. Door het camerastandpunt ging ik regelmatig de mist in met sprongen. Wat op zich best lastig is in levels die 100% om goed uitgevoerde sprongen gaan

  Ter ere van Halloween 2022, hebben de makers van Kao the Kangaroo een DLC op de markt gezet. Het gaat om de Oh! Well DLC. We vroegen community member Eddie om opnieuw in de pen te klimmen. Weten de ontwikkelaars met deze DLC het niveau van de game die eerder dit jaar uit kwam te evenaren?

  Om even het geheugen op te frisse. Kao the Kangaroo is een 3D platformer die eerder dit jaar uit kwam. Een game waarover ik zeker de spreken was. De conclusie van mijn review in een notendop: fijn dat de franchise nieuw leven in is geblazen. Blij verrast was ik dan ook met de Oh! Well DLC aankondiging. Wat mogen we hier van verwachten?

  In de basis-game Kao the Kangaroo (review hier) heb je een 14 Eeuwige Putten (Eternal Wells – goh, wordt de naam van de DLC toch wat duidelijker wat we kunnen verwachten). Dit zijn extra levels met een hogere moeilijkheidsgraad dan de game zelf. Nu zijn er 5 aan de game toegevoegd. Ook hebben de devs 5 extra skins in de game opgevoerd. Voornamelijk de skins hebben een Halloween. Een pompoenhoofd kan ik nog volgen, maar bijvoorbeeld konijnenoren met een eenhoorn-hoorn hebben volgens mij weinig met Halloween te doen. Maar het is een geinig extraatje. De 5 extra skins speel je overigens vrij door de 5 extra levels te voltooien.

  De extra levels zelf zijn heel makkelijk in de game te vinden. In de centrale hub-wereld vindt je een donkerpaarse poel met ronddraaiend paars water. Ga erin zitten, druk op Y en wordt geteleporteerd naar de 5 extra levels.

  Welk level je ook kiest, je krijgt echt wel een uitdaging voor de kiezen. Niet alleen omdat de levels uitdagender zijn, maar omdat naast de verhoogde moeilijkheidsgraad ook het camerawerk niet altijd even lekker meewerkt.

  Zo heb je een level waar je een ijsbaan afglijdt. In eerste instantie volgt de camera jou, maar na een poosje verandert het level waarbij het beeld 180 graden wordt geflipt (nee, gelukkig niet ondersteboven). Door deze wijziging van beeld verlies je tijdelijk je oriëntatie en glij je zonder moeilijkheden een van de gaten in die in de ijsbaan zitten. De devs hebben qua levelopbouw duidelijk inspiratie gehad van de Crash Bandicoot games, maar het camerawerk is helaas niet van hetzelfde niveau.

  De overige 4 levels hebben allemaal hun eigen uitdagingen. Zo is er een 3D wereld met allemaal kleine platformpjes/rotsblokken waar je op moet zien te springen (aaaarrrgh, was het camerawerk nu maar in orde!!) gevolgd door een deel waarbij je op een metalen rails verder glijdt terwijl je pendules met vlijmscherpe messen ontwijkt.

  Bij een ander level moet je eerst op een paddenstoelachtig ding springen, waarna er ronde schijven over het scherm gaan bewegen. Ook bij dit level is het camerawerk de grootse uitdaging.

  Qua verhaal voegen de levels niets aan de originele game toe. Het is geen verdieping of uitbreiding van het oorspronkelijke verhaal. Het zijn geinige extraatjes om jouw skills te testen.

  Ultieme tip: ga deze levels niet te vroeg in de game in. Je neemt het aantal hartjes mee dat je in de game zelf hebt. In het begin dus 3 en wanneer je verder bent een stuk of 9. Zeker omdat deze levels lastig zijn, zul je vaak hartjes verliezen. Ga je er te vlug mee aan de slag, dan moet je of heel erg goed zijn in platformers, of accepteren dat je vaak “game over” krijgt. Nu is dit laatste niet erg. Je wordt dan namelijk gewoon terug getransporteerd naar de centrale hub-wereld.

  Helaas voor de achievement hunters, er zijn geen achievements aan deze DLC toegevoegd.

  Conclusie

  Leuk, zo’n 5 levels die worden toegevoegd. Maar is het ook jouw geld waard? Voorop gesteld, de levels zien er (net als de game zelf) goed uit. Geluid en graphics zijn top. Er is over de 5 levels een paarse mist gelegd en alles is netjes afgewerkt. Zoals eerder benoemd, werkt het camerastandpunt niet altijd even fijn mee bij de 3D stukken. Ook is er qua originaliteit ook wel het een en ander op aan te merken. Veel stukken van de levels hebben we met zijn allen eerder gezien. Is niet erg, maar ik had graag wat meer creativiteit gezien.

  De prijs van de DLC is met € 6,99 redelijk (mijns inziens). Ikzelf had voor een prijsplafond gekozen van €5,00.

  Recent articles

  Abonneer
  Abonneren op
  0 Reacties
  Inline Feedbacks
  View all comments
  </br> <b>Plus</b></br> + Tof dat de game verdere ondersteuning en support van de devs krijgt <br> + Graphics en geluid blijven op een hoog niveau <br> </br> <b>Redelijk</b> </br> +/- Het had wat origineler gemogen. Veel van de onderdelen hebben we eerder gezien in andere games <br> </br> <b>Min</b></br> - Ik zelf vind het camerawerk tegenvallen. Door het camerastandpunt ging ik regelmatig de mist in met sprongen. Wat op zich best lastig is in levels die 100% om goed uitgevoerde sprongen gaan <br> Review: Kao the Kangaroo - Oh! Well DLC
  0
  Wat denk je hier van? Laat je opmerking achter.x