Preview: Starfield – Een nieuwe ster aan de Bethesda-hemel

Starfield, de langverwachte ruimte-epos van Bethesda staat aan de vooravond van release en wij hebben alvast een exclusieve eerste blik op de game gekregen. Hier is wat we tot nu toe weten.

Bij de introductie van Starfield werden we begroet met cinematics die zeker de aandacht trokken. Hoewel de eerste paar minuten van de game snel voorbijgingen, gaven ze ons een glimp van wat we kunnen verwachten.

Eén ding is duidelijk: Starfield draagt onmiskenbaar de handtekening van Bethesda. Als je bekend bent met games als Skyrim en Fallout, zul je enkele overeenkomsten opmerken. En dit is zeker een goede zaak, het is vertrouwd Bethesda. Je wordt niet zomaar aan je lot over gelaten.

Op grafisch gebied staat Starfield z’n mannetje, er is veel detail en meer grafische pracht, meer dan we gebruikelijk zijn van de Bethesda games. Cinematisch staat de game erg sterk, de photo-modus zullen we nog wel eens tegenkomen. Toch zijn er enkele typische Bethesda eigenaardigheden, zoals de ietwat onnatuurlijke gezichtsanimaties tijdens de gesprekken, die we niet over het hoofd konden zien.

Het verhaal begint op een planeet in een ver verwijderd zonnestelsel. Hoewel het idee van ruimteverkenning intrigerend is, hopen we dat het verhaal diepgang en originaliteit zal bieden en niet slechts een herhaling van eerdere thema’s.

Een interessant moment was toen we een ruimteschip betraden en de ruimte in vlogen. Het universum van Starfield lijkt groot en uitgestrekt, maar het is nog te vroeg om te zeggen hoe gevarieerd en boeiend deze werelden zullen zijn.

Wat betreft de levendigheid van de wereld, het ziet er veelbelovend uit, maar we zijn benieuwd hoe dit zich zal vertalen naar de rest van de game. Zal elke wereld even levendig en gedetailleerd zijn?

Al met al heeft onze eerste blik op Starfield ons enthousiast gemaakt voor wat er nog gaat komen. Ondanks enkele bekende Bethesda eigenaardigheden, hebben we het gevoel dat Starfield een game wordt die zowel fans van het bedrijf als nieuwkomers zal aanspreken. We kijken uit naar de volledige release en zullen de game zeker verder gaan verkennen.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties