More

  Review: Call of the Sea

  REVIEW OVERVIEW

  Call of the Sea
  7.8
  De conclusie van Call of the Sea is verder vrij simpel. Ben je fan van Myst-achtige games in de grafische stijl van Sea of Thieves en zelfs met de raadsels die je in diezelfde piratengame tegenkomt? Dan kan je deze game zeker gaan halen of uiteraard downloaden vanuit de Xbox Game Pass.
  Houd je niet van trage puzzelgames met de nadruk op verhaal en wil je regelmatig actie zien? Laat deze game dan liggen.

  Pluspunten
  + Verhaalvertelling is goed
  + Uitdagende puzzels en raadsels
  + Stemactrice doet goed haar werk
  + De omgevingen zijn prachtig vormgegeven
  + Muziek is goed in orde

  Minpunten
  - Kort verhaal
  - Het tempo had hier en daar hoger gemogen
  - Hoewel prachtig vormgegeven, voelen de graphics soms vrij verouderd aan
  - Wat het doet, doet het goed, maar het voelt niet out of the ordinary (je hebt het het gevoel alsof je dit allemaal al een keer eerder hebt gespeeld)

  Bij XBNL hadden we in de redactie al langere tijd Call of the Sea op de radar staan. De trailer zag er super-intrigerend uit en het geheel had een soort Sea of Thieves-stijl op grafisch gebied. Maar weet Call of the Sea ook als game te intrigeren?

  Call of the Sea speelt zich in de jaren ’30 van de vorige eeuw. Je speelt de zieke vrouw Norah die haar man Henry terug wil vinden. Wat is namelijk het geval? Henry is op expeditie gegaan om een medicijn te vinden voor de ziekte van Norah. Zij krijgt zo nu en dan aanvallen, heeft allemaal vlekjes op haar handen en kan amper lopen. Henry heeft gehoord dat er op een ver afgelegen eiland een medicijn te vinden is voor haar verschijnselen, dus hij is samen met een groep er naar toe gereisd. Hij heeft aan het begin van de game al drie maanden niks van zich laten horen en daarom besluit Norah zelf ook maar op pad te gaan.

  In de game is Norah qua beweging zo fit als maar kan, dus je kan gewoon lekker lopen. Het begint allemaal behoorlijk traag en ze loopt ook vrij traag wat af en toe best irriteert. De game ambieert een beetje het mysterieuze wat Bioshock ook heeft. Je gaat naar een onbekende plek en aldaar tref je puzzels en intriges over wat er allemaal is gebeurd. Dat is precies wat je in Call of the Sea ook doet, maar dan gaat het nu met het interne dialoog van Norah gepaard en dat bevalt best goed. Er is een goede stemactrice ingehuurd en haar dialoog past goed in het geheel.

  Puzzels, raadsels, hersenkrakers

  Call of the Sea is een aaneenrijging van puzzels en raadsels. Op het eiland moet je Sea of Thieves-stijl objecten vinden, aanpassen, draaien, verzamelen etc. om verder te gaan naar het volgende gebied. Deze puzzels haken allemaal in op het grotere verhaal en alles biedt steeds meer informatie over wat Henry tijdens de expeditie allemaal heeft uitgespookt. Het maakt dat je er keer net genoeg interesse opgewekt wordt om met de game door te gaan. De puzzels kunnen best pittig zijn. De game geeft je geen hints en soms moet je echt vijf keer heen en weer lopen om te checken of je iets over het hoofd hebt gezien en dat is 9 van de 10 keer ook zo. Als dit soort gameplay je frustreert, speel dit dan niet. Ik heb er één keer een walkthrough bij moeten pakken, want ik kwam er gewoon niet uit. Blijkbaar had ik één dingetje over het hoofd gezien waardoor ik een bepaalde puzzel niet kon voltooien. Het verbaast mij continue hoe ontwikkelaars überhaupt zulke puzzels kunnen bedenken.

  Audiovisueel

  Eerlijk gezegd was de trailer eerder dit jaar best indrukwekkend, maar de game zelf ziet er eigenlijk gewoon uit als een Xbox One game. Er is niks ”next-gen” aan. De grafische stijl is prachtig, de omgevingen zijn echt fantastisch vormgegeven. Ze zijn kleurrijk en vol met begroeiing en details. Het ziet er allemaal gewoon goed uit. Ik ben geen bugs of wat dan ook tegengekomen , alles werkt prima.

  Call of the Sea heeft een mooie soundtrack en eerlijk gezegd kreeg ik op één moment ook echt overal kippenvel. Wat ik op het beeld in combinatie met de muziek zag gebeuren was gewoon een groot spektakel. Erg indrukwekkend. Verder is de muziek gelukkig niet te aanwezig, waardoor je mooi de concentratie hebt om op de puzzels te focussen.

  Wat maakt Call of the Sea uniek?

  De gameplay van Call of the Sea is niet per se vernieuwend en de game is ook vrij kort (na 4 tot 5 uur ben je er klaar mee). Wat deze game nu zo uniek maakt is de combinatie van het verhaal en de puzzels. De interne dialoog van Norah verveelt niet, de game heeft een lekker tempo en hoewel het verhaal bepaalde wendingen neemt die je ergens verwacht, maar ergens ook te raar zijn, weet het je ook wel weer genoeg te boeien om door te gaan.

  Conclusie

  Mijn review is vrij kort, ik weet het. Call of the Sea is ”gewoon een goede game” met uitdagende puzzels en raadsels, gecombineerd met verhaal en prima audiovisuele begeleiding. Het springt er als game echter niet uit of doet niks wat je niet verwacht. De verhaalvertelling is hooguit hetgeen wat deze puzzelgame beter maakt dan vele andere puzzelgames, maar daar houdt het bij op.

  De conclusie van Call of the Sea is verder vrij simpel. Ben je fan van Myst-achtige games in de grafische stijl van Sea of Thieves en zelfs met de raadsels die je in diezelfde piratengame tegenkomt? Dan kan je deze game zeker gaan halen of uiteraard downloaden vanuit de Xbox Game Pass. Houd je niet van trage puzzelgames met de nadruk op verhaal en wil je regelmatig actie zien? Laat deze game dan liggen.

  Recent articles

  RMNiels
  RMNiels
  RMNiels. redacteur, presentator en videochef. Zijn backlog is te groot om nog bij te kunnen werken. Hij houdt van games die hij uit kan spelen i.p.v. games zonder einde, maar is ook wel in voor een potje Rocket League. Groot fan van The Witcher 3.
  Abonneer
  Abonneren op
  0 Reacties
  Inline Feedbacks
  View all comments
  De conclusie van Call of the Sea is verder vrij simpel. Ben je fan van Myst-achtige games in de grafische stijl van Sea of Thieves en zelfs met de raadsels die je in diezelfde piratengame tegenkomt? Dan kan je deze game zeker gaan halen of uiteraard downloaden vanuit de Xbox Game Pass. <br>Houd je niet van trage puzzelgames met de nadruk op verhaal en wil je regelmatig actie zien? Laat deze game dan liggen. <br><br> <b>Pluspunten</b><br> + Verhaalvertelling is goed<br> + Uitdagende puzzels en raadsels<br> + Stemactrice doet goed haar werk<br> + De omgevingen zijn prachtig vormgegeven<br> + Muziek is goed in orde<br> <br> <b>Minpunten</b><br> - Kort verhaal<br> - Het tempo had hier en daar hoger gemogen<br> - Hoewel prachtig vormgegeven, voelen de graphics soms vrij verouderd aan<br> - Wat het doet, doet het goed, maar het voelt niet out of the ordinary (je hebt het het gevoel alsof je dit allemaal al een keer eerder hebt gespeeld)<br>Review: Call of the Sea
  0
  Wat denk je hier van? Laat je opmerking achter.x