More

  Review: Hitman 3 — “The Seven Deadly Sins — Greed”

  REVIEW OVERVIEW

  The Seven Deadly Sins — Greed
  7.5
  De DLC lijkt wel wat karig als je kijkt naar wat je ervoor krijgt maar bekijk je het weer naar uren gameplay, dan val dat wel weer mee.
  Elk deel kost je los net geen 5 euro en koop je het hele pakket in een keer, dan mag je voor net geen 30 euro voorlopig alle zeven delen gaan spelen. Of het dat geld voor je waard is, dat vind ik moeilijk te bepalen.
  Ben je groot Hitman fan, hebberig genoeg en vind je het heerlijk om weer wat uren aan het puzzelen te slaan, dan ga je deze uitbreiding echt waarderen. Vind je dat geld een beetje zonde, dan zou ik wachten op een leuke sale over een jaartje of zo.

  Hitman blijft wel een groot favoriet van mij. Na het totaal opnieuw spelen van de trilogie, wil je eigenlijk meer. Dit wetende mocht ik de nieuwe DLC gaan proberen.

  We kennen het fenomeen contracts en escalations al in Hitman. Content wat je regelmatig een nieuwe uitdaging geeft. Met het introduceren van een 7-delige thematische DLC, slaan we een nieuwe weg in. Seven Deadly Sins is een reeks die draait om de zeven doodzondes. Deze delen moeten om de vier tot zes weken uit gaan komen. De eerste die wij gespeeld hebben draait om hebzucht. De volgende zondes zullen bij deze review later worden toegevoegd wat uiteindelijk een eindoordeel zal gaan opleveren.

  Wat krijg je dan precies in elk deel? Nou, dat valt in mijn ogen wel een beetje tegen. Het is wat magertjes. Je krijgt een contract, een kostuum en items. In Greed word je hebberigheid getriggerd. Je haalt namelijk bij elke geslaagde opdracht ‘greedy little coins’ binnen. Coins die je kan inwisselen voor een uniek item. In de Greed Enumeration Escalation moet Agent 47 in Dubai een aantal doelen behalen. Deze doelen bouwen zich op in moeilijkheid en bestaan niet uit het simpelweg elimineren van targets. Je krijgt een aantal beperkingen, zoals het niet mogen vermommen of het totaal wapenloos starten, en je doel moet op een speciale manier worden omgelegd of soms zelfs alleen worden uitgeschakeld. Denk daarbij aan het gebruik van een bepaald item om het doel te bereiken.

  Dat maakt dit contract wel extra ingewikkeld. Ga maar eens twee doelen omleggen met een pistool waarbij je direct faalt als er ergens een alarm afgaat. De hebberigheidsfactor zit hem in het telkens besluiten of je doorgaat met de volgende doelen, en dus meer coins binnen harkt, of dat je de uitgang kiest. Dat gepuzzel maakt dat je met de DLC wel even bezig bent. Het lijken soms onmogelijke doelen en je puzzelt je gek om maar een manier te vinden waarmee je het doel kan bereiken.

  Bij het pakket krijg je de Rapacious Suit, een gouden maatpak, en de Devil’s Cane, een wandelstok waarmee je tikken kan uitdelen. Tot zover is het best een vermakelijke DLC. Wat minder fijn is, is dat men een soort gouden waas over de game heeft uitgesmeerd om zo de hang naar goud en meer te benadrukken. Dat laatste had voor mij niet gehoeven.

  Kortom, deze DLC lijkt wel wat karig als je kijkt naar wat je ervoor krijgt maar bekijk je het weer naar uren gameplay, dan val dat wel weer mee. Elk deel kost je los net geen 5 euro en koop je het hele pakket in een keer, dan mag je voor net geen 30 euro voorlopig alle zeven delen gaan spelen. Of het dat geld voor je waard is, dat vind ik moeilijk te bepalen. Ben je groot Hitman fan, hebberig genoeg en vind je het heerlijk om weer wat uren aan het puzzelen te slaan, dan ga je deze uitbreiding echt waarderen. Vind je dat geld een beetje zonde, dan zou ik wachten op een leuke sale over een jaartje of zo.

  Recent articles

  Rob
  Rob
  Papa, echtgenoot en als klap op de vuurpijl fossiele gamer stammend uit een era waarin veel gamers nog niet eens verzonnen waren en de games op een cassettebandje stonden (wat??), ja een cassettebandje! Zijn K/D is berucht in de shooterwereld. Als je maar lol hebt. Enjoy...
  Abonneer
  Abonneren op
  0 Reacties
  Inline Feedbacks
  View all comments
  De DLC lijkt wel wat karig als je kijkt naar wat je ervoor krijgt maar bekijk je het weer naar uren gameplay, dan val dat wel weer mee. <br> Elk deel kost je los net geen 5 euro en koop je het hele pakket in een keer, dan mag je voor net geen 30 euro voorlopig alle zeven delen gaan spelen. Of het dat geld voor je waard is, dat vind ik moeilijk te bepalen. <br>Ben je groot Hitman fan, hebberig genoeg en vind je het heerlijk om weer wat uren aan het puzzelen te slaan, dan ga je deze uitbreiding echt waarderen. Vind je dat geld een beetje zonde, dan zou ik wachten op een leuke sale over een jaartje of zo.Review: Hitman 3 — "The Seven Deadly Sins — Greed"
  0
  Wat denk je hier van? Laat je opmerking achter.x